Ez bizony nem akármilyen bónus! A vétel 878,94 Ft-on történt az eladás 3446,8 Ft-on, a különbözet: 2567,86 Ft A legkissebb vásárol tétel 80 ezer a lagnagyobb 450 ezer darab, lehet számolni a pízt. Ez bizony komoly kis jutalék
A 879ft-os árfolyam 1 régebben meghatározott vételi opció volt a vezetőknek. A cég viszont megegyezett velük (céget értsd. főtulaj Jászai!), hogy átveszi a cég a részvényeket 180napos átlagáron. Az én véleményem: Ha te kapnál és nem egyeznél bele, másnap már lehet nem kellene bemenned dolgozni. Ez 1 adható a jelenlegi vezéreknek, ha valakit előtte 1 héttel elbocsátanak, akkor már szerintem nem kell teljesíteni felé az MRP programot, mert nem is dolgozik a cégnél. Ez előre lezsírozott üzlet volt. Mindenki jól járt. Vezérek is és a cég is. Egyébként pont a héten jelentette be Blénessy, hogy bizalmi vagyonkezelőt hozott létre és több mint 600edb részvényt adott át és Tóthnak is rengeteg saját részvénye van + Jászainak több mint 150milla db! Ez mind nagyon pozitív hír! A cégnek kb. +25milliárdos a pénzügyi nyeresége a saját részvényeken. Vezérek pedig nem önthetik piacra az olcsón kapott részvényeket. 4400ft és 362milla
Az is elképzelhető. hogy adózás szempontjából így sokkal kedvezőbb mint akármilyen bónusz formályában. Itt max: 15% szja van csak, de ha van 5 év türelmük, akkor teljesen adó mentes is lehet (TBSZ).
Nekem nem világos, mert 1 hete ez volt: "a Programban a 4iG tőzsdén kívüli ügylet
(OTC) keretében az MRP-től mindösszesen 1.945.000 db, 4iG által kibocsátott, 20,- Ft névértékű,
HU0000167788 ISIN azonosítójú törzsrészvényt szerzett meg alapító vagyon visszaszállás és tagi
részesedés bevonása keretében („Tranzakció”).
A Tranzakció eredményeképpen a 4iG tulajdonában lévő saját részvény állománya jelenleg 7.292.590
darab (2,44%), ekként sávátlépés nem történt."Most meg több mint 2millió dbról van szó és már 3,% felett van a cég. Ez a mai BÉT közlemény: "4iG és 4iG Csoport egyes vezető tisztségviselői a mainapon a 4iG Informatikai Zrt. mint a 4iG 100% mértékű leányvállalata javára tőzsdén kívüli ügylet (OTC) keretében mindösszesen 2.055.000 db, 4iG által kibocsátott, 20,- Ft névértékű, HU0000167788 ISIN azonosítójú törzsrészvényt értékesítettek („Tranzakció”), a Tranzakció aláírásának a napját megelőző, a 4iG 180 napos időszakban a Budapesti Értéktőzsdén elért átlagárfolyamával megegyező mértékű, azaz részvényeként 3.446,8007 Ft vételáron. A Tranzakció sajátrészvény tranzakciónak minősül, ekként a Tranzakció eredményeképpen a 4iG tulajdonában lévő saját részvény állománya jelenleg 9.347.590 darab (3,13%), ekként sávátlépés nem történt." 1 hete 2,44%ra növekedett, majd ma tovább növekedett 3,13%ra!!!
Ez egyben fel is vet egy elég fontos kérdést... Tehát: a menedzsment krémje felmarkol 2 millió részvényt bónuszként a MRP-ből 879Ft-os áron (1,8MrdFT). Ugyanazzal a svunggal a 4IG visszaveszi a teljes pakettet 3447 Ft-os átlagáron (7,1MrdFt, 22-23%-os diszkont). Mindezt teszik ezek a menedzserek akkor, amikor a papír 4.400 Ft körül forog. Én elhiszem, hogy ez a csomag a 8-10-szeese a napi forgalomnak, de akkor is... Valamit rosszul tudok? Valamit nem tudunk? Segítsetek, ne vergődjek a kétségeimben!
??? Szerintem ez nem újdonság. Vettek es most adták el. Most zarult a MRP tranzakció. Az első lépes volt a kedvezmenyes vétel, most volt a masodik lepes az eladás az előre meghatározott aron. Nincs itt újabb 2 millio db.
Ha 1 héten belül átviszi az is jó. Lényeg, hogy majd menjen tovább 5e elé. Utána pedig ha jönnek majd a pozitív hírek sorban törje át az 5000es szintet végre. MOL certi ma +21%! Szép nyerő van rajt. Remélem hétfőn már tudom dobni, hírek után. 4395ft és 235milla Ha átviszi a 4400at, lehet páran rácsapnak. Most sok speki van MOLba is és majd onnét is jöhetnek a NIS hírek után. OTP is lehet ma történelmi zárón zár. mire leírtam átvitte :D 4410ft
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.