Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 07. 31. 06:47

azta, meg azta
mekkora elmebajnoki fordulót rendezett itt késő este a "naénléptem" izmoska, és bár nem olvastam végig, de úgy tűnik ezt a futamot is megint ő nyerte utcahosszal
.
ma már biztos, orbán nem élt hiába: létrehozta izmoskát, ezzel feltámasztott egy kihalt állatfajt, a kádári munkásőrt, igaz csak a dilatációs alfaját, de olyan sikerrel hogy most szervezi belőlük a dilatációs munkásőrökörköri harcosokat
izmoska igazi mestermű, valódi etalon
.
kis lépés az emberiségnek, de nagy dicsőség orbániának
Pistike12 2025. 07. 31. 06:44
Ja es jelzem. Akinek nincs lakasa az extrem gyorsan vegyen, aki belefer a programba, az meg hasznalja ki es meg ma foglaljon keglit ra, mert ha ezek beepulnek vagy kivezetik beepules utan, akkor kb 20 evig nezhet ki a fejebol. Mert piaci alapon jo ideig eselye sem lesz venni a halandónak. 
Ha 80m lesz egy panel, ott a torleszto 480e ft/ho azaz 100% felett a torleszto/ber... Es 178 honap a bekerules berbol.... 
Es NEM lesz csokkenes a kivezetes utan mert nem lesz eladasi kenyszer (kiveve munkanelkuliseg), es epulni sem fog, igy lakashiany lesz... 
N0MAD 2025. 07. 31. 06:30
https://www.portfolio.hu/bank/20250731/megerkezett-a-kormany-legszebb-ajandeka-a-csaladoknak-itt-a-66-87-millio-777307
Igazad lesz izom,  mindenki milliárdos lesz alanyi jogon.
Már csak a százezres kenyérárral kellene valamit kezdeni.
Pistike12 2025. 07. 31. 05:58
Előzmény: #251516  ncseed!
Mutasd mar be nyugatin az ar/ber es a torlesto/ber arany.
Es ugorj at kinara moszkvara stb... 
ncseed!
ncseed! 2025. 07. 30. 23:53
Előzmény: #251514  kanizsaidorottya
Úgy látszik a fejlett világ nagy részében sem megy a közgazdaságtan...de persze te biztos jobban tudod.
Javaslom a harmadik világot ahol olcsó az ingatlan! Good speed!
kanizsaidorottya 2025. 07. 30. 23:23
Előzmény: #251477  Törölt felhasználó
Hát igen! Sza.t merni nem irigylésre méltó munka! 
kanizsaidorottya 2025. 07. 30. 23:05
Előzmény: #251455  Törölt felhasználó
"Nekem ez egy vállalkozás nem zéró munkával és nem zéró adóval."  Kac-kac!  A nagy számok törvénye és a személyiséged alapján te adócsaló vagy! A lakás nemzeti érdek? Nem kiskomám, a lakás jelenleg a NER-lovagok és az olyan kis ügyeskedők, szarkeverők, mint amilyen te is vagy az érdeke! A hozzászólásodból is látszik, fingod nincs a közgazdasághoz!
Freeshark 2025. 07. 30. 22:57
Előzmény: #251510  ncseed!
Tudom, nem számodra mondtam!
A nagy kérdés h a neres bankok tehát MBH és Gránitnál mennyi ner hitel van?
ncseed!
ncseed! 2025. 07. 30. 22:57
Előzmény: #251508  Pistike12
Figyu, te így látod, én úgy. Majd kiderül... 
Pont leszarom, amire nekem fájna - bármi is lesz - addig az ország 90%-a éhen döglött már.
Jöjjön aminek jönnie kell!!!
Freeshark 2025. 07. 30. 22:55
Előzmény: #251495  berlini
Az OTP jövőképéről mit gondolsz, a választásokig eléri a 30e-t?
Arról mit gondolsz mennyire kockázatosak a ner bankok, azok mennyit hiteleztek neres cégeknek, ezek a hitelek bedőlhetnek a választások után - ez reális kockázat?
ncseed!
ncseed! 2025. 07. 30. 22:54
Előzmény: #251506  Freeshark
Ki mondta, hogy fektess ingatlanba??? Én sose mondtam, akkor sem amikor a hülye is látta hogy robbanni fog... (na jó az itteniek 99%-a sem látta) most meg főleg nem.
ncseed!
ncseed! 2025. 07. 30. 22:53
Előzmény: #251505  Pistike12
Ha jön a mostaninál nagyobb "válság" ha nem akkor is az lesz amit írtam. 
Már eddig is ezt kellett volna tenniük, csak ezidáig jöttek a számok a helyi bérekkel is. Ha esetleg kihúznátok a fejeteket onnan akkor észrevennétek, hogy brutális világrendváltozás zajlik éppen!!! Vége ez EU dominanciának sok-sok iparágban, az export piacok sorra dőlnek be (Kína főleg, de USA is felzárkózik) amik évtizedekig alapjai volta az EU nagy gazdaságainak a növekedéseinek.. Kényszerpályára kerül sok cég, nagyok is!
Qrva nagy felháborodás lesz a mesés nyugaton, sokan vissza fognak táncolni a keletre helyezésből (lassú halál) az állam/önkori/szakszervezet miatt, de sokaknak nem marad más váasztása. Az ellen tudna tenni az EU hogy EU-n kívülre vigyék át (vámok, stb) de EU-n belülre semmit... 
Ja és ha a fele bejön annak amit írtam akkortól a migráncsok jelentős része már teher lesz, nem "rejtett" erőforrás...
Pistike12 2025. 07. 30. 22:51
Előzmény: #251503  ncseed!
Illetve mondd mar meg, hogy a berkoltseg az iparban, mennyit szamit egy termekben?
Kicsit tulbecsulod a berkoltseg jelentoseget az ide helyezett ipari uzemekben a kereslet csokkenesevel szemben. 
Vhogy az usa is kozbelepett az elvandorlas miatt, majd a nagy eus tagorszagok nem fognak, ugye? 🙂
A jobbosok altal vagyott globalizacio megszunese es a tobbpolusu vilagrend megtortent. Az obegatasotokat sikeresnek hihetitek, de a nagy hisztizesben nem fogtatok, hogy az ezzel megszuno piacok kiesese a hazai gyartokapacitasok leepulesehez vezet. Ez most zajlik mert 4 eve nincs növekedés, es a kormany ennek leplezeseul fujja meg mufiva az eddig is tulertekelt ingatlanpiacot azert, hogy ooyan szamokat kozolhessen amit a szavazoik 90%a nem is ert... 
kanizsaidorottya 2025. 07. 30. 22:51
Előzmény: #251443  Törölt felhasználó
Izom úr! Te kis "intelligens"! Nincs kedved lejönni hozzám Kanizsára? Van pár barátnőm, tartanánk egy kis gangbang bulit. És rád gondoltunk! Na, mit szólsz? Tudod, a barátnőim szerint te olyan nagyon tökös, 23-as kemény fas.ú  csávó lehetsz és mi nagyon bírjuk ezeket az embereket. Mennyi örömöt, kéjt tudnál nekünk adni! Kívánunk téged! Ne okozz csalódást, kérlek. Ki vagyunk rád éhezve! Elő is készítettük a kiskanalat, nagykanalat, villát, kiskést, nagykést. A csontozókést még nem. Persze, kávét is kapnál! Meg amit csak akarsz! Mi nagyon szeretjük a köcsög.ket, köcsög.cskéket. Műkukink is van! Azzal is szeretnénk neked kedveskedni. Mert te olyan rendes ember vagy és annyira, de annyira megérdemelsz egy kis kényeztetést! Nem baj, kicsi a kukikád, az a kis mikropénisz, talán elég lesz, ha nagy a po.ád! Persze az sem hátrány, ha jó hosszú nyelved van, mi csajok nagyon szeretjük azt. És mint tudjuk, neked aztán tényleg nagyon hosszú a nyelved és jó mélyen tudsz nyalni. Csak így tovább! Számítunk rád!
Freeshark 2025. 07. 30. 22:49
Előzmény: #251501  ncseed!
Minek??? Nem fog növekedni, sokkal jobb versenyképes részvényekbe és indexekbe fektetni, mesterségesen túlárazottak az ingatlanok az állami intézkedések miatt.
Pistike12 2025. 07. 30. 22:42
Huhbmeg. Pont igy lesz🙂
A 2008as valsagnalbsem itt epitettek le, hanem otthon. Ja nem... 
FeherTibi 2025. 07. 30. 22:41
Vagy jon az automatizalas, es akkor otthon maradnak vagy vissza mennek a nyugati cegek. A Byd se lesz akkora sztori Magyarorszagon mint beharangoztak
ncseed!
ncseed! 2025. 07. 30. 22:37
Előzmény: #251502  FeherTibi
A nyugati cégek jelentős része nyugatról fog kivonulni... ha nem akkor lassan, de megdöglenek!
Ha EU-n belüll akarnak maradni akkor a magyar bér még mindig nagyon olcsó a nyugatihoz képest...
FeherTibi 2025. 07. 30. 22:33
Előzmény: #251480  stolz
Szerintem is munkanelkuliseg fog jonni. Plane akkor, ha a nyugati cegek elkezdenek kivonulni. De anelkul is. A mesterseges intelligencia is elkezdi, elkezdte kiszoritani az embereket. 
ncseed!
ncseed! 2025. 07. 30. 22:32
Előzmény: #251488  stolz
10 éve várjátok az esést... egyszer biztosan bejön! Szurkolok!!!
De jó lenne újra panyelt venni 20 millióért!!! Ötre már betáraztam cashel, de lehet tízet veszek akkor hitellel! Ha már lúd...

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek