Ez igaz, de a szelvényvágás után 1800-ig emelkedett vissza az árfolyam, reménykedve a 39 milliáros srv árfolyamnövelő hatásában. Közel 20 milliárdot már elköltött a cég, ennek ellenére csorog le az árfolyam, mivel fix megbízással vásárolnak nem a piacon. Az srv lassan befejeződik, megvolt az osztalékfizetés, megjelentek az I. negyedéves számok, szerintem egy ideig nem lesz ami ezen a szinten tartaná tovább az árfolyamot. A 4ig-ben remélhetőleg hamarosan jönnek a jó hírek.
Válaszolok magamnak :)) A jelentéseket nem néztem meg, de a 2021-es év volt az utolsó nyereséges év, 2022-re már 19 milliárd veszteséget jelentett a cég, gondolom az értékcsökkenésnek köszönhetően. Tehát 2024-ig bezáródóan 3 éve számolják el a nagy összegű leírásokat. Én reménykedem, hogy 3 év elég volt leírni amit le kellett és végre beköszöntenek a nyereséges évek. Május 30-án az I negyedéves jelentés után okosabbak leszünk.
Most éppen "csak" -1,24%, de például a Telekom is ennyit/többet esett annak ellenére, hogy ott nagyüzemben megy az srv. Egyébként emlékszik valaki, hogy mikor kezdődtek a nagy összegű értékcsökkenési leírások?
Kicsik nem nagyon mozognak most a papírban, ezen az árfolyamon már kockázatosnak látják, mert idén a BÉten a legtöbbet emelkedett. A többség csökkentett és sokan kiszálltak és adják most is. Én ezt írom régóta. Ha jönnek a konkrét szerződések, majd az árfolyam is elindul és nagy forgalmak lesznek újra. Most a szándék, meg tárgyalás, ez semmi konkrét és még pletykák vannak. A lényeg az, hogy majd mi valósul meg. Ha semmi akkor még sokkal lejjebb megy az árfolyam, ha csak 1-2 szerződés lesz talán itt marad, de ha több, akkor simán 2000 felett lesz. Mindenki úgy cselekszik, amiben hisz. Én emlékszem amikor 100 ás 200ft-on sem piszkálták a kicsik és nekem is írogatták, hogy sokat nyertem, szálljak át másba :D Befektetési alapok pedig azért nem veszik, mert a cég nem közöl terveket előre 2-3 évre. Nem tudják elemezni, ezért nem is szállnak be nagy pénzel. Ha majd nyereségbe fordul és jönnek a tervek, veszik hónapokon keresztül. Bikuci annyit siránkozol. Add el és megkönnyebbülsz. Még a végén belebetegedsz. Nem ér annyit. Add el és szabad vagy. 1748ft és 34milla 1736 is volt
Szia! Nem haragszom, igazad is van, az üzlet nem a barátságról szól, de vannak kivételek és sajnos a magyar kormány gazdaságpolitikája az elmúlt 15 évben mindig ezt a kivételt erősíti. Ezt a szakzsargon haveri kapitalizmusnak hívja (mo-n ez a NER vagyis a Nemzeti Együttműködés Rendszere), melynek alappillérjei a lojalitás, a hűség és kölcsönös bizalom valamint egymás támogatása az állam és a "nemzeti tőkés" osztály szereplői között! Ha fenitek közül valamelyik nem teljesül a szereplők részéről akkor az kipottyan a rendszerből. Láttunk már rá példát az elmúlt időszakban. Mivel OV-nak mindkét szereplő kiemelten fontos, (nem akarta kiejteni egyiket sem) ezért is választotta szét a két vállalkozót 6 évvel ezelőtt
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.