Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A deviza nem vesztette el a vásárló értékét. A Forint van egy nem reális árofolyamon, ami miatt ezekhez az árakhoz képest túl erős így a devizáért kevés Ft ot kapsz amiből csak drágán tudsz vásárolni. De a deviza vásárló értéke megmaradt szerintem. (EUR vagy USD). A világpiac, meg pont leszarja, hogy mennyi mucsajröcsöge alsón a narancslé Ft ban.
Mellesleg nem a PMÁP hoz sokat, hanem az összes többi hoz/hozott keveset. Mert ha az inflációt nézzük, akkor a PMÁP épp csak megközelíti a valósat, és azt is utólag. De ezzel legalább nagyjából megőrizte a forint az értékét. Szóval inkább a többi kötvénnyel, meg a devizával van gond, ami nagyon lemaradt, és elvesztette itthoni vásárlóértékét.
Jövőre érdekes lesz, amikor ennek egy része megindul kifelé. Az új, KáderSH féle kreatív infláció számítással ez az utolsó év, amikor még megéri szerintem a PMÀP, utána felejtős. Szerintem megemelik a visszaváltási büntetést újra.
A kornánynak pénzt kell szerezni, mert a költségvetés idén is úszni fog, ugyanakkor a "haverokat"is kell támogatni, meg a népbek is kell valami. Együtt ez sok. Tuti, hogy jönni fognak még különadók, más okoskodások.
Már nagyon rég óta mondom, hogy a PMAP forró tőke.....illetve brutálisan koncentrált. Szerintem az értékének a 80% a felső 1% nal. Gondold el nincs olyan materiális befektetés, ami 18-19 % ot hozna....legálisan.
azzéé nem seggit, mert csak felfelé viszi magával, ha esik, ha erősödne akkor nem kell vele mennie. Ez az újféle unortodox csürdöngölős hortobágyi csüngőhasú szuverén népNemzetthgazdasági modell! Ennek mindegy, hogy drága e shortolni, milyen a külkermérleg, a kamat éppen csak duplája a környező országokénak, ez tud esni így is, még ha erősödnie is kellene... Az a jó, hogy tud erény lenni az is, ha 400 és ugyanakkor az is, ha "csak"380" Az a szerencse, hogy mindegyik siker! WIN-WIN ;) Mindennek minden jót tesz! A mintagazdaság kezd beérni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)