Továbbra is gondolom, hogy a másfél milliárd az kamuforgalom volt. Betettek 50 000 eladót, percet alatt kiszipantotta vki, majd utána semmi... Nem indult el feljebb az árfolyam. Tehát vki az egyik zsebéből tette át a másikba.
Teljesen egyértelműen látszik a leszorítási szándék, mert semmi nem indokolja az esést. Szerintem akik dobálják a vevőkre, ők maguk is a vevőoldalon állnak és próbálnak olcsóbban bevásárolni a hírek előtt. Két nappal ezelőtt közel 1,5 milliárdos forgalommal ment fel az árfolyam 4500-ig, nyilván nem véletlenül.
Ez szerintem első körben azt jelenti, hogy a Rába gyárt majd hordozórakéta-rendszereket, amiket majd itthon és az EUban rendszeresíthetnek, mert szinte minden országnak kell HIMARS rakéta. Ez hatalmas piac lesz és majd Jászaiék ezen keresztül más hadiipari termékeket is tudnak értékesíthetni. Tuti, hogy 1 dróngyárat is építenek majd. Szerintem legkésőbb márciusig jönnek majd a hadiipari fejlesztésekről konkrétumok. Akik erre azt mondják, hogy lassú (azok valószínű csak kicsik és talán még komoly vállalkozásuk sem volt, mert fogalmuk sincs, hogy a "nagy dolgok" mennyi előkészítést igényelnek) azoknak itt a Rába példa. Tavaly szeptember 23.-án tett a 4IG a Rába részvényeire vételi ajánlatot. Ajánlat október 31-én lejárt és a héten lett a Rába a 4IG-é. Tehát több mint 3 hónap. Ennél sokkal tovább tart, külföldi cégekkel egyeztetni, megegyezni és ez még "csak 1 kis" üzlet volt, ennél nagyobbakat tárgyalnak folyamatosan. 4260ft és 213milla
A mozaik darabkákat kell a megfelelő helyre illeszteni, aztán olvasni kell a sorok között.Tévedhetek természetesen, de ehhez kell értékelő/ elemző, szakmai szemmel vizsgálni! https://www.hungarianconservative.com/articles/current/hungary-4ig-lockheed-martin-defence-agreement/ “A 4iG Space and Defence Technologies Ltd (4iG SDT) és a Lockheed Martin Global, Inc. előzetes megállapodást írt alá a nagy hatótávolságú rakéta-tüzérségi rendszerekkel kapcsolatos potenciális ipari együttműködés előkészítéséről – jelentette be a magyar vállalat szerdán. A megállapodás értelmében a felek egy olyan ipari modellt vizsgálnak, amely támogathatja a HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) típusú hordozórakéta-rendszerek magyarországi integrációját, beleértve azok katonai teherautókra történő telepítését, valamint a kapcsolódó technológiai, fejlesztési és gyártási tevékenységeket. Az aláírással kapcsolatban Sárhegyi István, a 4iG SDT vezérigazgatója elmondta, hogy a megállapodás történelmi lépés a magyar védelmi ipar számára. Hangsúlyozta, hogy a Lockheed Martinnal való partnerség megalapozhatja azokat a hazai képességeket, amelyek meghatározzák Magyarország szerepét a NATO legmegbízhatóbb és legjobban felkészült partnerei között. A HIMARS-hoz kapcsolódó ipari háttér létrehozása egyszerre jelentene technológiai ugrást és új, magas hozzáadott értékű fejlesztési és gyártási kapacitások létrehozását hazánkban.” “A most folyamatban lévő előkészítő folyamat segíthet olyan kapacitások létrehozásában, amelyek egyedülálló módon összekapcsolják a magyar ipart az amerikai védelmi innovációval regionális szinten.” Döntse el mindenki ez mit is jelent! Engem nem érdekel, hogy rövidtávon mekkorát esik vagy emelkedik, hosszútávon nagy reményeket fűzök a 4iG-hoz!!!
… “ "fizetett" reklámcikkek mantrázásával”.Évek óta nagy érdeklődéssel figyelem a 4iG tevékenységét, növekedését, mert nem vagyok egy vagyonos ember, de elég korán felfigyeltem a vállalatcsoportra és lehetőségeimhez mérten nagyobb összegért vásároltam a részvényeit.Nem “csak” a magyar médiában megjelent cikkeket, elemzéseket olvastam/olvasom!Mivel ez egy “könnyed” fórum, nem osztottam meg soha hosszabb, átfogó elemzést, értékelést, elégnek gondoltam, ha annyit mondok, “No para, van még potenciál a papírban”!Tényekre alapozok! Pl.: https://euro-sd.com/2026/01/major-news/48347/pac-3-mse-framework-agreement/ A Lockheed Martin 2026. január 6-án bejelentette, hogy mérföldkőnek számító keretmegállapodást írt alá az Egyesült Államok Hadügyminisztériumával (DoW), amelynek célja a Patriot légvédelmi rendszer PAC-3 rakétaszegmens-javító (MSE) elfogó rakétáinak gyártásának és szállításának gyors felgyorsítása. Az átalakító partnerség, amelynek célja a fenntartható, nagymértékű termelés biztosítása, egy hétéves megállapodás keretében körülbelül 600-ról 2000 PAC-3 MSE lövedékre növeli az éves kapacitást, támogatva az amerikai erőket, a szövetségeseket és a partnerországokat. A keretmegállapodás az Egyesült Államok Hadügyminisztériumának beszerzési átalakítási stratégiájának reformjainak közvetlen eredménye az amerikai védelmi beszerzésekben. Egy új modellt vezet be, amely hosszú távú keresletbiztonságot biztosít, lehetővé téve az iparági beruházásokat, növelve a termelési rátákat és elősegítve a működési hatékonyságot. Magában foglal egy együttműködésen alapuló finanszírozási megközelítést, amelynek célja a kezdeti pénzsemlegesség megőrzése, lehetővé téve az iparág számára, hogy magabiztosan fektessen be a szükséges termelési szintek elérése érdekében, miközben mind a Lockheed Martin, mind a Hadügyminisztérium profitál a hosszú távú keresletbiztonság által lehetővé tett költségmegtakarításokból. A Lockheed Martin az elmúlt két évben több mint 60%-kal növelte a PAC-3 MSE lövedékek gyártását. 2025-ben a vállalat 620 PAC-3 MSE lövedéket szállított le, ami több mint 20%-kal haladta meg az előző évit. „A közelmúltbeli valós műveleteket követően a PAC-3 MSE iránti globális kereslet továbbra is szárnyal” – jelentette ki a Lockheed Martin egy sajtóközleményben. „Ez a megállapodás több mint háromszorosára növeli a termelési kapacitást, hogy kielégítse az amerikai erők, a szövetségesek és a partnerországok igényeit. Ennek eredményeként a PAC-3 program több ezer további amerikai munkahelyet teremt az ellátási láncban. A megnövekedett termelésen túl a megállapodás erősíti az amerikai védelmi ipari bázis ellenálló képességét és anti-sérülékenységét azáltal, hogy lehetővé teszi a hosszú távú beszállítói beruházásokat, az előre látható keresleti jelzéseket és a fenntartható termelést.” Jim Taiclet, a Lockheed Martin elnöke, elnök-vezérigazgatója a keretmegállapodásról kijelentette: „Nagyra értékeljük a Hadügyminisztérium vezető szerepét a beszerzési reform előmozdításában. Ez a maga nemében egyedülálló megközelítés az évek óta tartó érdekképviseletre és együttműködésre épül, hogy a kereskedelmi gyakorlatokat beépítse a nagyobb beszerzési programokba. Példátlan kapacitást teremtünk a PAC-3 MSE gyártására, olyan sebességgel szállítva, amilyenre nemzetünk és szövetségeseink vágynak, miközben értéket teremtünk az adófizetők és a részvényeseink számára.” Hétéves megállapodás, nem “álomvilág”!
Én itt vagyok Főni tovabbra is, annak ellenére, hogy eladtam a pakkom mint megbeszeltük. Azóta napizgatok vele mikor lehet apróban és jól vagyok. Ha meg jön a rakéta mint hétfő kedd, akkor meglovagolom ismét :)
USA ki volt akadva, hogy az EU előírta, hogy az EUban gyártott fegyverekre adnak pénzt. Ezért szerintem telepítenek az EUba gyártást és valószínű, hogy hozzánk és ebben a 4IG is benn lesz. Kicsit nevetséges vagy. Gondolom eladtad és most várnád, hogy nagyobbat essen. Azért mert valaki eladja, mindjárt másképp látja a cég jövőjét és jönnek az ellenkező írásai. Na ez a nevetséges és lehet te tetted az ujjadat a bilibe, ha azt hitted ez így megy :D Az ilyen emberek megérdemlik, hogy lemaradjanak majd 1 komolyabb rallyról, mert akkor kuss lesz és az fáj. Egyébként a fórum alapján rengetegen lefelé várják, mert írják és szurkolnak neki (főleg a másik fórum) és sokan eltűntek innét az utóbbi 1-2 hónapban. Nálam ez azt jelenti, hogy csökkentettek, vagy eladták és másban utaznak. Remélem ha majd elliftezik az árfolyam 5000 fölé a pozitív hírek után, jönnek majd a spekik is és akár jöhet 1 nagyobb rally is. . Csomi nem kell nekem elhinni semmit. Részvények mozognak és ez természetes. Olyan, hogy 1 irány, olyan nincs. Ráérünk emelkedni, mert 10%-okat is tud menni az árfolyam, ha olyan hírek jönnek. Közkéz minimális, cégnél növekedik a saját rv. szám, Jászai és a Rheinmetáll nem adnak el, pedig többszöröztek. Folyamatosan mennek a fejlesztések, jönnek az akvik, keresik a piaci réseket, folyamatos a növekedés, jó a menedzsment, jönnek a nyereséges negyedévek és az új rekordok, jó lesz ez. Rába is jó vétel volt és lesz, mert majd termeli a nagy nyerőt. Szerintem itt 4000 körül megmarad az árfolyam és ha még jönnek a fejlesztésekről konkrétumok, feljebb is megy. Azért nem semmi, hogy a 4IGnek van 1 másik komoly tőzsdei cége!!! Kb. 1 év múlva kerülhet képbe az ONE bevezetése a tőzsdére és utána már 2 cége lesz tőzsdén. 4IG ha jönnek a nagyobb vevők simán jöhet 1 szintlépés és 5e-6e-es sávba tehetik. 4330ft
lépjen tovább Ön... a hülyeség mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Én is (részben) 4IG részvényes vagyok,,,, és az emelkedés elemi érdekem,,,,, de ne ringassuk magunkat álomvilágban ilyen "fizetett" reklámcikkek mantrázásával.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.