40-es fw P/E. Nem tudom, nem nőhet az égig, 1.5T dolláros cég, egész Európa ér ennyit. Smci gondolom megy tovább, talán vissza tudok venni ugyanannyit, mint eladtam.
Ugyanúgy működik a kötvényeket tartó UCITS ETF adózása mint a részvényeket tartó ETF-é. Viszont TLT nem UCITS ezért azt nem veheted meg EUs állampolgárként, kivéve ha a brókered házon belül forgalmazza. Amit viszont igen: IDTL/IS04
NDX daytrade Ma az olajosok, es a kinai BigTech mufaj megy pozitiv iranyba. Mindketto value kategoria. Nagyon ott van a zabszem az invesztorokban: mi lesz ha NVDA csalodast kelt zaras utan jelentessel? , Annyi penz ment bele egy eve, hogy ha kipukkad, akkor egyszerre magaval viszi a le a "magnificent" csapat big-bubble buborekot is, meg az "AI" csapat baby-buborekot is. Nagyon hajaz a dot.com buborek kipukk-ra, aki emlekszik ra. Szoval, holnaptol nagy kimenekules, es ronda fordulat lehet. A futures piacon oriasi a mozgas. Mindenesetre a big money egy resze ma erre keszul. . Tart a szektor rotacio, hiszen a legolcsobb 2 szektor, energia es utility tartanak csak felfele. . NDX meeg mindig kuzd a 17390 szinten, hogy meg tudjon fordulni. De NVDA miatt igen kevesen mernek belevenni, mert csalodas eseten (ha profit 4.59$/sh alatt lenne) azonnal eshet 10-30%-ot is. A mai NVDA -3.5% egyaltalan nem jo omen holnapra. Meglatjuk. . Most elmegyek a Newport konyvtarba. Az elmult evekben akkora lett az adomanyokbol tovabbepitve, amekkora konyvtar egesz Budapesten sincs. Erre most kaptak ujabb par 100m$ adomanyt, es ujabb epuletet es melyparkolot epitenek, pedig mar nagyobb az epuletkomplexum, mint barmelyik egyetem otthon, talan a BME-t kiveve. Ja, es 1$-ert lehet konyveket venni.
AU-t tart még valaki? Pénteken nyitas elott fog jelenteni 2023 H2-t, ki hogy látja? Szerintem rendben kellene lenni a Gold ar es a termelesi riport alapján.
Ómlós érdekességek: Vertiv Holdings Hot AI Play And Nvidia Partner Plunges On Weak Sales, Guidance -13% Palo Alto is jelentett, -24% ! Több hasonszőrű cég is 10% körüli szimpátiaesésben. (S NET ZS)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.