Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Meddo hitvita ez, konkret szamokkal vitatkozol. Mikozben ugy tunik, szerte a vilagon tetot utott az inflacio, nalunk csak most jon a java…arsapkastol, mindenestol.
Egy apró kiigazítás az okfejtéshez. A Bokros nem a 80-as, hanem a 90-es években volt, az állampapírokat meg pont a Bokros- Surányi tandem munkásságának okán vásárolták a külföldiek,mert stabilizálták és növekedési pályára állították az országot. Jelen pillanatban ilyenről nincs szó.
Tudod mennyi a torok alapkamat ill. tisztaban vagy azzal, mennyi az EKB iranyado rataja? No, akkor melyikhez is vagyunk kozelebb? Az allitasom melyik resze nem stimmel?
Remelem olvastad te is azt a kis szosszenetet, ami azt taglalta, mely orszagokkal vagyunk egy csoportban, dragulas tekinteteteben…Daniat speciel sehol sem lattam, de mas europai orszagot sem nagyon. Am izgalomra semmi ok, 1-2 ev es ujra osszer(het) majd az alapkamat es az inflacio. Maradjunk annyiban, kozelebb vagyunk a torok modellhez, mint Ausztriahoz…
a 80-es években sokkal jobban el voltunk adósodva ráadásul devizában. Szinte állt az ország (közben Bokros csomag) A külföldiek meg vásárolták a magyar papírokat. Jó magas kamattal. Nem féltek! A pénz igyekszik oda menni , ahol magas a kamat . Sokan meg fognak lepődni az infláció csökkenés mértékén is , néhány hónap múlva !
ha kicsit is utána néznél, akkor tudhatnád hogy nagyon messze vagyunk mi az Argentin és Török úttol. Csak itt szeretik nyomi ezt a haccázra várók, akiket az utóbbi napokban pofáncsapott a valóság :D
Mondjuk a kollegad az euro - dan korona komboval, harmad akkora inflacio mellett nem sok kockazatot fut…BTW, anno a torok lira magas kamatat is nagyon szerettek, ahogy az argentin pengoet is es milyen jol teljesit, az a 2 orszag is:)
hát nem tudom te hol szeretnél felvenni 14% os lakáshitelt, de 9-9,5%-n elérhető lakáshitelek vannak...Amúgy meg pl az én Dán kollégáim érdeklődnek az itteni magas kamatok iránt ;)
pl azon lehet bukni, hogy az inflacionak vege lesz 1-2 even belul es recesszioban elveszted a jovedelmed (egy reszet) es bukod a hitelezett joszagot.
milyen hitelt lehet ma felvenni forintban, ami jonak szamit? nem a neres haveri hitelekre gondolok csokos vallalkozasok szamara, hanem atlag embernek mi jut? 14% lakashitel?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)