Kb. én is így gondolom. A cég (Jászai) arra spekulál, hogy komolyabb árfolyam emelkedés jöhet, vagy a cég a saját rv-nyek egy részével szeretne 1 akvikor részvényekkel is fizetni. Ha rv.-ékkel fizetne, akkor sok milliárdos pénzügyi nyeresége keletkezne e cégnek. Jó lenne nekünk részvényeseknek is. Persze biztos a vétel kisebb részét vennék részvényért a nagyobb részét simán kifizetnék.
Szerintem a következő a helyzet. Ha jól számoltam 4.1 millió db volt az MRP ben. Onnan a vezetők vettek 2.055.000 db.ot. ezt ma eladták a szerződés/terv szerint az informatikának. Az 1 hettel ezelőtti 1.945.000 db az pont a különbözet. Azt az MRP-ből visszarakta sajat maganak 4IG egy hete. Időrendben: volt egy eladas dolgozoknak MRPből, majd jött a maradék alapito vagyon visszaallitas tranzakcióval, (MRP darabszam nulla lwtt) ma pedig, a 2.055.000 db eladása informatikának az MRP tranzakció lezarasaval.
Ez a cég az igazi pénz multiplikátor, már jobbak, mint az MNB. Amikor csak akar, annyit és olyan értéken nyomtat, persze tőzsdén kívül, nehogy szó érje a ház elejét. Jobb ezt úgy, ha nem zavarjuk össze a kis és nagy befektetők széles körét..
Bocs, de hülyeséget írtál. Csányi Sándor ebből gazdagodott meg. Hol érdekli a részvényest, ha sokkal feljebb megy az árfolyam, hogy a cég vezérei komoly pénzeket kapnak jutalmul? Ha majd dupláz vagy 3Xoz az árfolyam, javaslom, hogy kapjanak 4000ért és majd ott eladhatják, vagy a cég vegye át tőlük olcsóbban egyben.
Köszönöm a választ. Igazad lehet. Válaszod értelmében utánanéztem, a 3.447 Ft-os eladási ár a 90 napos átlagár. Mindenki jól járt: menedzser, cég, részvényes...
1 hete már beírtam, hogy ki mennyit nyer pontosan az üzleten. "Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci" Puskád Ferenc Itt nagyban gondolkodnak. 4400ft
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.