Köztársasági elnök 40/2025.(III.5)KE határozata. Keresd meg. A külgazdasági és külügyminiszter javaslatára nevezte ki a köztársasági elnök. Határozatlan időtartam, feladatmegjelölés nélkül. Lényegtelen, nem ezen múlik a a 4ig sorsa.
Valòszìnűleg azèrt ő maga jobban tudja. Ha feladatra ès időpontig szòl akkor sztem màs a helyzet.De sztem egyèbkènt mellèkszàl, a minisztèriumi vizsgàlat a lènyeg ès az azutàni feljelentèsek, mert hogy lesznek az sajnos tuti.
Érdekes sztori ez. J.G. posztja megjelent, olvashattuk. J.G. nagyköveti rangját köztársasági elnöki határozattal adományozták, mely megjelent a magyar közlönyben. A rang visszavonása ugyanitt, ugyanilyen formában kell, hogy bekövetkezzék. Ilyen határozat egyik kormányváltás óta kiadott magyar közlönyben sem található. Jogi értelemben a beosztás tehát élő. Érdekes sztori ez... mindenki gondolhat bele azt, amit akar.
Azèrt èrdekes hogy Hernádi Zsolt is maradt a helyèn , pedig hát ő nagy kegyeltje volt Orbánnak. Jászai is maradt nagykövet ez is èrdekes. Szerintem esze ágában sincs a 4ig aranytojást tojó tyúkot szètverni a tiszának annyira csak nem őrúltek meg
Sokan alkudoztak meg léptek(ezt olvasni,hallani).a nagy többség meg már nem ilyen árral volt,de nagy eséllyel több fog ezekből befolyni mint eddig. Pofátlan egy banda.
A REMTECH egy kb. 4000 m²-es űrtechnológiai gyártó- és tesztközpont, ebből 1500 m² speciális tisztatér.
Nem egyszerű összeszerelő üzem: műholdak gyártása, összeszerelése, integrációja és teljes körű tesztelése is itt történhet.
A központba bekerült a 55 m³-es termo-vákuum kamra, amely a REMRED szerint Közép-Európa legnagyobb ilyen berendezése, és teljes méretű SmallSatok kvalifikációjára is alkalmas.
A 4iG hivatalos kommunikációja szerint a beruházás eredetileg több mint 85 magas hozzáadott értékű munkahelyet céloz.
Ráadásul a HUSAT-program LEO műholdjainak gyártását 2026-tól Martonvásáron tervezik, a program első indításai pedig 2028-tól várhatók.
2026-ban a REMRED már ESA-s holdprogramban is részt vesz a MoonRAD tanulmányban.
Ami nekem ebből befektetőként különösen érdekes: most már nem csak egy „4iG űripari történet” van papíron, hanem valós gyártási infrastruktúra kezd működőképes állapotba kerülni. Ez azért fontos, mert a REMTECH teszi lehetővé, hogy a 4iG/REMRED a műholdfejlesztéstől a gyártáson és integráción át a tesztelésig sokkal nagyobb részt házon belül végezzen.
És van még egy nagyon érdekes rész: az amerikai–magyar együttműködés keretében európai műhold-sorozatgyártási kapacitás kialakításáról is megállapodás született.
Szóval ezt én nem egyszerű logókihelyezésnek tekinteném. Ez annak a jele, hogy a 2024-ben megkezdett 25 millió eurós fejlesztés ténylegesen eljutott az üzembe helyezés előtti szakaszba.
Figyelemre méltó mérföldkő a REMTECH számára! A REMTECH SmallSat gyára egyre közelebb kerül a teljes készenléthez - és a mai nap egy igazán különleges pillanatot jelent: cégünk logóját most helyezték el a gyárépületen! Közel két év intenzív építkezés, mérnöki munka és elkötelezett csapatmunka után büszke pillanat az egész csapat számára, hogy a REMRED nevet láthatjuk az épületen! Most közeledünk a következő izgalmas mérföldkőhöz: a gyár hivatalos megnyitójához még idén! Kövessétek csapatunkat, amint a megnyitóra és a közép-európai SmallSat iparág új fejezetének kezdetére készülünk! 🛰️
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.