Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Amúgy az állampapírok utáni óriási és egyre magasabb kamatokat miből fogják kifizetni? Mit fognak kitalálni hogy ne ők járjanak rosszul és milyen módon fogják megszívatni az állampapírosokat? Forint már így is brutál gyenge, úgy tűnik ez már nekik is fáj és talán tudatosan nem gyengítik tovább, a nemzetközi helyzet miatt gyengül az tovább magától is és egyelőre nem látom milyen módon tudnák ezt a folyamatot megállítani.
A katát ebben a formában óriási hiba volt bevezetni. Az egyetlen előnye az egyszerűség volt. Hátránya, hogy gyakorlatilag adómentes volt, ha valaki 300ezer helyett mondjuk 400ezret keresett, a plusz 100ezer nullát adózott. Ez nonszensz. Most javították a hibát.
Gondolhatod mennyit tettek félre. Majd megy a sírás. Nyugdíjal ugyan ez lesz. Majd sírnak hogy ledolgozták a 40 évet becsülettel és nekik ennyi jár. Tisztelet a kivételnek. De gondolom az összes a fideszre szavazott.
Vallalkozni menő, ez volt O1G uzenete ezzel. Nem tanulj tovabb nem legyel berrabszolga, vallalkozz ... ez is csak egy olyan idoszak lesz mint amikor az osszes ingatlanos verte a nyalat 2014 - 2019 kozott hogy mennyit lehet ezzel keresni es mindenki balfa%€€@ aki klasszikus berrabszolga munkat vegez. .
Nem értek hozzá. :) De. Az első üdvözlendő gazdaságpolitikai lépése a regnáló rezsimnek ez a kata változtatás. Nagyon sokan ezzel is természetesen mutyiznak, mutyiztak. Katás adózás alatt alkalmazotti tevékenységet folytattak. A másik. Tényleg nem értek hozzá, de ha eddig ez azt jelentette, hogy ha tudtam csinálni egy olyan tevékenységet, amivel évente 10-12 milliós bevételt tudtam csinálni, és ezt legalizálni tudtam havi 50 ezer forint befizetésével, ami évi 600 ezer levonás, akkor ennél tutibb biznisz nincs. Ja, az, hogy a bevétel nem egyenlő a jövedelemmel? Jaja, ez igaz, de ez is egy ordas nagy csúsztatás ám. Az egyéb ráfordításoktól, költségektől függ, de még mindig sokkal több maradhat így a mutyizó zsebében, mintha betagozódik a normál adózási rendbe. Nézzük már csak meg, hogy egy bruttó egymilliós alkalmazotti bérből mennyi is marad nettóban a "bérrabszolga" zsebében?! Hát erről van szó!
Ha valaki talál egy darab olyan építőipari katas vállalkozót, aki anyagot vett katasként, az szóljon. Nyilván az autószerelő is, persze. És hangosak, az a durva.
Hat igen. Ez gaz, ezt miert nem szabalyoztak le a legelején? Pl hogy jogaszoknak nem jár? Mert együgyü az egész O1G kormány. Az együgyü vezérük nála csak együgyübbeket tűr meg ...
Elmúlt 12 év hagyatéka, ráomlott a mostani brigádra, mennyire sajnálhatják hogy nincs kire mutogatni mert edig is ők kormányoztak, de persze azért még néha hivatkoznak arra hogy mi volt 2010 előtt.
Ugyvedek szamlaztak a KATA moge bujva, megvolt ennek is a maga “okossaga”. Ez megint egy gumicsont, semmi tobb. Ennel nagyobb gond, hogy sem az epitoipar, sem a kaszino maffia nem adozik extraprofitot.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)