Egyébként úgy is lehet nézni, hogy a vevők várják az 1830as eladást. Szépen folyamatosan csipegették eddig is, ma 1 kicsit többet csíptek :D Remélem ma még felette is veszik 1830ft és 154milla most pont nincs eladás 1830on. Vajon meddig???
Ha minden részvényt Jászaiék vennének át, akkor a céget kivezetnék a tőzsdéről. Frankfurtba is beakarják vezetni. Ami majd azt jelenti, hogy a közkéz is növekedni fog, mert ha pl. 100milla részvényt bevezetnek, a portugál is 5% alá kerül. Az meg az alapoknál számítana sokat, ha Jászai 50% alá kerülne. Jelenleg a 4IG annyira kicsi, hogy sok külföldi alap bele sem vesz. Ha lesz rv. kibocsátás és magasabban lesz az árfolyam, akkor már venni fogják. Szellős a könyv. Ha elfogy az 1830, jöhet 1 ugrás az árfolyamban. A kérdés hogy mikor? Ma, vagy holnap?vagy még 1-2 hét? esetleg csak szeptemberben? Ha ma az a grafikonon is jól mutatna, hogy forgalommal tört ki. Szerintem délután már 1830 felett leszünk! 1830ft és 151milla
talán ez az utolsó 10 ezer amit egyben berakott, de miért adja el itt, ha adhatná jóval feljebb is kevésbé megakasztva az árfolyamot mondjuk ősszel? Meg ha sok akkor miért nem veszik át jászaiék?
Egyébként akár az is lehet, hogy Jászai alapjának van befektetője aki itt a piacon eladna 1-2 milliárdért és áttenné az alapba, hogy a hadiparban és űriparban legyen részvényes. Szerintem akár ez is elképzelhető. Sokan ilyenkor elbizonytalanodnak, mert úgy érzik, hogy rengeteg részvény lehet eladáson 1830on és félnek, hogy mi lesz ha a piacra borítja az eladó. Egyébként sokan abba nem gondolnak bele, hogy aki ma, most elad, az valamikor vett. kicsik ha vesz valaki nagy mennyiséget, azt ünneplik, de ha elad, akkor már bennfentes kereskedés, stb. Azért ez így nem kerek. Ha a brokinak ad valaki 1 megbízást, hogy 1830on adja a részvényeket, lehet 1 hét, lehet 2 hónap ha sok van neki. Van nagy aki nem úl a számítógép előtt, nyaral, tárgyal, céget irányít és a broki kereskedik. Lehet, hogy pont neki volt köszönhető, hogy az árfolyam tartotta a 800ft-os szintet. Itt meg elad. A lényeg, hogy az eladónak fogyóban lehet és utána akár 2000ig is szabad lehet az út, akár még hírek nélkül is. szeptemberben pedig komoly híreket szállít a cég, ami valószínű év végéig kitart. . Hazai hadiipar részbeni megszerzése Új hadiipari,közös vállalat alapítása itthon és külföldön (más nagy hadiipari céggel közösen) Nyereséges negyedév (én a novemberi 3Q jelentésre gondolok, de minimális lehet akár a 2Q is) USA cégekkel konkrét szerződés esetleg közös vállalat (hadiipar, űripar, mesterséges intelligencia) NATO, EU, Pentagon konkrét szerződések Telekommunikációs hálózat kisebbségi tulajdonának eladása Nagyobb, konkrét hadiipari szerződés megkötése (drónok, vagy a hazai cégeknek nagyobb értékű megrendelés bejelentése) Újabb akvi a telekommunikációs szektorban 1 új országban Frankfurti tőzsdére bevezetés (ez talán csak jövőre) 1826ft és 130milla Betettek 10edb eladást és sok kicsi beijed. Lehet ez is a cél? Valaki-kik elszedik?
ne haragudj, de ez nem piac, ez mesterséges kereskedés, nézd meg a kötés listát kikapták 1840-ig és rögtön már adták 1830-on, ez nem normális és nekem nem is tetrszik
Ne írj hülyeségeket! Ha több a vevő, felfelé megy. Sok papír megtorpan és sokáig 1 árfolyamon tanyázik. A MOL 4 éve 2500 és 3000 közt hullámzik. Telekom 6 évig volt 400-500 közt. Ez a tőzsde, nem kívánságműsor. Az, amikor a kicsik írják, hogy itt tartják és a nagyokra, tulajdonosokra gondolnak, sokszor pont azt jelenti, hogy ők tartják itt, mert csökkentenek és nem nagyon veszik. Nézd meg az összes fórumon azt írogatják, Delta, Wallis, Enefi, Opus, stb. pedig a lényeg az, hogy mindig vannak akik bedobják, mert megunják, vagy másban nagyobb növekedést látnak, vagy látják, hogy nem emelkedik, vagy csak kell a pénz. sokanj grafikon alapján tőzsdéznek. Ott nem számít mennyit ér a cég. Ha a grafikon bejelez veszik, vagy eladnak. A lényeg, hogy ma van forgalom és valószínű az eladóknak hamarosan elfogy ezen a szinten. OTP, Telekom nagyon fickós ma. Talán utánuk majd mi jövünk. 1830ft és 109milla és ami a lényeg a vevői oldal folyamatosan erősödik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tudod a baj az h ez piacbefolyásolás, mert ezt simán feljebb is el tudta volna adni és simán menne az árfolyam, de nem engedik, ilyen nincs egy otp-nél, telekomnál ilyen szinten, mint itt, ilyen csak a neres papíroknál van
Régebben 750 alatt volt közel 1 évig utána meg 800 körül hullámzott. Akik ott adtak, azt hitték jól csinálják. Most 1 év alatt több mint duplázott! Ilyenkor amikor megtorpan az árfolyam természetes, hogy előbújnak az eladók. Vannak akik csökkentenek, hogy majd vesznek ha olcsóbb, vagy ha elindul utána szállnak vissza. Sok taktika van, szerencsére mindenki másképp gondolkodik. Egyébként mindig annyit ér 1 papír, amennyi az árfolyama. Szerintem ér duplát, de lehet, hogy még 2 év mire ezt beárazza a piac. A lényeg, hogy mindig a piac előtt kell gondolkodni. Emlékszem, hogy 80ft-nál hányan írtak nekem, hogy szálljak ki, meg dupláztam, esni fog, stb. Most 1800 felett van. Sokan ha ott nem adják, vagy 200nál, 300nál, már gazdagok lennének, de lehet sokan közülük már nem is tőzsdéznek. Nagyon nehéz tartani a nagy nyerőt! Sokan szintenként adják és szerintem ez jobb taktika. .Na OTP újabb csúcs. Hamarosan 30e lesz, írtam is jelentés után. Telekom is elindult, mert jót jelentett. Hamarosan jövünk mi is. 2000 felett meg majd jönnek a spekik is :D Idén még lesz legalább 2 nagyobb rally is szvsz. 1828ft és 40milla 1-2 éve mikor írtam, hogy remélem 1000 felett lesz rv. kibocsátás, de 1500nál lenne jó. Sokan felbeszélőnek tituláltak. Most az 1800al sem lennénk elégedettek és remélem ha bevezetik Frankfurtba, 2000-ért kapnak majd az új befektetők. Egyébként az új részvények 20%-át a Rheinmetall lejegyzi. Jászai szerintem 100milliárdos rv. kibocsátást bármikor megcsinálhat, ha csak a Rheinmetallhoz közel álló cégek jegyeznek, (megrendelők, alvállalkozók, bankok, biztosítók, befektetők) 75miliárdot letudnak jegyezni. Jászai még vár, tehát valószínű magasabb árfolyamon szeretne a külföldieknek rv-ét adni. Na utána jönnének a külföldi spekik is a papírba. Ha elfogy az 1830as eladás, utána jöhet a kilövés :D
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.