Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tschi- hétfő, 09:45
Előzmény: #95776  rice2
Mit jelent az, hogy visszaveszi és hogyan látod megvalósíthatónak? A 20 éves lejáratú befektetési jegyekkel mit vesz vissza? Milyen pakkot ad át Jászai, ha nem az övé?
Szerintem a nemzetközi kötvénykibocsátás célja lehet az is, hogy "államtalanítsák" a 4iG-t. Az egyetemi kekvákat 2027. augusztus 31-ig kell megszüntetni/átalakítani, ami ad időt arra is, hogy megteremtsék az állam kivásárlásának pénzügyi feltételeit is. Egyébként szerintem hosszú távon lehet, hogy ez lenne a legjobb a befektetőknek is.
boomax hétfő, 09:44
Előzmény: #95776  rice2
A mi fejünkben úgy látom már minden összeállt….már a hab és a cseresznye is ott díszeleg a tortán a max. 10%-os tőkeemelés lehetőségével amivel megkínálták MP-éket…….már ha ezt ők felfogták….?!  Egyezzenek meg, hozzák tető alá az üzletet aztán irány a hold! Hajrá 4iG!
Orbán: 5000 vs MP: 2228 - állami vagyonvesztés -320mrd.
tschi- hétfő, 09:31
Előzmény: #95775  tschi-
Elnézést, sajtóhiba. Az Óbudai Egyetemnek vannak befektetési jegyei :)
rice2 hétfő, 09:30
Előzmény: #95767  nyereg

Mai árhoz képest a 3163,59ft az jó is lenne, de ha rendeződik a helyzet és a kicsik felismerik, hogy mi történik gyorsan sokkal magasabb árfolyamok lesznek szvsz.
Többször írtam, hogy megegyeznek és lehet Jászai átad 1 kisebb pakkot, amivel az állam megelégszik és konkrétan is tulajdonossá válik. MP majd mondhatja, hogy a kormány megszerezte a 4IG mondjuk 10% vagy 15%-át, meg a hazai hadiipar 10%-át. 
Persze ezt saját magától szerzete, mert eddig is az övé volt, csak más rendelkezett felette..
Szerintem MP és csapatának most eshetett le, hogy az állam a főtulaj a 4IG cégeiben és most megy a nagy gondolkodás, hogy mit kezdjen vele. Mivel saját cég, pont, hogy továbbra is támogatnia kell, mert saját cég.
Ha nem támogatják, csak nem vesznek el tőle az is szuper, mert már a 4IG piaci alapon működik.
A kormány nagyban érdekelt az árfolyam emelkedésében és abban is, hogy a cég majd osztalékokat fizessen. Gyakorlatilag a kormány saját magának adja a megrendeléseket, mert a hadiiparban ha mindent nézünk, N7ben 25%, 4IG SDTben és a 4IGben is tulaj.  
Tehát a hadiiparban most 50%!!! feletti tulaj most is az állam az "állami" magántőkealapokkal együtt!!!
Ezt kell látni 1 befektetőnek. Ezt írogattam eddig is, hogy saját cégét nem veri szét és azt is, hogy miért adná másnak a megrendeléseket, ha saját maga nagyban részesedik a nyereségből.
A cikk más megvilágosításba tette a magántőkealapokat. Eddig ingyen pénz, meg, hogy Jászainak adták, de a cikk rávilágít, hogy az egyetem a tulajdonos, ami mögött pedig az állam van és akár meg is szerezheti, ha az állam vissza akarja venni. Szerintem majd max. felét veszi vissza és belép a 4IG tulajok mellé.
Ezért volt a nagy szájkarate, mert jó pozíciót akarnak elérni.
2238ft
2238ft
tschi- hétfő, 09:22
Előzmény: #95770  sonos
Az Óbudai Egyetemben befektetési jegyei vannak. Ha megszűnik a kekva, legfeljebb a befektetési jegyek kerülnek állami tulajdonba. Nem lesz részvényes közvetlenül, továbbra is a magántőkealap lesz a tulajdonos. Többek között ezért is butaság, ami a cikkben le van írva. És nem ez az egyetlen baki az újságíró részéről sajnos. A több mint 1000 milliárdos kötelezettség konszolidálása is megérne egy misét (egyrészt nincs annyi, másrészt nem kell konszolidálni).
A befektetési jegy egyébként értékpapír, az állam bármikor el tudja adni más befektetőnek, ha pénzhez akar jutni.
Audax1 hétfő, 09:20
Előzmény: #95769  Karpediem
Azzal egyet lehet érteni, hogy "Nem arról szól a cikk, hogy minden törvénytelenül történt az előző években és ezért be fogják szántani" Remélem nem szántkák be. Az események idején történt cégbővítések, vagyon-átruházások, stb. egész biztposan az akkori szabályoknak, törvényeknek megfelelően mentek végbe, de az új kormány szándékai, mely szerint visszamenőlegesen is sokmindent átírhatnak, másképp gondolhatnak, sőt visszamenőleges hatállyal törvényt alkothatnak - ez nem jó jel!
sonos hétfő, 09:15
Előzmény: #95770  sonos
Ezt sugallja Fekete Péter nyilatkozata is, hogy békés együttélést szeretne a 4ig, miost mar csak az a kerdesvhogy mp mit akar, profitorientalt bevételt hozó társaságot allani resztulajdobnal, vagy a tisza szavazoinak elegtetelt ez nyar vegeig kiderul
nyugdijas hétfő, 09:05
Előzmény: #95769  Karpediem
En is így gondolom. A végén egy ésszeru megoldás lesz, nem azért mert a 4iG akarnák megkímélni a nehézségektol hanem azért, mert az lesz a legjobb az államnak is. 
Kata726
Kata726 hétfő, 09:04
R 2210
sonos hétfő, 09:00
Előzmény: #95766  rice2
Tény hogy az lenne a legjobb megoldás ha az állam elfigadná Jászai személyét, (amire jelen körülmények tekintetében van remény) megmaradna a jelenlegi tulajdonosi osszetetel. A kekvaboĺ kikerulne a tulajdon valamelyik allami cegbe, mondjuk a corvinushoz, és ott osszeolvadasokkal tudná novelni a reszesedeset az allam
Karpediem hétfő, 08:58
Én egy másik aspektusát látom: a szerző arról ír, hogy piaci alapon, normál gazdasági ügyleteken keresztül mi történhet a céggel. Nem arról, hogy minden törvénytelenül történt az előző években, és ezért beszántják a 4ig-t.
nyugdijas hétfő, 08:55
Előzmény: #95764  sonos
A kormánynak van 1000 hely ahova surgosen kell a pénz. Nyár végéig valoszinu minden eldol. Sz a legrosszabbon tulvagyunk. Csak jobb lehet....
nyereg
nyereg hétfő, 08:54
   Ennyi lenne ma a vételi ajánlat, mert mindig a magasabb számít
360 napos átlagár3 163,5988
rice2 hétfő, 08:50
Előzmény: #95763  Gaba2001

