Szerintem egyben, üzletáganként komoly felárat fizetne érte a vevő. a Telekommunikáció megvétele óta ott kb. 30-40%-ot emelkedtek a díjbevételek és a rendkívüli adókat is eltörölték. Telekom is több mint 4Xezett, tuti jóval drágábban tudnák eladni, mint megszerezték. Csak az többet ér mint amit írtál. és akkor hol van a hazai informatika a külföldi informatika, a hadiipari informatika, drón gyártás-védelem, űripar!!! 1740ft
Az én fundás meglátásom így alakul. 2024ben 700+ milliárd lesz az árbevétel, 2025ben az árbevetel 900 milliárd körül alakul majd, ezt követően min. átlagos évi 20%os árbevétel növekedésre számítok az új üzletágak és tervezőasztalon lévő számos projekt, valamint új országpkba történő terjeszkedés okán. Ez 5 év múlva 2000 milliárd körüli éves árbevételnek felel meg. Azt, hogy csak a jelenlegi 2024es 700+ milliárdos árbevételhez/cégcsoport mérethez milyen árfolyam lenne indokolt azt számolja ki aki akarja, ahogy rizzo2 is teszi. 2024ben persze vastagon veszteséges lesz még a cég és az adósságállomány is hujujujdenagy lesz még. Viszont egy transzformációs program az átalakításról szól és kiugró költségekkel jár, ennek az eredményét csak a transzformáció lezárását követően fogjuk csak látni. De ekkor már mindenkinek egyértelmű lesz, hogy mit tud a cég, aki ki tud olvasni számokat egy képernyőről. És a piac előre be fogja árazni ezt az értéket, így amikor egyértelművé válik már késő lesz jó áron venni. A tőzsde sosem a múltat árazza, ez a legnagyobb alapvetés mindenki számára, aki ezzel foglalkozik. A cég jelenlegi cash termelő képességét már nem is részletezném...
Na ez meg a másik. Tegyük fel, hogy valami orbitális nagy megrendelések jönnek, miért lenne attól nagyon nagy profit? Musk ennyire hülye, hogy ide csoportosítja a profitot? Informatikában nagyon nehéz profitot termelni, iszonyat drágák a programozók és nagyon nagy a komplexitás, márpedig ez az űrmizéria ezzel rendelkezik.
A Q3-as jelentésben benne van, hogy a saját töke részvényenként kb. 1.120 Ft. Tehát ha a a cég pénzügyi kimutatásaiban szereplö értékeknek hihetünk, akkor ha mindent eladna, és kifizetné az összes tartozását, akkor 1.120 Ft maradna részvényenként. Ez egyébként kisebb, mint 2023 Q3 végén. Akkor 1.200 ft volt.
2018-as reggel tisztában van ezzel, kockáztat és néha nem jön be, de még nem dőlt el. Le is írta, hogy lenyeli majd a bukót, ha kell. Este olvasgattam, hogy mire ez a nagy szárnyalás, de továbbra is csak hit van, tények nagyon nem. Ha lenne valami konkrétum, akkor attól további szárnyalásnak kellene jönnie.
Miért nem 860-on raktad bele a hülye PMÁP- odat mikor kitört?1000 Ft-al lemaradtál!!Akkor vetted volna ki azt a szart,és fürdenél a pénzben most,ha tegnap nem veszel hanem eladsz 1860-on!Nem megbántásnak mondtam amit mondtam!Sok sikert,meg sok nyerőt Neked!Tanács:Ha ott tudtál ülni,itt is tudsz,1-2 év múlva 99% nagyon szép hasznod lesz!De lehet 1-2 hét múlva is már!Ne kapkodj!
Miért vagy ilyen türelmetlen? Ha OV-nak, és Magyar Péternek is jó ez a részvény, akkor miért gondolod, hogy akár csak pár hónapos távlatban bukó lesz. Mondjuk azt is megertem, aki elvből nem akar ilyen emberekkel tulajdonosi közösséget vállalni. Én ezen már túl léptem. Én gazdag akarok lenni ebből a részvényből :)
Érdekes elgondolás, hogy beleveszel 1 részvénybe és mivel te belevettél ezért emelkednie kell. Kötelezően emelkedni! Ezt mégis sokan, hogy gondolják??? 1 részvényt folyamatosan gyűjteni kell és ha sokat emelkedik, vagy elérte a célárat, lehet szintenként adni. Ha rossz hír jön lehet egyben is, de ha emelkedő pályán mozog szintenként. A másik, hogy itt írnak 2000 feletti árakról és hirtelen gondolnak egyet és eladják és akkor szerintük onnét, mert ők eladták esnie kell az árfolyamnak. Többen vannak akik még az árfolyamot is utána próbálják lefelé beszélni :D Na az ilyen spekiket sohasem értettem. Vannak akik csökkentenek és utána itt ajánlgatják azokat a részvényeket, ahova átmenetek. Én emlékszem, hányan írták ide a Deltát régebben még 150 felett, persze többen átmentek, jól be is ragadtak, van akinek a 4IG nyeresége ott elpárolgott.
Huh az kemény. Én mindig azt mondom: diverzifikáció. Még magas kockázatvállalás mellett is fel kellene osztani a pénzed 3 részre: - részvény (adott papír) - részvény alapok (pl: CEE) - vegyesalapok De ha még konzervatívabb vagy, akkor valamennyit hagyhatsz állampapírban sőt, most az arany is még jó lesz. Egy papírra feltenni mindent, az rulett. Amúgy nagy lesz itt még a volatilitás, ha nagyon kényelmetlen, akkor lesz még sztem kiszállód. De ki tudja...
Aki józan ésszel gondolkodott, már vette 800 óta és persze még korábban is :D "fundásan nem emelkedett ekkorát a papír" Alulértékelt volt az árfolyam, a funda már jóval az árfolyam emelkedése előtt növekedett. Ha a cég mindent eladna és kifizetné a hiteleit, akkor simán maradna részvényenként kb. 2500ft. Komoly saját részvény állománya van és kb 100milliárdos a szabad pénz a cégnél! Ahhoz képest a mostani árfolyam is kevés, tehát olcsó. Jászai kb. 2 éve nyilatkozta, hogy szerinte 2400ftot érhet az árfolyam és a piac félreárazza a papírt. Azóta sokat növekedett a cég és még újabb üzletágak is lettek, tehát ez a szám is feljebb kerülhetett. Lehet akár 3000 fölé??? Szerintem igen. Ősszel mondták és a jelentésbe is leírták, hogy az átalakítások végére (idén őszre) 400milliárd feletti összeg épül a cégértékbe. ez is kb 2400ft feletti árfolyamot sejtet. Az, hogy liftezik 1 papír, az természetes. Add el és megkönnyebbülsz! Ekkora forgalmakat nem tudnak a hazai spekik itt generálni, napokig. Itt komoly gyűjtés megy. Szerencsére a spekik többsége csak 1500 felett jött és skalpokat gyűjtenek, adják- veszik, pedig ha beleülnének az sokkal nagyobb nyereséget hozna. Gyűjtő gondolom hosszabb ideig fog ülni a papírokban. Sajnos a kicsik többsége már eladta, vagy nagyot csökkentett, de vagyunk még páran. Én tartom a véleményem, hogy még a mostani árfolyamról is 2-3 éves távlatban a 4IG ami legnagyobb növekedési potenciált hordoz.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.