SPX daytrade az eses sokkal nagyobb lett a vartnal,. Most leginkabb egy a-b-c alakzatnak nez ki, de bizonytalan is, mert nem tudhato milyen fokozatukent illeszkedik be a szerkezetbe.
A növekedés kényszere a kamatmechanizmuson keresztül szerkezetileg van kódolva a rendszerbe. Ha nincs növekedés, és elapad az organikus hitelkereslet, akkor a jegybank kénytelen mesterségesen likviditást teremteni - pontosan erre való a QE -, különben a defláció könyörtelenül leépíti a hitelpiramist. Nem azért "nyomtatnak" pénzt, mert nem értik a rendszert, hanem azért, mert nagyon is. A Fed elsődleges mandátuma a rendszer stabilizálása. Az infláció meg már öt éve cél felett van... A bolygó élhetősége pedig exponenciális ütemben romlik. Nem 2100 viszonyai a kérdésesek, hanem már a 2030-2040 közötti időszak is kemény lesz.
Ez már a világvége chart? :) Mikor a szakadt öltönyös meséli a gyerekeknek a tűznél a barlangban : Mielőtt tönkretettük a Földet, volt egy időszak, amikor a részvények nagyot emelkedtek.
SPX (MONTHLY) tavaly júliusi chart: https://invst.ly/1bci3g . SPX (MONTHLY) mai chart: https://invst.ly/1isp11 . Elképzelhető, hogy vége van és megvolt a top. Még adok neki esélyt, hogy kimegy egy új csúcsra, de már nem biztos. Egy shooting star-ra számítottam a top gyertyának, de ez a hanging man se rossz. Minden esetre a szokásos 3 gyertyás topping process megvolt. Mint az előző páratlan számmal kezdődő .23-as extension-öknél. Július-augusztus még lehet bullos, de ahhoz már nem lehet sokat esni és nagyot kell virítani jó hírekkel. Egy izmosabb wave 5-el még szebb lenne amúgy
Ha egyszer beindulnak produktív SMR-ek, qrva nagy bomba üzlet lesz. Mindenki SMR-t akar majd venni. Városok, datacenterek, katonai támaszpontok, stb. De az még távoli jövő, monnyuk fél évtized. Ma a börzén mindenki éven belül akar töpszörösre meggazdagodni, gondolom ezért csenghetett le a Nuscale meg Oklo hype. Fognak ezek még szárnyalni egyszer majd, de szerintem az jó néhány év múlva lesz. Nagy rally-kat akkorra gondolnék, amikor fontos engedélyeket kapnak meg, illetve amikor a kis méretben is stabilan és biztonságosan fenn tudják tartani a szabályozott a láncreakciót.
Én úgy kalkuláltam, hogy a 2,5 USD vételeimnek már nem kell teljesülnie, mert a legutolsó szint 2,59 USD lehet. Ettől lejjebb már mindegy, mert akkor még olyan info lehet a kalapban, amit nem látott a plepsz és megint urasan át leszünk ..... Az is már sokat elmond a vezetésről, hogy az engedélyük megvolt a 10,5 USD felfutó szakaszban és akkor jó áron hígíthattak volna, így nem kellett volna sok részvénnyel növelni. Most meg, ha ilyen áraknál hígítanak, akkor sok lesz a részvényszám.
LAC - nekem furcsa, hogy a mai negatív piaci hangulatban a pre-ben nem akart esni, most is 2.94 még. Lehet ma fordulunk meglepetésre a szembeszél ellenére? :)
Lehet, hogy jó lesz az épület gabonaraktárnak mert lassan se vizünk se kajánk nem lesz. Most még csak utcai töltőkből lopják éjjelente a rézkábelt tőlünk nyugatabbra, de mi lesz, ha már az elektromos autókat fogják az utcán szétvágni, mint valami konzervet?
Ez a scammereket nem szokta érdekelni. Ott lesz egy üres raktárépület, a földön egy routerrel, az ajtó fölé meg kirakja, hogy ára 40 trillió. Ha valaki megkérdezi mit csinálnak benn, majd csettint egyet az ostorral, hogy itt trainingezik a chatgpt-t, mint a cirkuszi oroszlánt
Ez tiszta. Bevásárlás is tiszta, amit írsz (tudom, OKLO pl. Sam Altman-é gyakorlatilag, stb....). Amit nem értek: az pl.: az állami szabályzást és szabványosítást sem csinálják tempósan, a kérdés arra vonatkozott, hogy miért nem? Lesz sok datacenter, de nafta nem lesz hozzá.....pedig a moduláris rektoros cégek jelentenének erre egy tök jó megoldást (nyilván hagyományos rektorokat telepíteni ennyit és ilyen tempóban nem lehet). Én értem az atom energia lassuságát volt pár projektem Pakson primeren belül (minden hol a tökölődés még kiforrott technika esetén is, ami a biztonsági dumával volt megindokilva stb....). Pont a lassusága miatt nem értem (amit írsz Te is), miért nem nyomják a szektort 1000-el, mire várnak? Vagy miből lesz delejük a datacentereknek?
Ez nyilvánvalóan hülyeség, mivel a teljes világgazdaság 130 trillió $. 1000 db épületre rányomni a 40 trillió dolláros cehet pont ugyanolyan scam, mint nigériai hercegnek pénzt utalni, vagy eladni a brooklyn bridge-et . De jól mutatja, a mai gazdaság legnagyobb problémáját: a pénznyomtatást. Mindenki minden probléma kezelésére pénzt kapott az elmúlt 18 évben, csak azt felejtették el megkérdezni, hogy honnan van a pénz. Eljutottunk oda, hogy elkezdtek "data centerekre" 40 trilliót kérni. Vagy, hogy tanult embereknek is el tudják adni azt, hogy a Marson kolóniákban fognak élni emberek és ez valahogy profitábilis lesz a kisbefektetőnek a Földön. (hogy és mi eredményezné a profitot, abból, hogy emberek egy légkör nélküli bolygón nézik a semmit, azt ne kérdezze senki) . Nem véletlenül mondják, hogy pénzt nyomtatni nem szabad. Azt emberek azt hiszik, hogy végtelen van belőle. Aztán elkezdik túlárazni a saját dolgaikat (100 milliós panelek, egy új Volkswagen Polo is 10 millió, stb.) Végül pedig eljutunk ide, hogy Saylor arra kapja a pénzt hogy digitális kódokat vegyen, Mars, meg data centerek. . Ennek mindig ugyanaz a vége.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.