A redditen egy érdeklődő kérdezi, hogy ha a Lithium Americas 326 milliárd dollár értékű lítiumot talált, akkor a részvényárfolyam felfelé vagy lefelé megy hosszútávon? Elgondolkodtató...
Momentum/hisztéria van…Erről beszéltünk korábban. 11 fölött én is gondolkodom, h kezdek eladni belőle (reméljük elmegy addig…most nagyon úgy néz ki, sőt) Milyen portálokon olvasod, h senki nem akarja eladni?
3.2 volt a tervem WWR részvénynél. Ma nagyon túlment eladtam a 80%át attól félek beverik és 1 alatt vettem. Hosszú távon viszont jó lehet és korrekció után érdemes lenne valamikor visszavenni. Lehet még fog menni de inkább viszem a hozamot mint bukom. Vajon hol lehet egy reális korrekciós szint ennél?
En azon az allasponton vagyok, hogy 11 felett elkezdenek realizalni, hogy aztan kisebb korrekciokban ujra visszatankoljak belole. Ezzel egyidejuleg a lemaradas kockazata magas, es eleg rossz lenne vegignezni pozi nelkul 20 dollarig. Valoszinuleg csak resz-zarast fogok csinalni.
Ha elkezdik leépíteni a QT-t, akkor beindul a 2. fokozatba a commodity rally és akkor a LAC értékeltsége is évek alatt nagyot mehet még innen is. Veszélyes lehet a pozíciót is elveszíteni, mert 12 USD után nem biztos, hogy lesz 5 USD.
LAC - szépen haladunk a 11,39 USD célár felé. Szívem szerint megtartanám. A portálokon megint azt írják, hogy senki nem akarja eladni, mert legalább 15 USD-t várnak rövidtávon és hosszúra meg 20-30 USD-t. Én nem tudok most 13 USD-nál nagyobb értékeltséget meghatározni. Persze, ha minden optimális várakozás és feltétel összejön, és belemegyünk a commodity rallyba, akkor bármi lehet. https://www.tradingview.com/x/daCPUtS0/
En probalom azokat adni amik sokat mentek a kritikus asvanyokkal kapcsolatos cegekbol: COH, WWR, NMG Es vettem nehanyat/bovitettem amik vmi miatt lemaradoak: SCDCF, MTRN, ARSMF, THM, N14
Sziasztok! A sok -abszolút megfontolandó- ritkaföldfémes mellé bedobok valami mást érdekességnek, ehhez mit szóltok?: New Era Energy Digital (NASDAQ: NUAI), adatközpontoknak kínál energetikai megoldásokat. Picur cég, 8 fő (!), alig 60-70M dodó market cap. 3 hete vettem ránézésre just for fan, pár napja volt néhány bálnásabb vétel, ma ment 42%-ot 3,40 fölé is (most 3,06). Yolo-szerűnek indult, de 0,81 a vételáram, nincs okom eladni, lehet benne még tér felfelé is. Persze van rumour hogy NVDA befektet, lehet emiatt a hype, de eddig meglepően szépen tartja az ugrást.
Ez persze tenyleg baj az Europai autoiparban. De az meg nagyobb, hogy a korszak legfontosabb fejlesztesi temajaval, AI fejlesztessel, 1-2 kivetel, de azzal EUropaban szinte egyaltalan nem foglalkoznak. Megjegyzem, Mo-on sem, pedig talan a top10 software cegben erre kene forditani a penzt, es nem artana ha az allan erre a celra egy ugynoksegen keresztul adna hozza ... persze nem a korrupcios kedvenceknek, hanem akik felmutatnak valamit es ertenek hozza. . AMugy az USA AI fejlesztesi versenye sem tiszta nekem. Sok ott is a zurzavar. Az AI fejlesztes eddigi sikereit, ChatGPT-t vegulis Altman privat cege hozta es a tobbiek egyelore csak hatalmas beruhazasokat igernek. HA osszeadom az igereteket, van beigert 1Trill$ is, ami az USA GDP 3% nagysagrendje. Ha nekik az megeri? Talan a magyar datacentert es infrastrukturat is el kellene kezdeni, nem? . De rrol egy alaposabb elemzest kellene csinalnom, talan lesz idom ra. ZUhog az eso, a francba !
AZSIA A Dollar minden devizaval szemben eros, kiveve a YEN-t. 1)Igy aztan NIKKEI a leggyengebb most Azsiaban. Igaz a tobbi index sem kimondottan eros; azok is, tobben korrekciot kezdtek az erosebb gollar miatt. .. https://imgur.com/a/gwRsZM1. 2) HangSeng is beesett a napos chart support vonala ala. Nekem ugy tunik, HK es Shanghai tozsde is korrekcioba kezdett, es nem is lesz nagyon hamar keszen. Es most nem alkalom egyelore a BABA, BIDU Ganfeng es masok gyujtesere Majd kicsivel kesobb.. https://imgur.com/a/hAJyvJD . 3)KOSPI es taiwan is toppy, ott is lefordulas latszik, de ASX, india, indonezia is mintha korrekciot kezdett. Egyelore Azsia nem latszik jo menekulo eszkoznek.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.