Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 05. 16. 03:08

silver&gold  

szerettel varunk mindenkit akinek a forum temajaval kapcsolatban van velemenye...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 09:37
Előzmény: #3675  Törölt felhasználó
edzettem még kicsit ezzel a rendszerrel:)
az eredeti nem igazán volt szimpatikus, de kicsit belepiszkálva itt ott már egész használható lett.
eredeti:link
23 évre tesztelve:) maxdd 47% sok.és a sharpe 0,11 nem elfogadható.a hozam abszolút értéke szvsz irreleváns itt, akit érdekel lefuttatja.
modosított:link
maxdd 17,7, sharpe 1,15 hozam meg majdnem 3x-os.
igaz, az utolsó 2 évben nem teljesít vmi fényesen, de ember legyen a talpán, aki 2015-ben kiemelkedőt alkotott:)))

a kérdés már csak az, hogy ezzel a módosítással mennyire optimalizáltam utólagosan.ez csak a jövőben derül majd ki:)))

a kódot is betettem, így láthatja bárki- és esetleg javíthat, ha nem jól ültettem át;)
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 09:14
Előzmény: #3659  Törölt felhasználó
Köszönöm, biztosan kipróbálom!
Szerintem jó, ha minél több stratégiát ismer az ember, ha több ad jó jelzést, akkor sokkal biztosabban lehet kereskedni.
Az arannyal legutobb eléggé elszúrtam. Túl korán zártam, aztán már csak robogott a vonat, nem tudtam hol felugrani. Persze utólag, már nagyon okos vagyok... Most úgy néz néhány napon belül új beszálló alakul.

Ez a sok mínusz olyan igazi magyar dolog. Esetleg a mínuszosok is leírhatnák a saját szisztémájukat. Biztosan tanulságos lenne mindenkinek
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 09:08
Előzmény: #3677  Tazsomaru
Megint igazad van: idopocsekolas!!!
Gondolom meg mindig nem tudod, hogy hol van a hiba az opcio arazasban?
;)))
Mert van aki nem tudja, hogy nem tud...
Legrosszabb esetbe belevagsz valami ujba...

Nem azert vagyok itt hogy bebizonyitsam mit tudsz vagy sem hanem hogy felhivjam a figyelmedet, ha esetleg valami elkerulte volna...

Keresgesetek a szentgralt esetleg a dragon scroll-t...
Kozben mar reg az informacio birtokaba lehetnetek, ha tudnatok hogyan kell felhasznalni....

Na latod ezert idopocsekolas megosztani barmilyen stratit mert mindig lesz valaki akinek valami nem tetszik...

Kerdes kinek kell valtozni, hogy jobb kereskedo legyen...
A kereskedonek vagy a strategianak...

Mit er 1 encylopedia 1 olyan ember kezeben aki meg olvasni sem tud, esetleg 1 komplex marematikai formula aki meg osszesdni sem tud???
;)))
Mint irtam nem muszaly ide irnom...
Bar nem emlekszem hogy dobtatok volna 1 jobb stratit eppenseggel kritizalni es kotekedni mindig konnyebb, bocs hogy megosztottam infot es azert is " elnezest kerek" ha valakinek nem tetszik a strategia...
Nem konnyu magasabb szinvonalu eszmecserebe kerulni, ha a balkani stilus lesz urra az osszes felvetett otleten...
Van 1 jo cikk miert keresnek mo-on annyival kevesebbet mint mo-on az emberek...
Kezdjetek a 0. Lepessel!!!
;)
Tazsomaru
Tazsomaru 2016. 02. 15. 07:44
Előzmény: #3676  tberki
Időpocsékolás. :)
Van, aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud.
Kerüld el.
;)
tberki 2016. 02. 15. 06:32
Előzmény: #3670  Törölt felhasználó
Ezt imadom benned rokica. Butasagot irsz valamirol, beleverik az orrodat a fekaliaba es te szivfajdalom nelkul elkezdesz valami egesz masrol beszelni valaszolatlanul hagyva a fepveteseket... Roland ugyanezt csinalta veled de idonkent az az erzesem hogy nem erted amit irnak neked.
Szo szerint leirtad hogy amint nyerore valt a strategiad bezarod a poziciot. Belepsz akkor ha egy trendben van egy rovidtavu kontra, es amint a kontra megfordul es van egy trendiranyu nap (higher low) akkor be is zarod a poziciot. Ennek igy sok ertelme nincsen. A belepesi kriteriumok jol neztek ki de a zarasnal szvsz valamit rosszul irsz. Megkockaztatom hogy stingy szimulaciojaban az ertekek ezert gyengek.
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 02:58
Előzmény: #3671  Törölt felhasználó
Ja es meg valami, szerintem hagyjuk ezt az alapkezelesi dolgot...
Mert kicsit ironikusnak tunnik, vagy tedd hozza a tobbi poziciomat is chairman, director etc...
( hidd el ezzel rossz iranyba mesz) , mert konyen elofordulhat hogy elmeletileg szelesebb tudassal rendelkezel, de az is elofordulhat hogy gyakorlarban kenterbe verlek es 15 ev mulva se leszel ott ahol en vagyok...
Persze tevedhetek is, de te is es akkor mire mentel vele!!!!

