Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 28. 15:59

A Fidesz megígérte: nem az emberek fizetik az internetadót  

Ugrás a cikkhez
Megkezdődött a 2015-ös adócsomag, így többek között az internetadó parlamenti vitája kedden. Délután közleményt adott ki a Fidesz, melyben hangsúlyozza, hogy a távközlési adó kiterjesztése egyetlen forint plusz terhet sem fog jelenteni az előfizetők...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=205614
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
emerald 2014. 10. 28. 20:02
Előzmény: #15  Pnorb
Ja nagyon klassz!
Ezt én is terjesztem...:))
Törölt felhasználó 2014. 10. 28. 19:52
Előzmény: #18  gyula1971
Nem kell aggódni a szolgáltatók fizetik meg háztartásonként. :D

Más kérdés, ha nem háríthatják át és az adóelkerülés miatt van, akkor
a) mit keres ott a háztartás
b) a háztartások csalják el a multik adóját

Ők meghallgatnak mindenkit, azért a módosító
a) no de a zzemberek tüntetnek, akik úgysem fizetik
b) az eredeti változat szerint miért volt nagyobb a számolt bevétel, mint a "tervezett"

A multik fizetik meg az extraprofitból
a) akkor miért írható le az adóból
gyula1971
gyula1971 2014. 10. 28. 19:46
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Hát nem tudom, hogy kivitelezik, hogy ne az emberek fizessenek.
Törölt felhasználó 2014. 10. 28. 19:32
Előzmény: #13  wgl
Úgy néz ki, a ma eberének a "kenyeret és cirkusz"-ból a cirkusz=internet.

Na és ezt nem kellene baszkurálnia vityának.
lacko26 2014. 10. 28. 19:27
Azt hiszem a Fidesz sem tudja mit beszél. Egyik nap beruházásokat akar hozni Mo-ra, másnap kivet új adókat azokra, akik beruháztak. Ez így teljesen tiszta üzenet: ne hozzatok ide beruházást, mert ha hoztok és az nyereséget termel, akkor azt különadó formájában elvonjuk.
Pnorb 2014. 10. 28. 18:56
Előzmény: #14  emerald
emerald 2014. 10. 28. 18:54
Előzmény: #7  szarvasvadasz
:DDD
Nevetek mert nagyon jó, de az a baj hogy igaz.
wgl 2014. 10. 28. 16:51
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Nem az a szánalmas. hogy ez a csürhe kivitte a népet eseti 300 ft miatt az utcára és népszavaztatott?

Azóta mindenkitől havi 1,500 ft-ot szednek be eü hozzájárulás címen.
Erről bezzeg kuss van!
wgl 2014. 10. 28. 16:51
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Nem az a szánalmas. hogy ez a csürhe kivitte a népet eseti 300 ft miatt az utcára és népszavaztatott?

Azóta mindenkitől havi 1,500 ft-ot szednek be eü hozzájárulás címen.
Erről bezzeg kuss van!
Törölt felhasználó 2014. 10. 28. 16:48
szánalmas. 700ft. ezen megy a rugózás. a szolgáltató kibírja, főleg azért, mert úgyis beépíti az áraiba. mindegyik. Matyiszem csak ne rinyáljon. a telekom nem fog emiatt csődbe menni. az emberek is ki fogják bírni, senkit nem vág földhöz ez a kis plusz.
luiguz
wgl 2014. 10. 28. 16:45
Előzmény: #7  szarvasvadasz

ld! # 3 alatt ezt írtam.
wgl 2014. 10. 28. 16:44
Előzmény: #8  Bekre_Pal
Sajnos abban a média is ezerrel ludas, mert egy ekkora baromságot minden komment nélkül átvesznek és leírnak.

A legnagyobb idióta a média, mert nem elég, hogy a hazugságokat kommentek nélkül leírják, átveszik, hanem a szakmailag baromságokat is miden nélkül leközlik.

Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 10. 28. 16:38
Előzmény: #3  wgl
az agyrém nem az, hogy ezek hazudnak, az business as usual. az agyrém az, hogy mennyien elhiszik ezt a bornírt faszságot
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 10. 28. 16:38
Előzmény: #1  portfolio
Beszélgetés az óvodában:

Kiscsoportos: Óvónéni, miből van bevétele a cégeknek?

Óvónéni: A vevőkből életem.

Kiscsoportos: Hmmm, és kik lehetnek vevők?

Óvónéni: Cégek és/vagy magánszemélyek.

Kiscsoportos: Hmmm, és kik alkotják a cégeket?

Óvónéni: Emberek és/vagy más cégek.

Kiscsoportos: Hmmm, robotok nem lehetnek vásárlók?

Óvónéni: Nem, jelenleg a robotok nem lehetnek vásárlók.

Kiscsoportos: Hmmm, akkor a cégek bevételét végül mégis csak magányszemélyek fizetik?

Óvónéni: Amíg a világ a magánszemélyek általi fogyasztásra épül, igen.

Kiscsoportos: Hmmm, de akkor miért mondják azt a TV-ben, hogy nem az emberek fizetik meg az Internyet-adót?

Óvónéni: Mert ovisoknak nézik az embereket, életem.

Kiscsoportos: Hmmm...
signal2
signal2 2014. 10. 28. 16:34
"Ártatlanul készül meghurcolni egy embert a rendőrség és a Fidesz
JámborAndrás

Rózsa Milán lassan 48 órája ül a gyorskocsi utcában olyan dolgokért, amiket el se követett, Milánt én körülbelül négy éve ismerem, három éve pedig azt hiszem, a barátomnak mondhatom. Sok mindent csináltunk együtt, sokat söröztünk együtt, sokat beszélgettünk. Ott voltam vele vasárnap este a Fidesz székházánál is, amikor felmászott az erkélyre, hogy csitítsa a tömeget.

Milánt a közvélemény onnan ismerheti, hogy a Fidesz-székháznál tartott korábbi demonstrációnál ő volt az, akit a sósavas bácsi megütött. Milán akkor rezzenéstelenül és erőszakmenetesen tűrte, hogy az idős úr az arcába tolja a papírt.

Ugyanez az erőszakmentesség volt rá mindig is jellemző. Számtalan akcióban vett részt, mégis személyi, vagyoni kár sosem keletkezett ezek során.

Vasárnap ott álltam mellette, amikor felmászott a Fidesz székház erkélyére. Többen kértük ne menjen fel, mert úgyse tud mit kezdeni a tömeggel. Ő felmászott, először tanácstalanak tűnt, majd beljebb lépett az erkélyen, és beállt az ablak elé, emlékeim szerint szét is tárta kezeit. Azon a részen akkor megszűnt a dobálás. Később felmászott mellé egy símaszkos, kapucnis csávó, akivel Milán beszélt, és emlékeim szerint ezután lemászott. A Heti Válasz videóján az is jól látszik, ahogy Milán rászól a símaszkos csávóra, mire az leveszi a maszkot, ez nagyon jól bizonyítja, Milán célja a jogszabályok betartása, nem pedig azok áthágása volt.

Milánt ma csoportos garázdasággal és a székház megdobálásával vádolják, miközben ilyet nem tett. Milán júniusig a PM tagja volt, így Rogán őt felhasználva érvel azzal, hogy párttagok támadták meg a Fidesz székházát. Én tudom, egyik se igaz.

Amikor eljöttünk a székháztól együtt, igazoltattak minket, majd Milánt bevitték a rendőrök. Mindeközben a mellettünk elsétáló, hozzánk hasonló vagy akár agresszívebben kinéző tüntetőket nem igazoltatták.

Nevetséges, amit most a kormánypárt csinál. Miközben a 2006-ban rendőröket bántalmazó embereknek (és persze a rendőrséget se kellett félteni 2006-ban) is lényegében amnesztiát adtak a semmisségi törvénnyel, ahelyett, hogy kivizsgálják, valójában ki volt ártatlan és ki nem (nem beszélve a túlkapásokat elkövető rendőrök fellelösségrevonásáról), most a betört redőnyök és a kitört kapu, tehát anyagi kár miatt beszélnek bűnözőkről. Miközben akkor a tömeg tele volt Fidesz tagokkal és civil tömegről beszéltek, most pártkötödésről beszélnek, mert találtak egy volt párttagot, aki jelen volt.

Milán lassan 48 órája ül a börtönben, előzetes letartoztatásba akarják helyezni, miközben nem csinált semmit, sőt gyakorlatilag védte a Fidesz székházát, még úgy is, hogy nagyon nem kedveli azt a kormányzást, ami Magyarországon zajlik. Én tanúskodni fogok mellette, ha arra kerül a sor, de már az is szégyen a magyar igazságszolgáltatásra nézve, hogy idáig fogdában kellett ülnie egy ártatlan embernek.

Frissités: A rendőrség közben nem tudta bizonyítani, hogy Milán elkövette volna az ellen felhozott vádakat, így nemsokára elengedik."

link
wgl 2014. 10. 28. 16:23
És betetőzzük ennek a hülye társaságnak a szakmai szinvonalát álljon itt elrettentésül szintén egy kis mai hír:

"Internetadó

Tállai: a távközlésiből levonható a megfizetett társasági adó

A szolgáltatókra kirótt távközlési adóból levonható a megfizetett társasági adó - hívta fel a figyelmet az adócsomagban foglalt rendelkezésre Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára."

link

Törölt felhasználó 2014. 10. 28. 16:22
Előzmény: #2  lord_of_the_kings
A bankadó utáni időszakban volt olyan év, hogy a banki költségek 65%-al emelkedtek. És ez nem holmi "liberálbolsevista" hisztériakeltés, hanem KSH adat...
Pedig nekünk megígérték, hogy nem engedik átterhelni! Még ilyen szófogadatlan bakokat...

Van még aki elhiszi ezt a hazugságáradatot???!!!
wgl 2014. 10. 28. 16:17
Előzmény: #1  Portfolio
Meddig lehet hülyíteni az embereket?

" A Fidesz megígérte: nem az emberek fizetik az internetadót "

Hát kik?
A kerti meztelen csigák?

A szolgáltató bevételei miből vannak?

Emberektől és cégektől, és a cégeknek?

Azok is emberektől és cégektől, az adózás végén mindíg a természetes ember van, csak a hülye agyhúgyköves idióta barmoknak lehet bemagyarázni, hogy az állami beszedett adót nem az emberek fizetik.

Eszem áll meg ettől a mocskos hazug csürhétől!
lord_of_the_kings
lord_of_the_kings 2014. 10. 28. 16:12
Előzmény: #1  portfolio
konkrétan pl. a belföldi vezetékes hívás az adó előtt 10 ft/perc volt nekem, utána meg 12,5 Ft lett. Áthárították vagy nem?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek