Jah, ezt a béna gázt.. nem hiszem el meddig üthetik, még örüljünk neki, hogy nem -10%-ban toljuk 3 napig.. Mérgemben mindjárt veszek még... már úgy mélypiros ez a nyavaja... 5 percesen gap down zuhan.. grrr.
Természetesen egyetértek. Tőlem lehet döglött macska, puputeve, vagy bármi.. ide-oda húzogatom a vonalaimat, van hogy bejön, van hogy nem. De a fogadást megtettem rá, bentmaradtam hétvégére a teljes pakkommal.. pedig délelőtt jobb lett volna eladni.. nyugodtabb lennék.. most még egy gapupban kell bízni, de egymás után az már a 2. lenne és az esélye egyre kevesebb tavasszal.. no hátha..
Szerintetek ez lehet rounding bottom formáció? Az erősítené a bika fordulat esélyét. https://invst.ly/1g3mnm Végül is az alján volt a legalacsonyabb a forgalom. Óráson a trendvonalat továbbra is tartja. https://invst.ly/1g3mo4
Scott Bessent amerikai pénzügyminiszter csütörtökön kijelentette, hogy egy nemzetközi koalíció védheti meg a Hormuzi-szorosban lévő hajókat az Egyesült Államok, Izrael és Irán között zajló konfliktus közepette.Bessent a Sky Newsnak elmondta, hogy a tankerek kísérete a szoroson keresztül mindig is az amerikai haditengerészet vagy egy nemzetközi koalíció tervének része volt.A pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint a hajókat amint az katonailag lehetségessé válik, kísérni fogják a vízi úton. Hozzátette, hogy egy ilyen intézkedésre akkor van lehetőség, ha az égbolt feletti ellenőrzés megszilárdul.A nyilatkozatok akkor érkeztek, amikor az olajárak jelentősen megugrottak az Egyesült Államok, Izrael és Irán közötti háború eszkalációját követően, és csütörtökön 2022 augusztusa óta először meghaladták a 100 dollárt.
Inkább tartja az árat. Esetleg mehet valamennyit felfelé. Ha folytatódik a hajcihő. Valószínűleg nem a becsomagolás a szűk keresztmetszet mert az növelhető. De hajó annyi van amennyi van. Rövid időn belül nem lesz sokkal több.
Ez teljesen nem áll meg, kb. 15% a külföldi részesedés. (fizikai) Comex kb 27% , ki gondolná ... Kb. 4-5$ különbség kell a ttf hez , hogy megérje nekik hajókázni a gázt. Ez most jóval több. Így a nagyobb importőrök növelik a rendeléseket (EU). Ha ez nem lenne már beszakadt volna az ár erőmű ide vagy oda.
Kicsit kötekednék. A HenryHub az tisztán az USA piaca. Ha nincs kereslet az USA-ban akkor esik, ha van emelkedik. Egyszerűen nincs kapacitása több a világpiac felé, nem tud emiatt emelkedni ... Na de akkor miért emelkedik? Kezdenek beindulni a gázmotorok amik az áramot fejlesztik az adatközpontokhoz. Igen ha ezek nem lennének már valóban 2,5 körül kavirnyásznánk ... ja és ha beindulnak az olajosok ilyen olaj ár mellett és jön majd fel az olajjal sok gáz is, akkor eshetünk is vissza 2,5-re. Szóval nagy pénzt nem fogunk keresni, de valamennyit csak csak.
Köszönöm válaszod, ilyesmiképen gondolom én is, bár reméltem, hogy ng nem marad le ennyire wti től.. nekem is jobb lett volna maradni az eredeti tervemhez, miszerint a januári ng felhullám után olajba kezdtem átcuccolni, mert hát le volt maradva a világtól az olaj, a holdról is látszott, neki is láttam, de 2hete valamiért kiábrándultam és feleztem... most meg kínomba ngbe kapaszkodtam, hátha követi, mert így már a gázról is azt gondolom, hogy nagyon le van maradva az árupiac többi részétől, aranyém, platináék, réz stb... mostmár olaj is kitört keményen.. akkor még 8nap mire tüzijáték? 😃 nyugodtabban várnám 3.5 fölött...
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.