Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 28. 15:59

A Fidesz megígérte: nem az emberek fizetik az internetadót  

Ugrás a cikkhez
Megkezdődött a 2015-ös adócsomag, így többek között az internetadó parlamenti vitája kedden. Délután közleményt adott ki a Fidesz, melyben hangsúlyozza, hogy a távközlési adó kiterjesztése egyetlen forint plusz terhet sem fog jelenteni az előfizetők...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=205614
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 10. 29. 09:35
Előzmény: #45  pampa
Óóó, azért nem csak anyázás megy itt a fórumon, sőt többségében logikus dolgokat olvashatsz.

Annak idején mit gondoltál a vizitdíjról, amiért Orbán utcára vitte az embereket? (ami teljes egészében az egészségügyben maradt volna) Ott nem a kormánybuktaás volt a Napnál világosabb cél??

Amúgy meg ez a netadó elterelő hadművelet a NAV botrányról, csak túl jól sikerült, erre ők sem számítottak. Itt valójában más kérdéseket kellene naponta újra és újra feltenni

Miért tűnt el, és hol van Vida és a helyettese?
Valszeg Vargával egyeztette, hogy "szabadságra" megy, és Varga még ekkor sem kérdezte meg, hogy "Ildi rajta vagy a listán?"
Ha nem kérdezte, miért nem kérdezte?
Miért engedte el szabadságra ilyen botrány kellős közepén?
Ha bűncselmény (korrupció) gyanúja merül fel, a nyomozó hatóságnak automatikusan meg kell indítani a nyomozást (egyelöre) ismeretlen tettes ellen, ehhez nem kell sem feljelenteés sem bizonyíték. Miért nem léptek már eddig?
Kiknek áll érdekében ez a szánalmas magyarázkodás, szerecsenmosdatás?
A kitiltással kapcsolatban annyi arcpirító hazugság nagzott el Szíjjártó, Varga stb. szájából, hogy meg kell kérdezni: tényleg ennyire hülyének nézik, semmibe veszik a népet? Hogy fognak elszámolni a lelkiismeretükkel (legalább), ha a felelősségre vonást meg is ússzák?

signal2
signal2 2014. 10. 29. 09:27
Előzmény: #51  _pampa
Tehát, csak a neten keresztüli telefonálást fogják adóztatni?
tomi140
tomi140 2014. 10. 29. 09:27
Előzmény: #48  ts3
ez mindenkinél különböző szint. a lényeg hogy az a szint legyen, amikor nem csesz fel hogy pár adót bevezetnek.
bigyula 2014. 10. 29. 09:27
Előzmény: #55  tberki
Valóban, de az nem ilyen mértékű (pl. 2000 Ft bruttó előfizetés + 700 Ft adó) Ezért írtam, hogy ez inkább fejpénz, mint adó.
Törölt felhasználó 2014. 10. 29. 09:25
Appám, csak azt tudnám, hogy miért nem vagy még államtitkár? A síkostoba érvrendszered már adott.
tberki 2014. 10. 29. 09:24
Előzmény: #52  bigyula
kivetel az alol ugy a magyar iparuzesi ado...
tberki 2014. 10. 29. 09:23
Na most kinyilt a bicska.
"A mostani esetnél valószínűleg kimutatható, hogy mennyi különadó bevétel esett ki a költségvetésből a telefonálási mód változása miatt.
Azok tüntettek valószínűleg tegnap is akik a legnagyobbat "kaszálják" azzal, hogy már net-en telefonálnak. "

mond te melyik vilagban elsz? Ezzel pontosan azt ismerted el hogy a tavkozlesi kulonadot is mi fizetjuk, mert ugye akikrol te beszelsz bizony a vegfelhasznalok, ha ok sporolnak es valtoztattak a szokasaikon a tavkozlesi ado miatt akkor bizony nem a szolgaltato hanem ok fizetik. Bar tudom most ujat mondtam es nehezet...
stock33
stock33 2014. 10. 29. 09:22
hagyd már abba a hazudozást!!!

kimutatták, hogy nem volt elvándorlás a netes kommunikáció felé! hazugságra épül az "érvelésed"...

ugyanolyan hazugságra, mint a "nem fogják áthárítani" magyarázat...
bigyula 2014. 10. 29. 09:22
"Szerinted ha a szolgáltató több bevételre tesz szert és abból kevesebb adót fizet egyes területen akkor az a pénz hová lesz?"

Már meging a szezon-fazon keverése! Adót a nyereség után szoktak fizetni, nem az árbevétel után. Legalábbis a világ kultúrált részein...
_pampa 2014. 10. 29. 09:17
Előzmény: #50  wgl
Nem értelek amennyiben ezt így látod akkor valószínűleg azt is látnod kellene, hogy a HHH réteg miből veszi meg az "okostelefont" miből vesz piát,cigit,LOTTÓ-t miből él,ruházkodik...stb...

Ezen költségek ellentételét be kell valahogyan szedni.
A mostani esetnél valószínűleg kimutatható, hogy mennyi különadó bevétel esett ki a költségvetésből a telefonálási mód változása miatt.
Azok tüntettek valószínűleg tegnap is akik a legnagyobbat "kaszálják" azzal, hogy már net-en telefonálnak.

Szerinted ha a szolgáltató több bevételre tesz szert és abból kevesebb adót fizet egyes területen akkor az a pénz hová lesz?
wgl 2014. 10. 29. 09:07
Előzmény: #30  pampa
Mondom, sikeresen elvégezted a hülyítő tanfolyamot!

Minden adót az emberek fizetnek meg!!
A cégre vonatkozó adókat is, mert a cég csak összefogja a csoportokat, benne emberek dolgoznak - robotok, de azokat is emberek csinálták,- ezt fogd már fel!!!!!

Minden adózás végén ember van! !!!!

Ha ezt nem fogod fel a tanfolyamon sikeresen hülyítettek el!
exmnbs1 2014. 10. 29. 09:04
Előzmény: #48  ts3
ts3 2014. 10. 29. 09:01
Előzmény: #47  tomi140
És mégis mennyi legyen az a több kereset az olvtárs szerint?

Mi bajod a spórolással? Te fényevő szeretnél lenni nyugdíjas korodban, ha megéled.
tomi140
tomi140 2014. 10. 29. 08:54
Előzmény: #45  pampa
egyet értek. énis léptem nyomon, az aktuális kormányra köpködő szerencsétlenekbe botlom. ahogy alább is írtam: nem nyafogni, mutogatni és spórolni kell megtanulni, hanem többet keresni.
tomi140
tomi140 2014. 10. 29. 08:53
Előzmény: #1  Portfolio
igen ez nyilvánvalóan a bankadónál is összejött, hogy ne a fogyasztók fizessék :D mit írat alá a szolgáltatókkal? 1 évig nem változtathatnak tarifát? úgy talán menni fog.
más: szidja itt mindenki a Fideszt, pedig már annyira teletömte a zsebét, hogy a következő választást már simán megveszi :) az se fog feltűnni senkinek hogy utcai megkérdezettek 70%-a nem rá szavazna, aztán a választás eredménye meg az hogy nyertek :D (most csak mondtam egy számot :) )
ki kell menni külföldre, vagy megtanulni többet keresni idehaza (nem pedig spórolni), hogy ezek a tételeket amiket újra meg újra kitalál: ne érdekeljenek mert annyit keresel... A másik megoldás a forradalom, de ennek nem sok esélyét látom.. ezt még mindig benyeli a magyar nép vérontás nélkül...szerintem.
pampa 2014. 10. 29. 08:52
Előzmény: #36  kotelb
Leírtam az elsők között!

Ez itt nem számít mindig találnak valakit akit lehet anyázni,rugdosni!

Orbán takarodj! Bajnai takarodj! Gyurcsány takarodj!

Ez lett a színvonal a fórumon.

szvsz
exmnbs1 2014. 10. 29. 08:44
Előzmény: #43  pampa
megoldottam
vettem redet mellé és a vezetékes telefonról nem telefonálok

bőven megérte
pampa 2014. 10. 29. 08:41
Előzmény: #31  exmnbs1
Váltsál szolgáltatót.
Én jelenleg egyedül kb. 1500 HUF ÁFA-t fizetek csak, amennyiben nem hívok 20-70 számot.
Azt külön számlázzák a többi hívás az alapdíjban szerepel.
pancserlama.
pancserlama. 2014. 10. 29. 08:41
Előzmény: #37  Alilou3
Apró lépések a lakosság „lebutításához”.
Oktatás „sílányosítása”, szabad pálinkafőzés, információ áramlás korlátozása…primitív demagóg maszlagok bevésése, nyomkövető kártyák….stb stb !
Őszintén jó az irány ?!
Denever 2014. 10. 29. 08:40
Előzmény: #35  bigyula
Mo. jobban teljesít vagy sem? Ha igen, minek az újabb adó?

Nem csak a 700Ft-ról van szó, hanem az ezzel befolyt összeg többszörösével veti majd vissz a gazdaságot.

A központilag irányított korrupciót, lopást -amely már egy másik kontinensről is szemet szúr - miért mi fizessük ki egy másik adóval, aminek egy részét szintén elcsórják.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek