Pár tìzezer darabja lehet (max 50-60). Ha piacin dobja be akkor kicsit leszúr, VIP beszálló ès vissza. Sokkal nagyobb a tegnapi hìr, minthogy egy icipici rèszvènyes azt borìtaná.
Kiváncsi leszek MP-t megsz*patja-e JG és ha tényleg nyitóban berakja a részvényeit piacin eladásra, akkor csak azért, hogy alacsonyabb nyitó legyen, ő vagy bárki más a megbízásából beáll-e még pluszban eladói oldalra, hogy kevesebbet kapjon MP érte...
Senki nem ideológiai alapon tőzsdézik, hanem pénzt akar keresni. Aki eddig benne volt a 4ig-ben, az nyilván bízott a jó hírekben, amik szerencsére meg is érkeztek. Ha eddig nem adta el a részvényeit, hülye lenne most eladni amikor komoly növekedési potenciál látszik a papírban.
Mivel politiki vita is van körülötte és MP negatív hatású, de sok papírja nincs, valamint Jászaiéknak nagy arculcsapás lenne, ha ez így holnap beesne, én azt mondanám meg fogják támogatni is akár jelentős vételekkel! Ha elesne a papír, akkor annak hosszú távú beláthatatlan következményei lennének. Szerintem nem engedhető meg a cégnek és a körülötte álló nagy cégeknek, hogy ezt engedjék beejteni! Szerintem emelni fogják minden áron! Lehet lesz egy leszúrás, de én felfelé tippelném. Nagy belső feszültség lenne cégben, ha lenyomnák! Főleg, ha olyan tervek vannak, hogy Frankfurti tőzsde meg egyebek. Ez nem fér bele akkor. Ennek akár hogy is, de hatalmas emelkedést könyveltek le előzetesen, amihez szerintem most össze is zárnak a nagyok. MP bejelentése után ezzel tuti foglalkoztak is cégen belül. Ez az én magánvéleményem. Így gondolnám. De a valóságot holnap látjuk. Józan, paraszti ésszel így gondolnám!
SZVSZ átadja egy strómannak, akitől majd a kellő pillanatban visszaveszi. :) Tényleges eladás szerintem nem lesz, ahhoz túlságosan szereti a pénzt. A híveknek meg elég ez a parasztvakítás is. :)
Egyetértek veled. Magyar Péter eddig is tisztában volt a várható fejleményekkel, ezért is vásárolt 4ig részvényeket. Ha tényleg eladja a részvényeit (ebben egyébként én egyáltalán nem vagyok biztos), akkor valószínűleg jó haszna lesz rajta. Most szokása szerint megint rárepül egy hírre, cirkuszol egy kicsit, lázítja a híveit a kormány ellen bízván abban, hogy neki hisznek, hiába magyarázza a kormány, hogy miért is jó ez a tranzakció.
Mert a hitelkoltseg kisebb mint a sajat tokevel elerheto alternativ hozam. Pl euro kotvenykibocsatas 4%, sajat toke megterules 7%, likvid eszkozzel pl MÀK
SZVSZ Ha MP elakarta volna adni a részvény pakkját, már megtehette volna az elmúlt 15 hónapban. Nem tette, mert volt NER-esként tudta azt, hogy fel fogják fejleszteni a céget, a pénzügyi megtakarítása jobb helyen van mint máshol. (ő sem a saját pénzének az ellensége) Azt is sejteni lehetett az elmúlt 15 hónapban, (de leginkább az elmúlt 5 hónapban) hogy a védelmi ipar itt fog landolni, ezzel újdonságot nem mondott a mai hír! A holnapi nap majd berakja eladásra a pakkját, a szomszéd bácsi kisfia meg átveszi tőle. 2 legyet üt egy csapásra, realizál és politikai hasznot húz belőle. Ha okos, már pedig okos akkor igy csínálja. Nekem a mai hírben az a legnagyobb pozitívum, hogy kiszanálták a sallangot és csak 80 milliárdot kell majd kicsengetni a tranzakcióért, amit viszont nem értek hogy elvileg ott a sok cash + elmaradt Spacecom mentőcsomag ami közel 50 milliárd forint lett volna, ebből ki is tudnák hozni a tranzakció árát. Miért kell még egy hitelt felvenni?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.