Ill. Olyan megjegyzeseket kell tennem, remelem a heten mar nem kell bemenned a munkahelyedre....
Vagy dobd fel mondjuk barmelyik szamlad hozamgorbejet mondjuk az iden....
Ne csuszunk mar vissza erre a szintre, inkabb mindenki szamara hasznalhato informaciokkal kellene foglalkoznunk...
Raneztel esetleg a reminbire ill. Amit irtam rola, bar az utobbi hetekben mar a mediaban is irnak rola... Szep lassan eljut mindenkihez, kivancsi lennek arrol mi a velemenyed?

Sok sikert!
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 02:42
Előzmény: #3673  Törölt felhasználó
Ja es meg 1 aprosag...:
En minimum 3000 rv-re szoktam megnezni....
Es minimum 10-15 evre, de ha lehetoseg van ra akkor akar 25-30 evre is es olyan cegek adatait is nezem akik mar nincsenek jegyezve...csak hogy teljesebb legyen a kep...
Es ahogy te sem en sem adom meg a legjobb swing stratimat, azt megtartom magamnak ott pedig a DD 17-19% kozott van es gyonyoruen kiegesziti a long stratimat...

Egyebkent csak a pelda kedveert hoztam fel, nem muszaly 1- etlen strategiat kereskedni kulonben nagyon gyakran talalja magat a kereskedo olyan helyzetben amikor nem tud penzt keresni...
( azt is megvizsgalhatod milyen gyorsan hozza ki magat a DD-bol)...
Szerintem sokkal tobb van benne mint sokan gondoljak, bar bevallom hozzam a vad trendkoveto stratik, kitoresek, letoresek kereskedese sokkal kozelebb all...
Las AMZN short vagy aranybanyaszok long ujabb long belepese a mar meglevokhoz a sav tetejen, sokat pedig varva varjak a visszatesztet...
;)
Kulonbozoek vagyunk...

Legyen szep heted!
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 02:14
Stingy te legalabb elgondolkodtal rajta...
Nehany dolgot jol latsz, de nehany dologban pontatlan vagy!!!
B&H DD-je tobb mint 50-55%...( a rendszernek meg fele akkora)

Tokeattetelt ugy gondoltam ( tudod mire kell hasznalni tapasztaltabb kereskedok koreben!!!)... Nem nagyobb pozikat nyitunk, hanem tobb kereskedesi jelet kereskedunk, ha eppen nem all rendelkezesre toke...
Most olyan finomsagokba ne menjunk bele, hogy mi tortenik ha a rendszert 1 kitoresi, vagy Trendkoveto rendszer mellett ugyan azon a szamlam futatod...( a margint meg arra hasznalod amire valo, ha eppen nem lenne 1 cash szamlan eleg toked, hogy mindket kereskedesi rendszer jeleit lekeresked...)
- raadasul meg arra is rajottel, hogy oldalazo ill. Medveben jol teljesit, bika piacon meg rosszul, de bika piacon nem trendkoveto stratikon van a hangsuly???
;)
Kepzelj el 1 olyan szamlat ahol a margin arra van hasznalva, hogy jo nehany esetben egymassal negativ korrelacioban levo pozikat kereskedsz....
Hogyan valtozik a kockazatod???
Es hogyan nez ki 1 trendkoveto es az altalunk beszelt strategia hozamgorbeje....( szerintem arra azert vethetnel 1 pillantast) talan tetszene amit latnal...
;)

Warren bacsi hasznal toke attetelt kozel 1,6 szorost, de mi nem kapunk egyelore hasonlo lehetosegeket es joval tobb evtized a hata mogott van...
( bar ugy hallottam az utobbi evekben mintha visszaesett volna a teljesitmenye) ettol fuggetlenul o a legjobb befekteto, denem a legjobb kereskedo!!!
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 23:49
most lefuttattam 2009.04.01-től.12.493 kötés volt, és 94,7% össz.hozam. a Spy meg ment ezalatt 260%-ot.
de pl. 2007.04.01-től nézve spy:55%+ rendszer:136%+.
úgy látom, hogy bull piacon alulteljesít, bear piacon viszont felül, és így kb hozza az index átlagát.(persze ez naggggyon naggggyonfelületes értékelés)
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 23:31
Előzmény: #3666  Törölt felhasználó
155.000 usd-re volt állítva az Amibroker, 26 egyidejű max pozival,interactive brokers költséggel(0,005usd/stock).
Portfolio marginnak szvsz nincs jelentősége, az csak a tőkeáttétel nagyságát növeli, de ez a strati a DD miatt egészségtelen lenne portfolio marginnal, de még reg-t marginnal is.volt ugyanis olyan időszak, amikor 27%-os dd-t csinált, ez a sima margin számlát is nullázná 4x-es áttétellel, nemhogy a kb.7x-es pf.margint.
több ezer kötést néztem.volt, hogy 700 rv-nél 10 éves időszakot állítottam be.
a paraméterek "szabogatásába" meg nem kellene belemenni, mert az már elég ingoványos terület.ez a rendszer alapbeállításokkal kb a sima rv.index hozamát alulról súrolta, és még dolgozni is kell vele.
a curve fitting-et meg akkor szokás alkalmazni (legalább is én akkor nyúlok hozzá) ha az eredeti rendszer elég masszív, és érdemes elbíbelődni vele. ez nem az.gyenge alaprendszernél csak önámítás.

a b&h-t nem biztos, hogy le kellene írni, ha jól rémlik, egyenlőre Warren Buffett áll nyerésre a fogadásban;)

a b&h nem arról szól, hogy eladod telked, házad, felveszel hitelt, aztán pl.2007 január 19-én veszel rajta spy-t.
lehet azt ennél szofisztikáltabban is. pl. egyenlő részletekben elnyújtva venni.
és még 1001 módon. de hát egy alapkezelőnek mondjam ezt?;)
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 23:16
Előzmény: #3669  tberki
az a baj hogy fogalmad sincs a kereskedesrol tberki, mert ha lenne akkor tudnad hogy nem kontra trendbe lepsz be hanem a pullback vagy visszatesztet kereskeded le az elozoleg irt stratiban....(3 napos Low)
(mivel nem ertesz hozza, jobbik esetben kapisgalod csak eppen nem gondolod vegig az egeszet, mielott kotozkodsz), ha nem ertesz valamit kerdezz batran megfelelo stilusban...

Nem azt irtam hogy trendkoveto strategia es azt sem hogy nem...

a strategia lenyege eppen az hogy 1 oldalazo piacon, esetleg csendes nyari honapokban amikor erdemi elmozdulas nem valoszinu a kisebb elmozdulasokbol profitaljon...

Ha szereted a trendkoveto strategiakat miert nem vasarolsz aranyat vagy aranybanyaszokat...???
a valasz pedig egyszeru mert sokan varnak a visszatesztre...
(persze az orok kerdes hogy a visszatesztben olcsoban tudod-e majd megvenni mint ma vagy holnap, esetleg holnap utan...)
;)
ennyit az elmeletrol ill. a gyakorlat kozotti kulonbsegrol...

szoval ha az arfolyam a 100MA folott van akkor mi a trend es ha alatta akkor mi???
tberki 2016. 02. 14. 22:41
Előzmény: #3667  Törölt felhasználó
Nem csalodtunk rokica, erdemi valaszod most sincs a felvetesre, de nem baj.
Jo szorakozast.
pomperj
pomperj 2016. 02. 14. 22:24
Előzmény: #3658  pomperj
Az arany legnagyobb piacan, Indiaban erdekesebb a helyzet mint mashol.
link

Mindenutt oriasi az arany lendulete felfele; de Indiaban talan meg nagyobb mint mashol. Indiiaiak tizmillioi ebredtek ra a heten arra, hogy az arany vadul emelkedik, es ha most nem vesznek, akkor kesobb dragabban jutnak hozza.

A hetes chart arra utal, hogy (iii) hullamban emelkedik, es meg van benne 15% potencial korul, mire belefut egy erosebb Rezisztencia savba. Raadasul, ott egy (iv) hullam kovetkezik, ami, jellemzoen oldalazo, kis esesu korrekcio lesz.
Es benne van a palacsintaban, hogy GLD is, mint a commodity-k altalaban, kepesek arra, hogy az (v) hullam erosebbre sikerul, mint a (iii) hullam.
Es akkor meg csak az elso ciklushullam vegen jarunk.
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 22:16
Előzmény: #3665  tberki
nekem se tetszik a te stilusod...
;)
"vegyuk at megegyszer mert nem fasza"

kulturalt tarsasagban az emberek meg szoktak koszoni ha kapnak valamit, hat ha meg ingyen...
balkanon meg kotoszkodnek...
;)
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 22:13
Előzmény: #3664  Törölt felhasználó
;)
kerdes mekkora szamlamerettel???
hany maximalis pozicioval???
milyen tranzakcios koltsegekkel???
esetleg portfolio marginnal ill. a nelkul???
es hany kereskedesi jelet vizsgaltal meg???
a parameterek egyenre szabasarol meg szo sem esett...

jo nehany algoritmus alapu strategia ilyen es meg ennel egyszerubb rendszerre epul evi 10-25%-os atlagos hozammal...

egyebkent csak pelda volt...

strategia sem kell azoknak akik tudjak melyik szektorba erdemes most fektetni...
b&h egyre kevesbe fog mukodni a felgyorsult vilagunkban...

ja es a legszebb, hogy nem mindegy hogy mikor kezdi az ember a b&h-ot spy-on tavaly december vegen esetleg 2009. marcius 9-en...
;)
tberki 2016. 02. 14. 22:07
Előzmény: #3663  Törölt felhasználó
1. Csak az egyiket nezve: Long oldalon kontratrendben lepsz be es akkor zarsz amikor a megtett iranyodba fordul az arfolyam? Mert ezt irtad le...
2. Teslatol nem felunk ahogy mar 1000x leirtam itt azt is hogy miert. Apple+Google sokkal komolyabban veheto sztori, ezen meg dolgozik akinek ez a dolga. Lehet hogy a kozeljovo tortenesei neked majd nagyobb meglepetest okoznak mint nekem...
Ezt a stilust pedig fejezd be meg mindig nem all jol.

Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 21:12
Előzmény: #3663  Törölt felhasználó
lekódoltam ezt a Valentin napi ajándékot.(legalább is a longos részét) azért óvatosan kereskedjétek. gyakorlatilag jobban jártok, ha spy b&h azt kész.
nagy veszteséget ritkán fog termelni, ellenben tőzsdemilliomosok se ebből lesztek:))))
kb 20 random kiválasztott időszakon és úgy 700, usa piacon kereskedett mid és large cap rv-en teszteletem.
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 15:44
Előzmény: #3662  tberki
es mar meg is van az elso ketkedonk...
;)
(hogy allithatsz 1 rendszerrol hogy nem fasza, ha nem is kereskeded???)
;)
Nem az en dolgom, hogy megertsed, neked kell felnonod a feladathoz...

Nem a pozicio zarasi reszen mulik a siker az elozoleg stratinak, (az csak 1 egyszeru szabaly)...

az erdekesseg a szamlameret, a pozicio meret es a tranzakcios koltsegek egymashoz viszonyitott aranyan all vagy bukik; nem veletlenul irtam errol....
(lasd pl. egy 1000$-os pozicional, 1h-s sikon es mindjuk 10$-os koltseggel szamolva nagy valoszinuseggel nem mukodik); egy 5000$-os pozin napos idosikon (3napos rendszer) 1$/megbizasnal atlagosan kozel 28-35$ tesz a zsebedbe/ kereskedes (az en statisztikaim szerint)

(ami nem tunik soknak,de 1 ilyen rendszer kepes 700-2000 kereskedesi jelet adni attol fuggoen melyik piacon kereskeded, ez pedig 1 evben kozel 20-70K/ ev)

ha tenyleg szantal volna ra idot es elgondolkottal volna rajta akkor a kerdesed az lett volna, hogy hova helyezzuk a stoppot ill. mikor kell lezarni a poziciot, ha a pozicio ellenunk megy...
;)
a valasz pedig egyszeru (hogy ne bonyolitsuk) 3napos Low strategianal 3.nap vagy az ar magasabban zar mint az elozo napi zaroar...(long pozinal); de lehet hasznalni napi minimum ar ala ill. az ala nehany pippel (de ezek mar szemelyiseg fuggo dolgok mint ahogy a kockazat kezeles es a pozicio meretezes is az)
5 napos stratinal pedig az 5 napos low lenne,de 3-al is mukodik...
es ha igazan erdekel (kinai ill. Hong Kongban jegyzett rv-ken a 4 napos rendszer mukodik a legjobban, jelenleg mert azt kereskedi a legkevesebb kereskedo (nem szeretik a 4-es szamot),de ez a hab a tortan ilyen finomsagokkal nagyon kevesen foglalkoznak...
;)

"persze hosszutavu ""befektetok"" nem zarnak veszteseges pozikat",de az 1 masik topik.

Egyebkent nem azert irtam, hogy bizonyitsam hogy mukodik vagy sem es nem is fogom ezt bizonyitani mert szamomra nem kell...
(miert is kellene nekem barkinek is barmit bizonyitanom)
en kereskedek nehany stratit es kesz, a tobbseg pedig elmelkedik ill. ujabb es ujabb stratik utan vadaszik...

ha az eves csucson valo vetelt irtam volna akkor azt kerdojelezted volna meg te vagy mas, pedig arrol is mar szamtalanszor volt szo, azzal pedig az a problema hogy a tobbseg nem kepes meg 50%-os talalati arannyal kereskedni ill. tapasztaltabb kereskedok akik mar kereskednek 1-2 rendszert komoly nehezsegekbe utkoznek amikor is az uj rendszer talalati aranya 35-40% ala esik....
(az eves csucs stratinak a talalati aranya pedig 29-33% kozott van az esetek nagy reszeben, attol fuggoen, hogy milyen szigoru vagy laza a stop es a kiszallasi rendszerunk).

gondolom elolvastad a teknos strati bevezeteset, tokeletesen illik rad...(persze hogy nem)
;)

(bocs hogy ingyen megosztottam), el lehet menni 1 mo-i tanfolyamra ahol kifizethetsz nehany szazezer forintot, nehany ugyes marketingesnek....
esetleg fizethetsz nekik 5-10ezer forintot orankent, hogy megmondjak a tutit...
ott bezzeg a tobbseg csondben van...
itt egy nyilvanos forumon, ha pedig informaciot osztasz meg a tobbsegnek nem tetszik a hsz-od...
;)
persze ha fizetni kellene erte akkor biztos erdekesebb lenne... erdekesek az emberek...
;)

u.i.:Szoval szaladj neki megegyszer...

-1 jo tanacs mivel en nem ertek az autokhoz,te meg igen, szerintem rosszul mered fel a premium kategoriakban levo lehetosegeket....
ha premium kategoriaban gondolkodsz akkor a Tesla esetleg az Apple arfolyaman kellene gondolkoznod hogy hol lehet ill milyen aron erdemes beszallni ezekbe...
(lehet hogy tevedek,de mi van ha nem, mert ha nem akkor a Tesla es Apple a kovetkezo evtizedben eleg nagy reszt fog kiszakitani a premium kategorias autogyartasbol), hogy fogja ez erinteni mondjuk a Mercedeszt vagy BMW-t???
;)
tberki 2016. 02. 14. 14:26
Előzmény: #3659  Törölt felhasználó
Ezt a pozicio zaras reszt vegyuk at megegyszer, szerintem nem fasza amit irtal.
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 13:33
Előzmény: #3660  Törölt felhasználó
a szamlameret (1-es poziciok nagysaga), tranzakcios dijak nagysaga es az idosik amelyen kereskedi az ember meghatarozza hogy az elozoleg leirt strategia nyereseges vagy sem 1-1 kereskedo szamara...

Topik gazda

Kisvuk
Kisvuk
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek