Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
nyugdijas kedd, 13:23
Előzmény: #81919  rice2
En is nagyjábol így gondolom, tudom, hogy a komoly kutatás és fejlesztés nem Martonvásáron lesz. Vagy Várpalotán. Azt is tudom, hogy mindezt az amcsik is tudják. De az is biztos, hogy a NATO-bol Orbán az egyeduli békeharcos, aki az RUSSKIJ MIR-t nyomja akár a suket az ajtot. 
rice2 kedd, 13:10
Előzmény: #81916  nyugdijas

Szerintem meg ez totál egyszerű.
Itt nem a 4IG gyártja majd a fegyvereket. 4IG csak kisebbségi tulajdonos lesz a közös cégekben és a nyereségben a tulajdoni hányada szerint osztozik. 
Itthon és gondolom 2-3 országban, ahol jó kapcsolatokkal rendelkezik, majd kereskedési jogot is kaphat.
Rábában is ugyanez a helyzet. A cseh cég hozza a technikát és felügyeli a gyártást. A stratégiát közösen a 4IGvel hozzák.
Ha felmerülne a szivárogtatás azonnal megszűnhetne minden. 
Felesleges krimikbe való dolgokat belegondolni a cégbe. 
HA EUn kívüli cégek az EU fegyverkezéséből nagyobb részt szeretnének kivenni, EUn belülre is kell komoly gyártást hozniuk. Úgy néz ki, hogy ezt most a 4IG szerzi meg, USA, Izrael és Törökországi cégekkel, vagy akár még arab is. Persze ez nem jöhetett volna létre, ha nincs Orbán és a kapcsolatrendszere, amire Jászai nagyon jól rákapcsolódott és persze a háttérből segíti őket a Rheinmetall is.
Szerintem ezt most sok EUs országban irigykedve nézik, főleg ha megvalósul, mert pár hónapon belül konkrétumok jönnek. 
Még majd Jászai sem tud rakétákkal kapcsolatos nagy titkokat kiadni, mert azt csak a fejlesztők tudják. Nálunk csak részbeni gyártás lesz szvsz.
Ez itt nem lebeszélés, vagy felbeszélés, csak véleménycsere :D
4425ft
nyugdijas kedd, 13:02
Előzmény: #81917  tschi-
Ezt nem tudjuk, már mint a szálakat, de nagyon remélem, hogy így is van. Es foleg, hogy így is marad. 
tschi- kedd, 12:46
Előzmény: #81916  nyugdijas
Mondjuk egy valamit nem lehet mondani. Hogy a 4iG-nek lennének orosz szálai. Így magát a felvetést is nehéz értelmezni.
Az pedig mindenre igaz, hogy az oroszok megpróbálnak információhoz jutni.
nyugdijas kedd, 12:42
Előzmény: #81915  rice2
Leszogezem, relatívan sok 4iG részvényem van. Nem akarom lebeszélni az árfolyamot. De ha, és úgy néz ki, fogy fog, a 4iG a Lockheedal, Northropal, Axiomal, Rheinmetalal stb. dolgozni, akkor az amcsik nagyon odafigyelnek arra, hogy a 4iG ne legyen az oroszoknak átjároház. Abban is biztos vagyok, hogy az oroszok, Putyinnal vagy nélkule, mindent meg fognak tenni, hogy valami infohoz jussanak, kihasználva hogy Putyin és Orbán békepárti kollégák. 
rice2 kedd, 12:30
Előzmény: #81914  nyugdijas

Orosz terjeszkedést a telekommunikációban és az informatikában gondoltam.
Az meg természetes, hogy majd akkor ha béke van és nincsenek szankciók.
Nem az az irány a fontos a cégnek, de akár majd képbe kerülhetne, ha olcsón be tudnak menni.
Én így gondoltam és kár erre több időt fordítani. Csak 1 lehetőség...
Most a hadiipar és az űripar fontosabb, mert a következő 10 évre komoly bevétel, nyereséget hozhat és valószínű pár hónap alatt eldől, hogy a cégnek mekkora kitettsége lesz a hadiiparban.
Szerintem ezen megy most a nagy meló a cégnél.
4420ft és 978milla
nyugdijas kedd, 11:54
Előzmény: #81912  rice2
Az orosz terjeszkedést, ha lenne, azt most nem vitatom.  Az ukrán terjeszkedést, amit a 4iG kaphatna, meg ha USA segítségével is, nemzetbiztonsági teruleten, nem lennék abban olyan biztos. Es azt is gondolom, hogy okkal. Szerintem az ukránoknak lesz némi beleszolásuk ami veluk fog torténni, ha marad országuk. Az orosz terjeszkedéshez csak annyit mondanák, hogy kis hazánk az EU tagja, még, és hogy valamit azért az Orbánnak is be kell tartani az EU torvényeibol. Szuverenitás ide vagy oda. Nem valoszínu, hogy egy NATO tag fegyvergýárat fog építeni muszkafoldon. Szvsz.
BT55
BT55 kedd, 11:32
Előzmény: #81912  rice2
4444
rice2 kedd, 11:30
Előzmény: #81909  nyugdijas

Az biztos, hogy USA fog irányítani Ukrajnában 1 ideig.
Ha USA előretolt falova lesz az EUban a 4IG akkor akár minden ide hullhat majd, mert szerintem erre megy ki a játék. Régebben is többször írtam, hogy a 4IG USA trójai falova lehet majd az EUban.
Ez vonatkozik a fegyvergyártásra és az űriparra is, de később akár majd az SMR erőművekre is.
Itt nem 1-2 évre előre, hanem 3-5-8 évben gondolkodnak.
azért az USA és Orbán farvízén, még az orosz terjeszkedést sem szabad majd kihagyni. 
Ott most minden is olcsó :D      OTPnek is nagy nyerő jön onnét és szeretik a magyarokat.
Ha utazhatnak, tele leszünk orosz turistákkal.
Még a végén ma milliárdos forgalom lesz, 1 "csendes" napon. Szép kezdés eddig.
4430ft és 904milla!
Imrus55 kedd, 11:28
4430.- r
sprint53 kedd, 11:20
Előzmény: #81908  Gaba2001
Abban igazad lehet, h. nem sok beleszólásuk lesz, de gondolj bele, milyen munkakörülmények/rossz szellemű atrocitások érhetnék a mi munkavállalóinkat, mert ugye, a magyarok nem mutattak sok empátiát feléjük !
nyugdijas kedd, 11:10
Előzmény: #81904  BigD21
Az ukrán munkát nagyon kétlem. Pláne ha fegyverekrol vagy valami dron / ur technologiarol  vagy akár telecom szolgálatokrol lenne szo.  Nem gondolod, hogy felmerulhet az ukránokban hogy akármi átszivároghat az oroszokhoz?  
Gaba2001 kedd, 11:09
Előzmény: #81906  sprint53

Nem biztos, hogy az ukránok fogják eldönteni, hogy ki fog részt vállalni a háború után valamiben is. 
Szerintem lesz az amerikaiaknak egy kis beleszólása, ott meg talán nem vagyunk rosszak.   
Haya76 kedd, 11:09
Előzmény: #81906  sprint53
Szvsz Zselé megy a porondról, ez Pityin egyik feltétele, meg nem olyan népszerű már Ukrajnában amúgy sem.
sprint53 kedd, 11:06
Előzmény: #81904  BigD21
Az első mondatodat, csak abban az esetben tudnám elfogadni, ha nagyon-nagy változás jön Ukrainában politikailag... !  Nem hinném, hogy magyar cégeknek jutna jó falat !
Audax1 kedd, 11:01
Előzmény: #81902  Csomi1977
Ha csak az irányt nézed, akkor igen, de a mérték nem ugyanaz szvsz.
BigD21 kedd, 10:55
Szerintem a 4IG már arra készül, hogy Ukrajnában a helyreállítási feladatokban komoly megrendeléseket/szerepet fog kapni!
Valószínűnek tartom az amerikai szereplőket a tanácsadói testületben, na akkor aztán lesz megrendelés, szerződés, megállapodás… növekedés!
Minden jel arra mutat, hogy nagyon komoly vállalat (szuperholding) jön létre, amely a térség zászlóshajója lesz!!!
Csomi1977 kedd, 10:55
Kicsit olyan érzésem van mintha a Rába és a 4ig együtt mozogna 
Csomi1977 kedd, 10:55
Kicsit olyan érzésem van mintha a Rába és a 4ig együtt mozogna 
Imrus55 kedd, 10:53
4440.- r

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek