Ja és míg el nem felejtem NG: 4 fölött jönnek majd az 5 fölötti célár várakozásaim, és 7-ig kitartok jópár darabbal, ígérem! Ha húlyeség, ha nem! Hétfőn startolunk! :) Vagy nem! ;) Ugyanitt Boil 40 felett eladó.. bocs..
Fiuk, egy dubbel után én már megint nem várok aljat.. annyi alj volt már itt a napokban, hetekben, hogy már unom.. egyszer csak jön egy rendes tetőkeresés is! Hajrá! Nem adtam ma se, wti és ezüstöt vettem kicsit.. nem volt időm sajna kereskedni, valamikor a gdp-t is termelni kell...
Az óráson a 200MA már pofánvágta az árfolyamot a héten. Elég közel vagyunk hozzá. De valami fülescsésze épül a 4 óráson is. Célár 3.4-3.6 között van. Ehhez kell hétvégi időjárás-változás is. Már CDD-ket jegyeznek február végére, annyira meleget várnak :) 3.6-nál olyan erővel vertek rá múlt héten, hogy ott ismét elakadhat.
Szerintem ma nem lesz felfelé. Hétfőn viszont lehet, ha az időjárási előrejelzés változik. Ez viszont szerencsejáték, mert akár melegebbre is változhat. Egy 3 alatti második aljat el tudok képzelni, ott vennék ismét belőle.
Tök igazad volt most is.. de még Pomperj re sem hallgattam, pedig tűpontosan eltalálta a gold/ezüst esést, de nem mertem megjátszani, hátha most nekem lesz igazam és az okosabbakkal most jól eldobáltatják és megy fel csúcsra.. hát nem.. Most NGben sem érzem az erőt pedig támogatók a tározó adatok.. na majd holnap.. de pénteken tartani megint a legrizikósabb tartani.. nem is tudom mit csináljak.. kevés boilt adtam, abatot vettem, most akciósabbnak tűnt.. elég jól adtak mindent ma... lesz-e fel holnap?
Tudom, mert egy ideje olvaslak. :) De én kezdem azt gondolni, hogy ha X összeget akarok keresni egy natgas longon, akkor nem azt csinálom, hogy veszek 3nál Xért és megvárom hogy 6 legyen, hanem veszek 3-nál 10Xért, és megvárom hogy 3.3 legyen. Vagyis ha van egy erős céláram, mint ma a 3.3 volt, akkor inkább addig mennék el nagy téttel, mint kicsi téttel sokkal magasabbra.
-Földgáz.-Jelenleg a 3,125 egy támasz, egyelőre még mindig a rollover utáni esést kell konszolidálja. Még semleges, hamarosan jöhet jelzés. Ellenállások: 6,25; 7,04; 7,81. Támaszok: 3,125; 2,734; 2,344.
-WTI - Olaj Hosszú idő után látni változást a görbén. A 62,5 fölé sikerült mennie, amit eddig meg tudott tartani egy oldalazással. Ez jó jel a longnak, esély nyílhat a trendszerű emelkedésnek. Persze ideje lenne tovább mennie felfele, mert túl hosszú oldalazás se jó. A közeli célár a 68,75 környéke lehet, de a 75-öt is érdemes képbe hozni. A 62,5 alá nem szabad zárnia szignifikánsan.Ellenállások: 68,75; 75; 81,25. Támaszok: 62,5; 59,38; 56,25.; 50; 43,75; 37,5.
Van egy történet a kötéltáncosról. Megkérdezi a kötéltáncos, hogy elhiszed-e neki, hogy át tud tolni egy talicskát egy 30 méter magasan kifeszített drótkötélen. Akit megkérdez, azt válaszolja, igen. 'Akkor ülj bele a talicskába' mondja a kötéltáncos. Na, én is feljebb várom, mint 3.3. Főleg az utolsó napokban lehet szűk a kijárat a shortosoknak. Legutóbbi lejáratkor azt olvastam, a spot price $12 volt. Amit mondani akartam, a 3.3 valószínűsége magasabb, mint magasabb céláraké jelenleg.
Valahogy ilyenkor amikor fordulni látszik NG, mindig magasabbra gondolom az uptrendet, mint mindenki más. Most is azon agyalok, hogy megy fel a februári csúcsot megdönteni innen szép komótosan.. most nem rohan, lépked lassan, vissza-vissza korrigál, és ez mondatja azt bennem, hogy ez a helyzet más, mint szokott... és nem adom el 3.5 nél, ahogy tegnap még tervezgettem, hanem tartok 7 fölé is.. De szép is lenne egy 3 hetes uptrend egy hűvöskés télutó és meglepetés nélküli tározójelentés miatt.. Beze, tarts ki most! :)
Az előző két contract a lejárat előtti napokban ment fel, amikor hirtelen hideg lett, és a shortokat fedezni kellett, és ugye következő havival nem lehet. 13 nap van még a lejáratig.
Henry Hub úgy tűnik, az 50MA fölé kell keverednie az óráson, ez talán épp megtörténik. A 3.4es gapet szerintem mindenképp kitölti holnapig. Holnap tározó jelentés.
Hali Urak! végre valami mozgás itt.. Természetesen felfelé várom. bár van 2 csábítóan kiütnivaló közelségben lévő certije az Erstének, amit szerintem meg fognak próbálni kiütni hajnalban, mikor alszanak a zenészek.. De most is, mint mindig remélem már nem tudják kivágni és elengedik végre rendesen fel.. febr. 22.től már megint hideget jósolgatnak, ha az bejön, akkor már csak 1-2 napjuk van lent tartani szvsz.. Gondolkodtam shorton, de ahhoz szerintem 3 körül nem lehet jó vétel, még ha esik is, nem nagyot... Te piszkálod már?
Van rá esély. Szerintem valószínűbb, hogy be fog még nézni 3 alá, 2,8-2,9 környékére, hogy visszatesztelje a márciusi szerződésnél kialakult január közepi dupla aljat. Mindenesetre 3,1 körül elkezdtem lassanként venni, mert valószínűnek tartom, hogy egy-két héten belül fordulni fog.
Szerintem a WTI most csak Irán játék. Ha nem lesz katonai csapás, visszaeshet könnyen. Persze ha lesz, akkor rakéta, de én ilyenkor inkább kimaradok és tartom az agyoncsapott natgas és ttf longot, ma mindkettő kapott.
WTI indul, gáz még nyomás alatt. Azt írják a BOIL rollover miatti lenyomó hatás van még jelen a napokban.. Fene tudja, de a februárban már harmadszor érintjük ezt a 3.16 körüli szintet, ha letöri bedugják 3 alá könnyedén sajnos..
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Long zárási jelzés után erős emelkedő nap pénteken, új csúcs nélkül. Ilyen szituációt már láthattunk tavaly október és november elején, miszerint az akkori long zárási jelzés után még új csúcsra tudott futni, de utána még lejjebb ment a long zárási szinttől. Ha itt elérné a 62,5-ös szintet, akkor sem lehetne beállítani kedvező hozam/kockázatú long pozíciót. Alul az 56,25 lett támasz zóna.Ellenállások: 60,96; 62,5. Támaszok: 56,25; 53,13; 50; 48,43; 46,9.
Szvsz csak a szokásos hétfői pánikoltatás.. bár a pénteki maxtól képest már jól eltávolodtunk.. Már-már annyira gyászosan néz ki, hogy reményt kelt bennem egy felkörre.. !:) Most olcsónak tarthatja-e a piac, vagy még drágának? ma kiderül legkésőbb 15:30-kor.
Láttam, de úgy néz ki marad is holnap még ilyen.. hidegebbet talán majd szedától fognak várni, szerintem gap down nyitás lesz sajna.. kár, hogy nem dobtam el mindet..
Kezdek én is belefáradni, ezt inkább shortolni kellene, az 80%ban többször bejön.. szinte kiszámítható. De biztos amint shortba lépnék jönne a bull piac napi maxokkal..15%fölötti napokkal...
Buy high sell low. Hétfő délután megvettem az aznapi csúcsot, tartottam csütörtökig, amikor eladtam nullán, mert beöntötték a jelentésre, 3.4 breakeven. Egy óra múlva visszavettem 3.515ért, vagyis 11.5 centtel feljebb Most egy nap telt el és lejjebb van egy dollárral.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.