2982ft most a 180 napos átlag.
Szerintem az állam nem veszi át a teljes pakkot. Kiegyezik Jászaival és a felét veszi át.
Nem kell neki kivásárolni a részvényeseket. 
Mindenki jól jár. a cég megy tovább és növekedik, Jászai irányítása alatt, de az állam is nagyban részesedik a növekedésből és segíti tovább a céget, mivel érdekelt a sikerekben.
Ezt tartom valószínűnek. Gondolom még ehhez is kell 1-2 hónap, hogy közeledjenek az álláspontok.
Ha így lesz, pillanatok alatt átléphetjük a 3000es szintet.
tschi- hétfő, 08:50
Előzmény: #95754  tru64
Ez a cikk is jól példázza, miért nem szabad cikkírás előtt szívni... Ilyen cikkek lesznek belőle már hétfőn kora reggel.
Ennyi baromságot és fantáziálást rég olvastam... Mondjuk a Telex origósodását nézve, végülis nem meglepő.
sonos hétfő, 08:46
Előzmény: #95761  sonos
Itt az fog nyerni aki hamarabb osszeszedi a penzt! Ha az eus penzek becsorognak a penztarba, akkor vitezy szerint felszabadul egy 2 milliard euros resz, amit a kormany at tud csoportositani akár erre a celra is! Ha a 4ig szerzi neg a penzt hamarabb akkor van eselye arra hogy kivasarilja az allanot! Mindket opcio nyar vege, osz eleje, addig sajnos nem lesz komolyabb arfolyam novekedes! szvsz
Gaba2001 hétfő, 08:44
Ha jól látom akkor 3000 körül van most a 180 napos átlagár. 
nyugdijas hétfő, 08:42
Előzmény: #95761  sonos
Naprol napra kozeledunk valami megoldáshoz. Ennyi bizonyos.
sonos hétfő, 08:39
Előzmény: #95760  nyugdijas
En abban bizom, hogy ennek az elmeltnek az ellentetje igaz, azaz hogy a 4ig a nemzetközi tőkebevinassal akarja kivasarolni az allamot

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek