6)Brazil Az EEM kategoriban a masodik legjobb kilatast a brazil piacnak gondondolom. http://keptarhely.eu/view.php?file=20220703v01x1jq1t.jpeg , A brazil tozsden a szokasos eves PE, mar 20 eve, jellemzoen PE=10-15. De most 5. A tozsdejuk osszetetle egynegyedben nyersanyag, foleg a vaserc banyasz orias VALE, a masik egynegyed meg az olaj, a PBR orias. , 1)VALE EPS(ttm) =4.86$, mikozben 14$ az arfolyama. Az utolso 4 negyedeves profit 1.48 1.09 0.80 0.84, es iden evvegere 4.0, jovore pedig 3.20$/sh a konszenzus. Azonban, ehhez kepest fizetett legutobb 72 cent/sh osztalekot, ami evesen meses 2.90$, szoval mar ennek tartasa (vagy akar felezese eseten) is evi 20% vagy 10% hozam. Egyelore az osztalek nincs veszelyban a belathato idore. http://keptarhely.eu/view.php?file=20220703v01xak8pq.jpeg . 2)PBR EPS(ttm) =4.39/sh, at arfolyama meg 11$. Az utolso 4 negyedeves profitja 112 88 104 132 cent/sh volt, es az EPS 2022-23 evre 4.60 es 4.00$/sh, ami az olajarakat latva szerintem pesszimista konszenzus. . A 22Q1 net profit 8.5Mrd, ami tobb mint XOM vagy a CVX profitja. Fizetett 72 dollarcent osztalekot, az evesen 2.90$/sh, es egyelore az sincs veszelyben. (igen am, de PBR ADR az 2 reszveny, szoval az osztalek 5.80$ evesen, szoval a hozam 40%.) Ha csak 1 evig birja tartani, akkor is visszafizette majdnem a fele vetelarat. . IDe van jobb hir is. A Q1 olaj atlagar 88$ volt, a Q2 meg inkabb 110$ lesz (!), es ha CVX es XOM profitjara most +50% novekedest varnak, akkor PBR profitja se fog elmaradni ettol. PBR magas adojat es magas osztalekat szeretni fogja, akarki lesz majd az uj brazil kormanyban. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220703v01xf9pfd.jpeg . Caveat. Ha SPY osszeomlana, akkor persze ezek is mennek lefele, de a vegen meg jobb vetel lesz. Talan az evszazad legjobb vetele.
Tanulj villamosmérnöknek mert majd jó lesz. Aha. Ehhez képest magam falazom az épülő házunkat mert hogy ilyen szaralakok kezébe ennyi pénzt nem adok az biztos. Az első sor elején majdnem elsirtam magam, de bele lehet jönni, na.
Micsoda szerencse, hogy itt van nekunk a Minyiszter ur, aki megmondja, hogy mennyit emeljenek a munkaltatok a bereken. Tisztelt Minyiszter ur, abba nem lehetne beavatkozni, hogy egy 70m2 lakas kifestese 400e ft-ert rendben van-e? Mert ha megmondja mennyit emeljen a munkaltato, akkor szoljon a festoknek is, hogy mennyi legyen egy festes. Bar igy legalabb visszafogom a fogyasztast, mert kifestem en 😂
Keresd vissza a múltkori ábrát. Semmit nem változott azóta, csak annyit, hogy nőtt a 27$-ig lezubogás veszélye. De ezen az áron is lehet kezdeni a pozícióépítést. Aztán veszegetni fokozatosan lefele. DE NEM ÉSZNÉLKÜL MINDEN PÉNZT BELETENNI EGY IPARÁGBA!!!!!!!!
Szerintem Humanoid csodálja őket (sokszor mondják, hogy azt gyűlöljük másokban a legjobban, amilyenek mi magunk is vagyunk). Te nem használod a TBSZ-t, te nem fekteted be a pénzed magasabb hozamú asset-be, mint az, aki bankszámlán tartja a néhány 100eFt megtakarítását? Te hozzá képest nem vagy ügyeskedő tőkés? :-) Abban is van valami, amit stolz mond: az FT egyik konferenciáján a köv mondat hangzott el: minden commodity marketnek akkor van vége, ha megkezdődik a beruházás.
Lehet csak én vagyok ilyen idióta, de nem érzitek az ellentmondást: akkor nyomatja körömszakadtáig a kormány a gyerekvállalást, amikor a Föld túl van alaposan népesedve, és az erőforrásai végén jár. Pont most lenne időszerű, hogy alacsonyabb legyen a gyerekszám...
Legnagyobb problémának nem is ezt gondolnám ebben a felelőtlen CSOK osztogatásban, ha belegondolunk 20-30-40 évre adósodnak el olyan fiatalok, három gyereket vállalva és jó(rossz) esetben (nézőpont kérdése) teljesítve is akik a mai felgyorsult világban már a három hónapos együttlétet aranylakodalomként ünneplik. Rengeteg élet fog tönkre menni a közös adósság miatt, ami addig rendeben van amíg szeretjük egymást de utána mikor tovább lépne egy új kapcsolatba amibe a beszálló társ ugyanígy el van adósodva, hát érdekes lesz.
A pénznyomtatás miatt nagy lett a jólét, mindenki utazik, medencét és új iphont vesz, de kevesebbet akar dolgozni mint 2010-ben. Termelékenység nem nőt, és az árak növekedése nagyon le van(volt) maradva a bérek növekedéséhez képest. A mesterségesen felpumpált ingatlanlufi az építőiparban óriási munkaerő hiányt generált és ezért aki 2006- ban max festékes vödröt cipelhetett a tudás hiánya miatt az ma nem azért jelentkezik nálad (nálam) festőmesterként, aranyáron vállalva munkát mert képezte magát ha nem azért mert teletömték az ingatlanpiacot hitelekkel és támogatásokkal. Ráadásul a "mester" felesége hiányzik a vendéglátásból, mert ugye Ő volt aki a krumplit pucolta, de most az ember annyit keres, hogy neki nem kell dolgoznia.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.