Topiknyitó: Törölt felhasználó 2013. 09. 28. 22:47

Így csaltok ti  

"A Kecskeméti Törvényszék törölte a múlt vasárnapi időközi önkormányzati választás eredményét, az ötből egy (a 32.) szavazókörben meg kell ismételni a választást. A szombati dátumú végzés szerint a bíróság a rendelkezésére bocsátott videófelvétel alapján megalapozottnak találta a kifogást, hogy az érintett helyen a választói akaratot befolyásolva szervezetten szállítottak embereket a választókörbe:ez kampánycsendsértésnek minősül.

..."



A magyar demokráciában példanélküli, bíróság által is bizonyítottnak talált választási csalás.



Mi lesz itt 2014-ben...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
seri2 2013. 10. 19. 18:29
Előzmény: #559  csendben
#560
és ezt az unió kommunistáinak mondja! :DDDD
csendben 2013. 10. 19. 17:55
Előzmény: #551  Törölt felhasználó
#559
link
link
....
csendben 2013. 10. 19. 17:49
Előzmény: #552  _pampa
#558
Ne aggódj! :-)
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 17:27
Törölt hozzászólás
#557
loliense 2013. 10. 19. 17:04
Előzmény: #553  loliense
#556
Rendben,megértem azokat,akiknek nem tetszett a frankó variációm
Tényleg nem volt teljes,kimaradt néhány dolog belőle,tehát helyesen:

Oszt jó nagyot a csalókba,pártolóikba,azok családjába és haverjaikba,meg azokba akik tudnak a csalásról és kussolnak

Azt hiszem így már hibátlan
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 16:49
Törölt hozzászólás
#555
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 16:09
Előzmény: törölt hozzászólás
#554
Én nem ismerem őket, meg nem is biztos, hogy ennyiből meg tudnám kereseni és fel tudnám ismerni, hogy hova mentek be, de az mindenesetre tényleg érdekes, ha a saját házába ment vendégeskedni. (Mondjuk ezt is a helyén kell kezelni, mert Bayer nem biztos, hogy a leghitelesebb újságíró. Független forrásból meg én sem hallottam.)
De egyben mindenképp igazad van... akár gí, akár úgy, de mentegetőzniük kell majd a bíróság előtt, mert ezt az ügyet már felfújták.
loliense 2013. 10. 19. 14:40
Előzmény: #550  p-b
#553
„Megfogalmazódott bennem”,hogy van egy frankó variáció is

Zs.Róbi polgármesterelvtárs,mikor magától rájött ,hogy basszameg, tényleg csaltunk már megint(és akkor mi van?) és a videóból A fideszcigány testvérei több kópiát is csináltak,nagyon mérges lett és feljelentette a demokratikus ellenzéket,minden ismeretlent,-hogy minek tudják már ők is

Mivel Zs.Róbi szólt,hogy majd azt fogja mondani a közvélemény a csalásukra,hogy csaltak és így is történt,-tehát nem hazudtak és betartották szavukat,azaz csaltak,de szóltak előre,tehát mégsem

A videón látható fideszalapítókancigányok,meg nem akartak rosszat,csak gondolták elteszik későbbre a videjót,hátha nem jön meg a tűzifa,meg a lóvé időben(mint 2010.-ben),azaz ők sem csaltak,mert védelmük érdekében csaltak,videjóztak

Oszt jó nagyot a csalókba,meg pártolóikba
_pampa 2013. 10. 19. 14:11
Előzmény: #551  Törölt felhasználó
#552
Egy újabb "zavar" a rendszerben.

"A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel Kovács Csabát, a múlt hétvégi bajai időközi önkormányzati választáson győztes fideszes politikust, ne vegye át mandátumát, és ne foglalja el helyét az önkormányzatban, amíg a választás miatt tett feljelentések ügyében nem születik döntés - közölte a párt szombaton az MTI-vel. Varju László, a DK elnökségi tagja közleményében azt írta: a "csalással győztes" Kovács Csaba, aki "nemtelen eszközökkel kényszerítette ki a szavazatokat, nem képviselheti települését". A DK egyúttal választ vár arra is - tette hozzá -, mennyi pénzt költött az utolsó héten a Fidesz "a csalás finanszírozására. Mibe került a demokratikus ellenzéki jelölt megfigyelése, gyalázása, a szavazók utaztatása, megvásárlása?".

"amíg a választás miatt tett feljelentések ügyében nem születik döntés"

"a "csalással győztes" Kovács Csaba, aki "nemtelen eszközökkel kényszerítette ki a szavazatokat, nem képviselheti települését"

Ugyanazon nyilatkozaton belül. Azt sem tudják mit beszélnek.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 12:29
Előzmény: #550  p-b
#551
Ez abszolút lehetséges forgatókönyv.

A baloldal nagyon cudarul áll. Konkrétan a legutóbbi közvéleménykutatói mérések átlaga 49 % Fidesz, 21 % MSZP, 15 % Jobbik, 7 % E-14-PM, 4 % DK, 3 % LMP. Az eddigi összes választáson a mért pártok eredményét az utolsó normál felmérés eredményével összevetve a kutatók átlag hibája 2 % alatt volt. A mérések 90 %-ánál 4 %-nál nem hibáztak többet. Még ha az eddig jellemző hibát levonjuk is a Fidesztől és hozzáadjuk is az MSZP-E14-PM összesített támogatottsághoz, akkor is 47:30 az állás. Ekkora különbséget fél év alatt behozni, szinte lehetetlen. Még Öszöd, 2006. október 23. és Gyurcsány csomag sem volt elég ahhoz hogy ennyire rövid idő alatt ennyit essen az MSZP-SZDSZ népszerűsége.

A baloldalnak hatalmas szüksége van egy orbitálisan nagy Fidesz hibára. Ha pedig az sem lenne elég az eredmény megfordításához, akkor nagy szüksége van valamire, amivel magyarázni lehet majd a választási vereséget és kikezdeni az eredmény legitimitását. A Fidesz csalása egy időközi választáson erre pont jó.
Úgy kell a baloldalnak egy Fideszes csalás, mint egy falat kenyér.

Fordítva pedig a Fidesznek még az is csak szúnyogcsípés, ha elveszti azt a pár időközit ami még hátravan (Baja előtt 3 olyan volt hátra ami pártok erőpróbája lehet. Baja eredményét tudjuk. Békéscsabán el sem tud indulni a balliberális jelölt.). Egy ilyen időközi megnyeréséért kockáztatni, hogy csalással bukjanak le, őrült nagy butaság lenne részükről. Ha meg 2014-ben csalni akarnak, akkor miért tartanának előre bemutatót a csalási technikáikból? Hogy 2014-ben könnyebb legyen őket leleplezni?

Fentiek miatt az ilyen csalásra utaló "bizonyítékokat" érdemes erős fenntartással kezelni.

Mégis a baloldal annyira vágyik egy Fideszes csalás lebuktatására, hogy bármilyen amatőr "bizonyítékot" benyal. Sőt előre pénzt ígért értük, amivel maga ösztönzi a hamisítást. A baloldalban e mindent elsöprő vágya miatt nincs meg az önvédelmi reflex, ami most a Jobbikban, vagy az LMP-ben megvolt. Ők nem álltak bele a történetbe. Ezzel szemben a DK, az E14-PM és az MSZP azonnal ráugrott.

Ha ez egy Fidesz csali akkor a hamisítás bizonyíthatóságán kívül az is kell hozzá, hogy beugorjon neki a baloldal. Ez megtörtént. A közismert irányultságú HVG megjelentette a videót és még ki is állt amellett, hogy leellenőrizte a valódiságát és a forrást. A sajtó balliberális elköteleződésű része azonnal készpénznek vette a videó valódiságát és tényként kezelte a szavazatvásárlást. Az MSZP, a DK feljelentett. Mindhárom (elnézést: 4) baján szövetségben lévő párt azonnal törte a pálcát a Fidesz felett.

Így ha egyértelművé válik hogy hamisítvány, nehezebben mossa le magáról a baloldal, hogy az ő megrendelésükre készült.

Egyetértek, hogy a politikusok elvetemültek. Csak az a gond, hogy minden népnek olyan kormányzata van, amilyet megérdemel. Ha a nép megtűri az elvetemült politikusokat és vevő a módszereikre. Ha semminek nincs következménye. Ha akkor is 4 évente váltogatja egymást két politikai oldal, ha jól kormányoztak és akkor is, ha csapnivalóan. Ha az újrázásnak nem feltétele a jó kormányzás és a 4 múltán visszatérésnek sem gátja a korábbi katasztrofális, akkor a nép sem jobb, mint a politikusai.
p-b 2013. 10. 19. 11:48
Előzmény: #542  Törölt felhasználó
#550
Megfogalmazódott bennem az (is), míg olvastam a logikus következetességre épült írásodat, hogy még az sem elképzelhetetlen, hogy van egy harmadik variáció, ami alapján tényleg a fidesz rendelésére készült volna az ominózus eset, de a feltétele az volt, hogy kamunak, hiteltelennek látszódjon az egész történet, mintha az ellenzék rendelésére történt volna valójában az egész.
Magyarán az ellenzék lejáratása lett volna ezzel a célja a fidesznek.:) Talán soha sem tudjuk meg az igazat, de egy biztos, hogy a politikus az egyik legelvetemültebb állatfajt képviseli.

Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 11:45
Törölt hozzászólás
#549
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 11:34
Előzmény: #547  Törölt felhasználó
#548
Ha a felvétel hamis, akkor meg gondolom már rég megtették az ajánlatot...
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 11:29
Előzmény: #545  Törölt felhasználó
#547
"Gondolom, már mennek is ajánlatok a felvétel szereplőinek..."

Pont erre gondolok én is, mert ezesetben nem (csak) a felvétel eredetiségét, hanem a személyek tevékenységének "eredetiségét" kell igazolni.
Na, most, ha te ezt hitbők és pénzért csinálod, akkor nem vállalod magadra, hogy csak hülyéskedtél, még több pénzért?
Bajod sem nagyon lehet belőle, mert nem akartál senkit félrevezetni, csak gonosz komcsik kilopták a haveroknak szánt komédiát, amiről nyilván nem tehetsz... sőt ebben az esetben még feljelentést is tehet.
Ha valaki nem szólja el magát egy keresztkérdésnél, nem lehet az eredetiséget bizonyítani... Talán, ha a felvétel készítője kiáll az eredeti eszközzel és felvétellel.
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 11:24
Előzmény: törölt hozzászólás
#546
"3:18-nál én zoom motor hangot véltem hallan"

Én meg akkor pont valami recsegést hallok. És az mindent elnyom. Talán szék. (De lehet, hogy nem pont ugyanazt a forrást nézzük, azért elcsúszik.) Viszont máskor sem hallok olyat.

"vicces hogy a férfi aki felveszi láthatatlan"

Nem feltétlenül, mert, ha megfigyeled... főként a fehér papírnál, vagy egyéb helyeken feltűnik a spektrum összes színe.
Ez persze lehet optikai hiba, mondjuk az oldalról jövő erős fény miatt, de akár az is elképzelhető, hogy egy olyan mögül veszik fel, ami szórja a fényt.
Persze, ha valami tükörszerűség mögül veszik fel, akkor ez bizony egy komolyan kitervelt akció volt, amiben az volt a cél, hogy valakit elkapjanak és nagyon mélyen bent lehet a szervezetben, ha az "ő" otthonába mentek el. Hát persze ilyen szinten lehet, hogy nem is olyan óvatosak.

"egy torok köszörülés elárulja"

Azt én is ugyanott hallom, úgyhogy az "elcsúszás-elmélet" lehet, hogy nem igaz.

"A pénzosztó valamiért kikísérést kér a végén, holott befelén simán bejutott valahogy."

A bejutás nincs rajta az én forrásomon, a kijutásnál meg nem hallok ilyet (bár ott nem is értek mindent). Viszont egy gyerek is "szaladozik" ott és, ha valami fegyveres őrség lenne ott, akkor nem biztos, hogy hagynák csak úgy ki-be mászkálni.

"3 fickó felismerhető, neveket is mondanak...hamar ki fog derülni ki akciózott."

Ki fog derülni, de ha valódi a felvétel, akkor nyilván le is fizethetőek, hogy azt állítsák, hogy nem. Hacsak meg nem buknak valami keresztkérdésnél, minimum kell a felvétel készítője is és még akkor is kérdéses, hogy minek nyilvánítják. (Szerintem.)
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 11:12
Előzmény: #542  Törölt felhasználó
#545
Ez a lényeg. Ezért érdekes ez az ügy, meg a fejlemények:

"Ha valódi, akkor a Fidesz nagyon elásta magát. Ha hamis, akkor a baloldal tudja majd nehezen lemosni magáról."

Ezzel nyilván mindkét oldal tisztában van. Gondolom, már mennek is ajánlatok a felvétel szereplőinek...
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 10:57
Törölt hozzászólás
#544
_pampa 2013. 10. 19. 10:53
Előzmény: #542  Törölt felhasználó
#543
Ez egy "öszödi" beszéd szintű eset lesz.
Nem tudni még egyenlőre, hogy ki tehető felelőssé érte,de ugyanakkora horderejű lesz mint a beszéd volt.

Amennyiben a FIDESZ-hez köthető veszítheti miatta a 2014-es választást.

A baloldal érintettsége esetén a végüket jelentheti.

Bárki a felelős érte nem gondolta végig, hogy mi lesz a következménye.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 10:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#542
Nem tudom teljes biztonsággal, hogy valódi, vagy hamis-e a videó. Ha valódi, akkor a Fidesz nagyon elásta magát. Ha hamis, akkor a baloldal tudja majd nehezen lemosni magáról.

De ha tippelnem kellene, akkor szerintem is igen nagy eséllyel kamu.

A Magyar Hírlap azonosította közvetítőt, Gilián Róbertet. A Facebook oldaláról leszedtek egy családi fotót, amin látszik az a szoba ahol a videót készítették, az asztal, de még a videón feltűnő kislánya is. Vagyis a Hírlap szerint nem ő volt a vendég, hanem az asztalnál ülők. Gilián Róbert Baja Bajaszentistván nevű kerületében lakik, ami Baja észak-keleti csücske. A kérdéses 32. szavazókör a város délkeleti részén van, kb 4 km-el délebbre.

A kormánypártisággal aligha vádolható HIR24 operatőrét is megkérdezték és ő is megerősítette, hogy a felvétel nem rejtett kamerával készült, hanem mobillal. A felvétel készítője és tevékenysége látható kellett, hogy legyen, semmi nem takarja.

Az én meglátásaim miután vagy 15-ször megnéztem, kikockáztam a felvételt:

- A belépő pénzes embert a kamera már a belépés pillanatától, a köszönés előtt elkezdi venni. A felvételt nem spontán kezdték el készíteni.
- Az operatőr mozgatja a kamerát, zoomol, azaz nem egy rejtett kameráról, letett, bekapcsolt mobilról van szó. Kézben van. Ez a kép időnkénti remegéséből látszik.
- Az operatőr szemmagasságban tartja a kamerát (nem ingzseb magasságban), ami rejtett kamerához, vagy „véletlenül” bekapcsolva felejtett webkamerához túl magas. A gyenge felbontás, hangminőség, valamint kb. 10 képkocka /másodperces sebesség alapján egy mobiltelefonnal készült a felvétel. Bő 9 percen keresztül szemmagasságban tartani egy bekapcsolt mobilt, ráirányítani a szereplőkre, időnként közelíteni-távolítani és közben nem beszélni rajta képtelenség úgy, hogy ne tűnne fel az összes jelenlévőnek.
- Bár a fentiek alapján az operatőrt nyilván mindenki látja, senki nem törődik vele. Nem köszönnek neki, nem beszélnek hozzá, rá sem néznek.
- Ez egy bűncselekmény. Nemcsak a pénzes ember, de azoknak is ülhetnek miatta, akik elfogadják a pénzt. Ki az, aki ilyesmiről felvételt készít? Mire akarja használni? Otthon nézegeti? Megzsarolja vele a pénzes embert, ha később nem fizetne? Mivel zsarolja? Olyasmivel, amivel önmagát is börtönbe küldi? Ha csak a lefizetettek vannak benne a felvételben, a pénzes ember miért nem törődik a kamerával?
- A felvételen azonosíthatók a szereplők. Aki tud a felvételről, az miért nem fordul el, lép ki a kamra látószögéből?
- Miért beszélnek olyan hangosan, hogy a szomszéd is hallja? Miért van ott a gyerek? Nem számít, ha véletlenül elkotyogja valakinek?
- A felvételen nem tolvajnyelven beszélnek, hanem a lehető legegyértelműbben megnevezik az összes részletet. Ezzel az erővel akár a vádiratot is megírhatnák önmaguk ellen. Ha valakit lemeszel a rendőr közlekedési szabálysértésért és az autós is, meg a rendős is helyben, kp-ban szeretnénk lerendezni, akkor a rendőr is csak utalásokat tesz és az autós is az iratokba rejtve adja a pénzt. Nem tárgyalják ki hosszan, nagy hangon, nyíltan fogalmazva.
- A pénzes ember többször megnevezi a Róbert polgármesterünket, a Kovács Csabit, az Ajtai Tibit, meg a Szilvesztert. Minek? Miért olyan fontos név szerint tudatni a lefizetettekkel, hogy kik állnak a háttérben? Nekik elég lenne annyit tudni, hogy a Fideszre kell szavazni. Minek a közvetítő, ha nem arra, hogy a megbízók kiléte titok maradjon? Furcsa az olyan közvetítő, aki megnevezi a megbízóit úton-útfélen.
- Csabi véletlenül pont akkor hívja fel a pénzes embert, amikor a megbeszélés zajlik. A beszélgetésből ítélve a pénzes ember és „Csabikám” puszipajtások. Kovács Csaba egy jó barátját küldi pénzt osztani, mert ő nem jöhet a kamerák miatt, de az ismerőseit biztos nem követik, filmezik le? Kovács Csaba felhívja a közvetítőt, hogy biztosan nyoma legyen a kapcsolatuknak és nyíltan beszél vele a lefizetésről? Nemcsak a közvetítő sültbolond, de maga a jelölt is?
- A telefonbeszélgetés önmagában érdekes. Először is nem csörög a telefon (tudom, rezgőre állította). A közvetítő 3-szor egy-két szó kimondására elegendő ideig hagyja szóhoz jutni „Csabikámat”. Csabi összesen nettó 8 másodpercet beszélhet. 2x2 + 1x4 másodpercig. Egyébként a pénzes ember beszél. Vajon mi lehetett a 3 nagyon fontos szó, ami miatt felhívta? A pénzes ember válaszaiból ítélve kb. ennyit mondhatott Csabi: „Csaba vagyok ….. A lefizettet cigányokkal? …. Csak okosan!” Na ezért érdemes volt felhívni! Amúgy a telefonbeszélgetés alatt többet beszél a közvetítő jelenlévőkkel, mint „Csabikájával”. Ahhoz képest, hogy a Csabika a főnöke, még csak nem is köszön a főnöknek. Sem amikor felveszi a telefont, sem amikor lerakja.
- Megneveznek még három embert és a sógorokat, húgokat. Biztos, ami biztos, kerüljön börtönbe a felvétel miatt az egész rokonság! Ha már hozott magával egy papírt a pénzes ember és úgyis átadta, miért olvasta fel egy részét? Mert az írott szöveg a nem látszik videón?
- Minden, ami a sajtóban felmerült, kivétel nélkül benne van a videóban. A szavazatvásárlás, a faosztás, az egyik szereplő mondja, hogy a megelőző szavazásra vitte az öregembert, azaz a szavazó szállítás is. Említik, hogy politikai alapon elintézik a villany- és a víztartozásokat. De ha nem megfelelően szavaznak az érintettek, akkor a segélyt, meg a munkalehetőséget elvesztik. Mintha csak baloldali kívánságlista szerint alakulna a beszélgetés szövege.
- A pénzes ember újabb bűncselekménnyel vádolja meg a polgármestert akkor, amikor megerősíti, hogy a polgármester fogja elintézni a villanyt, vizet, segélyt, munkát. Ez körülményektől függően vagy hivatali vesztegetés elfogadása, vagy befolyással üzérkedés. Alapos ez a pénzes ember. A lehető legjobban bemártja a megbízóját, akinek a nevét sem szabadna kiejteni a száján.
- A Fidesz kifizet fejenként 50 ezer forintot, meg 2 köbméter fát egy szavazatért. A lefizettek többször érdeklődnek, hogy mi biztosítja, hogy meg is kapják a pénzt, meg a fát? Viszont az fel sem merül, hogy mi biztosítja, hogy az érintettek tényleg a Fideszre szavazzanak. Láncszavaztatásról annyi újságíró, rendőr, megfigyelő mellett szó sem lehetett. A pénzes ember nem oszt ki semmilyen eszközt, amivel felvételt lehetne készíteni a fülkében a szavazólapról. Megelégszik annyival, hogy ha a Fidesz nyer, akkor már osztja is a pénzt. Sőt oda is ad 200 ezer forintot. Mindezt egy olyan körzetben, amit korábbi választások alkalmával is a Fidesz nyert, azaz csalás nélkül is papírforma szerint nyerne.
- A lefizetett emberek közlik, hogy ők egyébként szívük szerint a Melindára szavaznának. Mit akartak elérni ezzel? Több pénzt remélnek ettől? Aligha. A közvetítő meg legalább akkor kérhetne valami biztosítékot a megfelelő szavazatra, amikor a többiek közlik, hogy szívük szerint az ellentétes oldalra szavaznának.
- A pénz átadása is furcsa. A kamera ráközelít a közvetítő felső testére, így maga az átadás nem látható. A pénz képből való kikerülése és a kép totálra való kinyitása között 3 másodperc telik el. Ennyi idő alatt kell letenni az asztalra, a legközelebb ülő „Rolandomnak” elvenni és zsebre tenni, mert a totálon már nincs a pénz asztalon, sőt kézben sem. A két mozdulat lehetséges ennyi idő alatt, de a pénz megszámolása biztosan nem fér bele. Azok, akik az egész videó alatt aggódnak, hogy majd átverik őket és emlegetik, hogy korábban is át lettek verve, számolatlanul veszik át a pénzt?
- Ha egy szavazat 50 ezer forintot és 2 köbméter fa árát éri, akkor egy parlamenti választási győzelemhez szükséges 2,5 millió szavazat 200 milliárdba kerül. Legalább egy nagyságrenddel van eltúlozva a szavazat ára.
- A DK előre 100 ezer forintos vérdíjat tűzött ki a választási csalásra utaló bizonyítékokért pár nappal a felvételből kikövetkeztethető október 12-i készítési dátum előtt. A Fidesz 50 ezret fizet egy szavazatért és fel sem merül bennük, hogy ennek a duplájáért eladhatja őket valaki?
- Miért nem a helyi cigányvajdát/uzsorást/maffiózót - szóval azt, aki a passzátszelet fújja arrafelé - veszik meg? Miért pár emberenként külön megy a pénzosztás? Csak hogy nagyobb legyen a lebukás veszélye? Ha meg a helyi erős ember a Horváth Szilveszter (a cigány önkormányzat vezetője), akkor miért kell külön megvesztegetés?
- Ha az érintettek eleve függnek a Fideszes uraiktól a munkalehetőség, a segély, a közüzemi tartozásaik elsikálása miatt, akkor miért még pénzt is adni nekik?
- Ha a cigányok összejönnek kizárólag ásványvizet és üdítőt fogyasztanak? Tiszta fej kell az ilyen lefizetősdihez! Ezen kívül törpikés dominóval játszanak. Hiába, a gyermeki ártatlanság...
- Ha a Fidesz nem nyert volna ebben a körzetben az azért neki nem katasztrófa. A választás valós jelentősége nagyjából nulla, hiszen a testület összetételét érdemben nem befolyásolja. Szimbolikus jelentősége van, de csak addig a pár napig, amíg erről beszélnek az emberek és a sajtó. Azután bővel elfelejti mindenki a fél év múlva esedékes választásig. Viszont ha egy ilyen szavazatvásárlás kiderül, az alapjaiban rengetheti meg a Fidesz népszerűségét. Miért érte volna meg a Fidesznek ezt kockáztatni?
- 2010-ben 87-10-re nyert itt a Fidesz. Szeptember 22-én 97-29-re. Október 13-án 138-69-re. Messze többel, mint amire szükség volt. Lefizetés nélkül is jó eséllyel nyert volna. Miért kockáztatott hatalmas országos botrányt a lefizetéssel? Ha meg lefizetés nélkül vereséget szenvedett volna, tehát legalább 70 ember csak pénzért szavazott, akkor komolyan azt hitte a Fidesz, hogy 70 lefizetett és közvetítők közül senki nem fog köpni? Ennyire buta lenne a Fidesz?
- Ugyanez igaz a baloldal tekintetében is. Ha a videó hamisítvány, a baloldalnak benne van a keze és kiderül, akkor azzal a megsemmisülést kockáztatják. Viszont az számottevő különbség, hogy ha valódi, akkor a Fidesz nem tudja elhitetni, hogy ez csak az érintetek magánakciója volt. Ezzel szemben ha hamis, akkor a baloldal még mindig elvitetheti a balhét a szereplőkkel, mondván hogy ezt tőlük senki nem rendelte meg. Tehát a baloldalnak egy fokkal azért kisebb kockázat ilyen hamisítást megrendelni, mint a Fidesznek a csalást elkövetni és még hagyni is hogy felvegyék.
- Ha a szereplők szemszögéből nézzük, hogy miért készítették a felvételt, és miért juttatták el a sajtóhoz? Ezt abban az esetben nagyon nehéz megérteni, ha valódi a felvétel. Ha valódi, akkor a szereplők börtönbe kerülnek választás rendje elleni bűncselekményért, befolyással üzérkedésért, akár hivatali vesztegetésért is. Ha viszont hamisítvány, akkor ez csak a lényegesen kevésbé súlyos rágalmazás, becsületsértés kategóriája. A tény hogy az arcukat vállalták, a szereplők egy részének a nevét is bemondják és nyilvánosságra hozták, inkább arra utal, hogy hamis lehet.
Törölt felhasználó 2013. 10. 19. 10:26
Előzmény: #537  Törölt felhasználó
#541
Az meg nyilván csakis egy "álbalos" fideszes összeesküvés lehetett és nem is Gyurcsányt halljuk rajta.

Topik gazda

penznyelo_
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek