Kormányinfó élőben friss: november 7-én Trump vendége lesz a Fehér Házban Orbán Viktor. Hosszú ideje tartanak az egyeztetések, az a cél, hogy energetikai, hadiipari, gazdasági és pénzügyi együttműködésről szóló megállapodások szülessenek. Ezek részben már kitárgyaltak, részben még zajlanak a tárgyalások.
November 7-én találkozik Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump amerikai elnökkel - mondta el Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.A találkozó helyszíne Washington, a Fehér Ház. A megbeszélés után nyilvános sajtótájékoztató várható.A tárgyalás eredményeképpen
energetikai,
hadiipari,
gazdasági
és pénzügyi megállapodásokról is döntések születhetnek.
A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása
részvényesi jogok gyakorlásáról a Space Communications Ltd. tőkeemeléséhez kapcsolódó
jogkibocsátás során
A 4iG Nyrt. (a továbbiakban: 4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 20%-os kisebbségi
tulajdonában álló a Space Communications Ltd. (székhely: 7 Menachem Begin St., Ramat Gan, Israel;
cégjegyzékszám: 51-139604-6; a továbbiakban: „Spacecom”), 2025. szeptember 29-én a Tel-Avivi
Értéktőzsdén közzétette a jogkibocsátásról (rights offering) szóló bejelentését, amely az újabb, bíróság
által jóváhagyott adósságrendezési terve első lépéseként valósul meg.
A jogkibocsátás (rights offering) keretében a Spacecom minden jelenlegi részvényese meglévő
törzsrészvényei után meghatározott mennyiségű jogot kap, amelyek bizonyos mennyiségű törzsrészvény
2 NIS/részvény kibocsátási áron történő jegyzésére jogosítanak.
Annak érdekében, hogy a 4iG Spacecomban fennálló részesedése ne híguljon, a 4iG igazgatósága úgy
döntött, hogy a 4iG részt vesz a tőkeemelésben, és gyakorolja a számára biztosított jogok maximális
mértékét, melynek eredményeként a tegnapi napon 6.998.862 db új részvényt jegyzett le 2 NIS/részvény
kibocsátási áron, mindösszesen 13.997.724 NIS (hozzávetőlegesen 1,4 milliárd forint) ellenében,
fenntartva ezzel 20%-os tulajdoni hányadát a Spacecomban.
Budapest, 2025. október 30.
Ez nem így működik! Nem szabad így kereskedni! Nagyon kevesen vannak, akik napi szinten tudnak előre “tervezni”, jövőbe látni… Én azt mondom, nincs olyan, aki előre meg tudja mondani, hogy ma vagy holnap (rövid időn belül!) meg tudja mondani, hogy mi várható. Természetesen vannak társasági események, aminek/amiknek az irányát be lehet lőni! Hosszú távban már érdemesebb gondolkodni, akkor (ezen a szinten) már van benne potenciál, lehetőség és stratégia! Én négy öt évig vártam, addig sokan nem bírták idegekkel, mert akkor úgy láttam van ebben a papírban potenciál! Sok ideget megettem, mert a többi papír emelkedett, ez csak cammogott… Sokan inkább másba fektették be. Folyamatosan.olvastam a céggel kapcsolatos híreket és hosszútávon a megérzésemre, elemzésekre stb. hallgattam. És aztán eljött a nagy nap! Akkor aztán tövig nyomta a gázt! Én azt javaslom ne a napi emelkedéssel/csökkenéssel foglalkozzatok! “Most” léptünk ki nemzetközi porondra, erősödik a papír, de természetesen vannak konszolidációs esések, pihenők. Van ebben a papírban még bőven, legyetek nyugodtak, nem szabad kapkodni, elsietni semmit! Ha már megvetted, akkor hagyd, dolgozzon a “részvény”, te csak dőlj hátra és nézd, hogyan dolgozik neked!!!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.