Topiknyitó: Portfolio 2017. 02. 01. 19:32

Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői  

Ugrás a cikkhez
Több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani - olvasható a HVG cikkében. A hetilap...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 02. 07. 11:07
Előzmény: #712  bigyula
#720
Azért jó példa a vizitdíj, mert tartalmában az a totalis ellentéte ennek a népszavazásnak. Ott a nép hülyeségére apelláltak, mert nehogy már fizetni kelljen, főleg ne hivatalosan, sokkal jobb a zsebbe, mutyiban. Itt meg a népszavazás az érzelmi alapra ható irracionális hülyeség ellen szól. Egyébként ezért is érzem kétségesnek a sikerét. Mert a TV előtt görnyedő, az olimpiai aranyaktól nemzeti büszkeséget érző, a buta politikai szlogeneket kajáló (lásd merjünk nagyok lenni), és azokat a racionális gondolkosás fölé emelő emberek jelentős részben most is csak a korrupció miatt ellenzik az olimpiát, ezzel szemben a nem fizetünk vizitdíjat ügynek alapból is volt társadalmi bázisa, sajnos.
sanka 2017. 02. 07. 11:05
Előzmény: #713  salve
#719
Ha híres emberek kampányolnak az olimpia rendezése mellet, az csak azt jelenti, hogy szimpatizálnak az ötlettel, viszont ők nem mondtak véleményt a pénzügyi háttérről. Nyilvánvaló, hogy a kurmány részéről parasztvakítás, nincs még a pénzügyi háttere az országnak. Viszont jól tudnak az előkészítésből is lopkodni, enrrol szól az egész.
Törölt felhasználó 2017. 02. 07. 10:58
Előzmény: #707  exmnbs1
#718
Hmm, én ezzel szemben azt mondom, hogy ha 0% korrupció lenne, akkor is teljesen irracionális az olimpia rendezés.
Törölt felhasználó 2017. 02. 07. 10:56
Előzmény: #713  salve
#717
Latom tovabbra sem tudtál elszakadni a pártpolitikától,úgyhogy részemről mostantól ignore on.
exmnbs1 2017. 02. 07. 10:53
Előzmény: #714  Törölt felhasználó
#716
Nagyon sok támogatójuk van eszerint
exmnbs1 2017. 02. 07. 10:51
Előzmény: #714  Törölt felhasználó
#715
"Nagyon jol állunk"
GYIK
Törölt felhasználó 2017. 02. 07. 10:45
Előzmény: #707  exmnbs1
#714
link
hajrá fiatalok
vesszenek a kivénhedt politikusok )))
sok fideszes komcsi,
cöffös munkásőr
ügynökaktás lapítók
salve 2017. 02. 07. 10:40
Előzmény: #704  Törölt felhasználó
#713
sajnálom ha nem tudsz figyelmesen olvasni és vagy felfogni azt, amit olvashattál itt tőlem. méghogy apróságokban sem térnék el a "kormánypropagandától"? - ami mellesleg max. részben kormánypropaganda, hiszen olimpiai bajnokok: Kozák, Szilágyi, edzők mint pl. Kemény Dénes, vagy a már említett Szalay-B. Attila, stb., totál pártoktól független emebrek kampányolnak mellette (most meséld majd be hogy pénzt kaptak érte, de előre jelzem, ha ennyire butának néznéd őket akkor magad minősítenéd le és nem őket - vagy a sekélyes logikád szerint akkor ők is mind fideszdroidok lennének, ó persze.. most írom le kb. 3.-szor és utoljára: szerintem objektíve nem lehet megítélni 6-8 évvel előre h. csak veszteséges vagy csak nyereséges lehet egy rendezés, mert senki nem látja előre a jövőt; tőled pedig szintén semmi mást nem lehetett itt olvasni mint az ellenző-droidok ellenzéki egyenpropagandáját amire hiába ismételtem el vagy 3x már h. érdektelen mert olimpiát mindig mindenhol érzelmi alapon, és csak 2. sorban racionális érvek mentén rendeztek (lásd, soha sehol nem volt róla néspszavazás se előtte se utána, sem Párizsban sem Los Angelesben sem tervez ilyet senki, ha tudod cáfold meg) - összegezve: semmi pluszt nem tudtál hozzátenni a már ismert, merjünk kicsik lenni szintű ellenzéki/álcivil doriddumákhoz, miközben én azt mondom: szerintem lehet abban is vmi hogy egy merőben más koncepcióval elképzelhető egy nem veszteséges olimpia is, főleg, ha tőle függetlenül is meg akarják építeni a létesítmények egy jó részét. azt pedig nem lehet nem észrevenni h. a megkésett aláírásgyűjtés pőre (rejtett) célja csak egy kétségbeesett +szavazó-becserkészési kísérlet, semmi több! neked ez nem hangsúlyos, nekem meg igen, és nevetégessé teszi az egészet. ha nem lennél droid, esélyt adnál a rendezést támogató erők érveinek is, csakhogy úgysem juthatnak el hozzád. hiszen minden média egyoldalúan tálalja az ügyet aszerint, hogy melyik oldalhoz van bekötve: esély sincs arra h. egyik oldal támogatói megismerhessék a másik oldal érveit, de nem felületesen, kiragadott tények mentén, hanem részletesen! hiszen ez előfeltétele lenne annak h. vki eldöntse pl.: aláírjam az ívet vagy sem?
bigyula 2017. 02. 06. 21:24
Előzmény: #711  Törölt felhasználó
#712
"Minek népszavazni, ha a kormányt egyszer már megválasztottuk?"

Mintha a vizitdíjas népszavazásnál ez nem merült volna fel.
Törölt felhasználó 2017. 02. 06. 21:16
Előzmény: #707  exmnbs1
#711
Minek népszavazni, ha a kormányt egyszer már megválasztottuk? – kérdezték Budán a Momentum Mozgalom alkalmi aktivistájától a hétvégén. A nyugdíjas tanár három órát segített a fiataloknak gyűjteni az aláírásokat. Azt mondja, mindenkinek ajánlja az élményt, aki apatikus, kiábrándult és jó közéleti élményekre vágyik.
"Apátia ellen tökéletes" – foglalja össze élményeit Budai Éva nyugdíjas gimnáziumi magyartanár azok után, hogy szombaton három órát gyűjtött aláírásokat a Momentum Mozgalom színeiben a Széll Kálmán téren. A pedagógus szerint korosztályának azért is fontos az ilyen tapasztalat, mert találkozhat egy, a múlt minden mocskától tiszta, érintetlen fiatal generációval. Budai Éva úgy tapasztalta, hogy ez a fiatal korosztály nem csak akar, de tud is politizálni.
link
Törölt felhasználó 2017. 02. 06. 20:19
Előzmény: #692  salve
#710
óvodások szokták azt mondani, hogy deviszont a másik is pukizott

és te kisfiam pukiztál?
na látod

értesz, igaz?
willywin1 2017. 02. 06. 20:12
Előzmény: #708  Törölt felhasználó
#709
itt azonban tutira ellopnák.
Ez egy ilyen ország.
Meg aztán nem vagyunk hülyék látjuk mi történik körülöttünk. Iskolák, kórházak a béka segge alatt, de az olimpiára bőven elkölthetnénk pár ezer milliárdot.
Ergo:
a) kormányzat és frakciók tagjai tök debilek és a televízió híradóiban sugárzott alternatív valóságot már ők elhiszik
b) csak az érdekli őket, hogy mennyit lehet lopni
ki-ki döntse el melyik az igaz... annyit segítek, hogy ha szimplán jóindulatú hülyék lennének akkor még takarítanák az osztálytermeket, lenne orvos a kórházi ügyeleten (és nem csak egy, mint mondjuk hétvégén a Heim Pálban ami az ország kb tizedét látja el)
egy másik lehetőség, hogy végtelenül nemzetellenesek és cinikusak...
Törölt felhasználó 2017. 02. 06. 19:09
Előzmény: #703  salve
#708
Ha már logikára hivatkozol..
Nem következik abból, hogy valaki tolvajnak/korruptnak tartja a fidesz kormányt (akár exszdsz-es tanácsadóstól(érdekes, hogy ilyenkor nem merül fel, hogy az szdsz-es csapat is még korrupt volt a fideszesek szerint, mint ők)) az, hogy az illető szándéka szerint _soha_ _sehol_ nem épülne semmi.
Segítek egy analógiával, hogy megértsd:
Attól, hogy pl. téged szándékosan ferdítő hazug fideszbérencnek tartanának itt, nem következne, hogy édesanyádat, vagy a gyerekeidet is annak tartanák.
1 egyed =/= mindenki.
Ha azt mondaná a nolimpia mozgalom, hogy _mindenhol_ ellopják, ezért _sehol_ ne legyen olimpia, akkor lenne igazad. De nincs.
exmnbs1 2017. 02. 06. 18:55
Előzmény: #706  Törölt felhasználó
#707
Törölt felhasználó 2017. 02. 06. 18:34
Előzmény: #703  salve
#706
Ja, még egy dolog. Az, hogy Párizs és Los Angeles meg akarja rendezni, egy dolog, de pl. Róma meg visszamondta. Vagy gondolj Bostonra, ott eléggé racionális érvek mentén kampanyoltak ellene és akadályozták meg. Egy kis utánaolvasást javaslok neked a témaban a pártpropaganda hirdetése helyett!
Törölt felhasználó 2017. 02. 06. 18:31
Előzmény: #703  salve
#705
Ami meg a droidságodat illeti, újabb Fideszes klisét hoztál elő ezzel a merjünk nagyok/kicsik lenni dologgal. Minek hangoztatod, hogy nem vagx droid, ha egyszer kompletten visszaadod a hivatalos propagandát?
Törölt felhasználó 2017. 02. 06. 18:30
Előzmény: #703  salve
#704
"el sem tudod képzelni, hogy kormány meg ellenzék véleményétől függetlenül(!!!) létezhetnek emberek"

De, el tudom képzelni, viszont te semmi jelét nem adtad, hogy barmi aprósagban eltérne a véleményed a hivatalos kormánypropagandától. Az érvelésed alapján meg nem is latszik, hogy el tudnad képzelni, hogy van aki nem pártkatona. Pl. mi közöm nekem Kálmán Olgahoz, vags miért érdekelne, hogy mas olimpia ellenzők kik és mennyire őszinték, és mennyire csak szavazatokat akarnak? Nekem az a véleményem, hogy irracionális, várhatóan súlyosan veszteséges beruházás lenne. Te meg itt nekiállsz ballibezni, egybites pártpolitikázni.

Egyrészt nem érdekel Párizs miért akar rendezni, márészt más nagyságrend, ott sokkal több sportlétesítmény adott, és többet is használni tudnak utána, lévén nagyobb város, nagyobb gazdaság, nagyobb ország. De mondom, ez az ő dolguk.

És nem, ez nem azt jelenti, hogy bármely nagyberuhazást el kellene vetni. Azonban a várhatóan súlyosan veszteséges beruhazásokat el kell vetni. Ez a merjünk nagyok/kicsik/stb. lenni ócska politikai szlogan, egy ilyen beruházást nem szabad ilyen ostoba klisék alapján megítélni.
salve 2017. 02. 06. 18:13
Előzmény: #693  Törölt felhasználó
#703
jaj, felejtsük már el ezt a droidizást. hiszen a te logikád is épp ugyanaz amit "nálam" kifogásolsz, csak nem veszed észre: el sem tudod képzelni, hogy kormány meg ellenzék véleményétől függetlenül(!!!) létezhetnek emberek, - pl. én is meg más is - akik azt mondjuk: igen, Rióban pl. kudarc volt az olimpia, de nem biztos h. ebből az következik, mostmár mindig és mindehol csak az lehet! DE ezt se én mondom hanem Szalay-Berzeviczy Attila, akik szadeszes volt és a ballib kormány idején már el tudta fogadtatni Demszkyvel is h. legyen olimpiai pályázat, és egyébként egy elismert közgazdász, nem buta ember. én meg azt mondom továbbra is h. objektíve nehéz megítélni, de ha iylen emberek is azt mondják próbáljuk mert okultunk Rio stb. hibáiból, akkor én azt mondom, miért ne lehetne ebben is vmi? lásd Párizs is pályázik, pedig ott is bőven van államadósság még nagyobb is mint nálunk, xx éve el van nekik nézve hogy bőven 3% feletti a költségvetési hiányuk (azt hiszem 8% körüli talán, mégsincs kötelezettségszegési eljárás ellenük persze "tök véletlenül", igen komoly TBkassza hiány van ott, stb.), mert fáj nekik h. jópár éve Londonnal szemben már alulmaradtak. most akkor menj ki oda is aláírást gyűjteni és magyarázd el mekkora marhák, ok? értsd már meg, a ti logikátokkal (jó, akkor az aálírásgyűjtőkével), soha sehol semmi nagyberuházás ne épüljön már mert azt mind ellopják/meghiúsul/földrengés lesz/merjünk kicsik lenni, stb. stb.
Oszo 2017. 02. 06. 17:49
Előzmény: #692  salve
#702
Aztán mi történt vele, utalt neki a Soros némi dollárt, vagy vezetőségi ülésen a többiek feltűzték a Kiváló Szocialista Brigád jelvényeiket és munkásőr dalokat énekeltek? Vagy ő továbbra is civil mozgalomban érzi magát, de te tudod, hogy álcivilek, mert te ravasz vagy mint a róka, és átlátsz a szitán!
exmnbs1 2017. 02. 06. 17:43
Előzmény: #700  Törölt felhasználó
#701
Ismeros csaj mondta hogy aláírt de a lánya nem merte a személyi szam miatt, egy egyetemen melozik.
Nagynéném et állítólag felhívtak hogy írjon ala.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek