Iránnak nem éri meg. Nagyot nyert most. Az atomprogramját nem állítja le azonnal, tárgyalgatnak róla, az olajeladásaival szemben azonnal feloldják a szankciókat és kap 300 USD-t infrastruktúra-fejlesztésre. Azaz háromszor annyit fejenként, mint a most nekünk felszabadított EU-s források.
ÁMEN! Én drukkolok,de Izrael,Irán vagy USA bármelyik percben képes újra nagy hülyeséget(eket) csinálni.Csúnyán elfogytak a világ olajtartalékai és az infrastruktúra is jópár országban ott a szoros mentén szét lett rakétázva.(Olaj és gáztelepek, kikötők) Évek kellenek az újjáépítésre,ha közben megint el nem indulnak a rakéták és a drónok.
Igen, csak közben A katariak meg a szaúdiak már rohamtempóban építitk a vezetéket, amivel kikerülik a szorost. Tehát ez a válság hosszabb tavon inkább a stabilizálódást szolgálja. Emellett Európában lassan de biztosan esik az üzemanyagfogyasztás. MOst visszatér irán az olajával a piacra, venezuela szépen felpörgeti a világ 3%-ára a folyamatos kínálatát, ´s egyszer a ruszkik is visszatérnek. Én simán belelátok 50 USD alatti olajárat. A gáz esetében pedig jövöre indul a romániai Neptun Deep mezön a kitermelés, ami a gáz árát is lenyomhatja.
A Bencze Balázs is ezt mondja.😀 Az iráni energiaválság is még sokáig velünk lesz,csak jó esetben tompább lesz a hatása,ha átengedik a hajókat. IA: "Ha a Hormuzi-szoros válsága teljesen megoldódik, az energiapiacon jelentős, strukturális és hosszan tartó negatív hatások maradnak vissza, így a piacok nem fognak azonnal visszatérni a konfliktus előtti egyensúlyhoz. Bár a feszültségek enyhülésével és az amerikai-iráni megállapodással a Brent olaj ára máris csökkenni kezdett, elemzők szerint a globális energiaellátásban és a logisztikában mély nyomok maradnak."
MBH szépen jön fel? Majd ha 2800-on és környékén a vételi oldalon tobzódnak az 5-10-15k -s plakkok,akkor talán már lehet mondani,de sajnos attól még elég messze vagyunk.Most még a 2700 is nagy kihívásnak tűnik. (És én személy szerint félek egy nagy tőzsdei krach-tól legkésőbb ősszel.)
ENEFI - THE BEST