Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
“ Az állampapír hozzájárul az emberek jólétéhez. A következő években ismét nagy életszínvonal-javulás jön, a kamatok is segítik ezt.” Eskü azt olvastam az állampárt. Bár végülis….
Bocsáss meg, de a konkrét számot nem írom ide be ;). Annyit elárulok, hogy a Kanunu által átlagnak vetthez képest az átlag és a felső határ között vagyok, a felsőhöz közelebb https://www.kununu.com/de/gehalt/entwicklungsingenieur-in-24326 Lakás ár nagyon lokáció függő , 100k tól indul egy 65m2 körüli jó állapotú lakás, de nem sokkal többért van 100+m2 es ház ami felújítandó részben, de jobb lokáció kb 2-300 e€. Ott ahol én lakok 65m2 körüli jó állapotú lakás 150-230 közt vannak. Ezek alapján 11,5-18 nap körül kell 1 m2 jobb lakás m2 ért dolgozni. Paletta tetején 20-25 nap lakásoknál. Ház ami jó lokáció is és nem is kell azonnal rákölteni az 300 tól felfelé határ a csillagos ég. (láttam több millió fölött hirdetett házat...) Ott ha 100m2 el számolom akkor kb 50 nap.
Géza, Rég voltál már itthon. Itthon nem magyar csüngőhasú betyártallér (ezt imádom) órabérből veszük lakást illetve házat. . akinek eddig összehordott a szél valamit, ők ami volt kecó elad, vesz, örököl, szerez, kiad, fusizik, kamatozik PMAP. stb. oszt jónapot
Mi lesz itt az olcsó hitel? Kintihez képest drága lesz, ráadásul az állam a költségvetésből fizetheti a kamatkülönbözetet, hogy olcsó tudjon lenni. (arra valót is elveszik valahonnan majd) Neked mennyi kint a nettó órabéred? Mennyi egy nm lakás ahol élsz? mennyi napot kell dolgozni étlen szomjan 1 nm lakásért? itt kb 1000000/2147 /8 = 58,22 napot Én továbbra is ott vagyok leragadva, hogy a csodás magyar átlagbéres az 5,6 euró/órából a megélhetésért küzd, nem nagyon lehetnek álmai. Mondjuk vehet fel hitelt,amit majd sosem fizet vissza. Vagy éppen nem lehet életnek nevezni amit leművel... inkább gyötrődésnek...
úgy tud fennmaradni a rendszer, hogy a dolgozni járó átlagemberek a fizetésük 20-30% át betöltik üzemanyagba az autóba, amin nem keveset tudnak nyerni. Hamar néznének nagyot, ha aki valójában nem teheti meg, nem engedheti meg magának, hogy autózzon letenné csak 3 hónapra.
Ja értem szóval csak be van ragadva, mint suzuki a sárba. Majd jön egy traktor és kihúzza nem ? Nem.. annak érdekében, hogy kiszabadítsák jogállamiság kéne meg 27 pont, amiből elég kevés van meg . Ne akarj úgy utalni rájuk mintha csak nem találnák az utalás gombot... Magas nyomás alatt, olcsó hiteleket értek én , látszat beruhzást, mert mást nem tud a fidesz. De majd Nagy Marcika megálmodja.
Hát ha a magasnyomású gazdaságnál a stagnáló gazdasági teljesítményt tudjuk elérni, akkor az szomorú felülről beöntik a pénzt, de nem jelenik meg teljesített munkaként a végén elég nagy részben, így valahova elfolyik azaz a belső kereslet is összeomlott, a magasnyomású gazdaságnak az lenne a célja, hogy a belföldi keresletet növeljék, amivel egyébként növekvő inflációt, keresleti inflációt okoznának. Most megint meg fog ugrani az infláció kb 3-6 hónap múlva, mikoris a konténer költségek majd szépen beárazódnak a termelésbe és szállításba (a vörös tengeri balhé miatt). nem? Az, hogy ki mikor mit szürcsöl senkit nem érdekel, ha tényleg megjelennek az EU-s kifizetések. Tény, hogy vannak még beragadva források. Az, hogy nem tudjuk kihasználni az EU-s pénzek lehívását hatalmas kamatterheket okoznak a költségvetésben, mert ki kell váltani hitellel, ami drágább. A holdudvar pénzelése meg nem jelent önmagában magasnyomást, inkább egy elköteleződést, hogy fenn kell tartani a klientúrát, hogy működjön a rendszer.
Gondolom a Concorde a Hold meg az Otp jobb híján elkezdte venni, mások meg utánuk ugrottak. Pont annyira mutyi a bét,mint amennyire Magyarország. A kiindulópont az,hogy az alulértékelt kelet európai tőzsdékre rátalált a finánctőke,mi meg ugye pont ott vagyunk.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)