Szinte mindannyian így vagyunk vele 10500 megvettem a Riktert aztán elemeztèk hogy kb14000èr másnap leütöttèk 4nap egyfolytában 9600ig Nemtudom mit szednek ezek a szemèt hegde fund brókerek de adhatnának ingyen belőle hogy használjam ès elötte kiszállnak a tőzsdei piacokból bármit csinálnak mert abból nem èn jövök ki jól csak azok..
Kicsit adtam ma, statisztikáim szerint ez jó jel lehet másoknak... Mert ha adok, akkor emelkedni szokott erősen, ha veszek, akkor meg zuhan, mint a kő... :) Úgyhogy továbbra is hajrá, de olajat is figyelem és talán kicsi erőt mutat, így veszem azt is..
Ettől persze még sok certit/tőkeáttételes pozíciót kiütnek, és az sem biztos, hogy mindet ne ütnék ki, csak gondoltam megemlítem, mint egy szempontot, a "natúr" stopvadászatot még egy opcióként (illetve hogy biztosan sok tőkeáttételes pozíción is van stop megbízás, ami a többi pozíción is gyakori)
-Földgáz.-A korrekció elérte a korábbi kitörési helyet, és a rést is betöltötte, így visszakerült olyan helyre, amelyről újra építkezhet a long irányba. Egyelőre még nem látni fordulást, de ha ebben a zónában ezt nem kezdi el, akkor még tovább tolódhat a vételi lehetőség kialakulása. Ellenállások: 4,69; 5,078; 5,468. Támaszok: 3,906; 3,578; 3,125; 2,734; 2,344.
-Private Banking friss:-WTI - Olaj Már régóta nem mutat kereskedési lehetőséget a görbéje. Viszont ennek hamarosan vége lehet. Döntenie kell az árfolyamnak, hogy letöri-e az 56,25-ös szintet és megcélozza a 37,5-ös célértéket vagy egy gyors fordulattal olyan magasra emelkedik, hogy támasszá teszi a napokban kialakított kisebb swing tetőt 59,38-as kisebb természetes szintnél. Amennyiben letörne, akkor jelenleg nagyon egyértelműnek tűnhet ez a csökkenő minta, így a piac könnyen rendezhet stop vadászatot ha behalna a letörési kísérlet.Ellenállások: 62,5; 75; 81,25. Támaszok: 50; 43,75; 37,5
Ez így mükődik szerintem is ahogy írod! köszi az èrtèkelèst és elemzést.. De azok akiket ilyen m9don lenulláznak a tőkeáttètes befektetèseikkel azok szerinted újrakezdik amit eddig csináltak ha lessz ismèt tőkèjük? Közbe a gáz fel irányba 3.600 ig ugrott ez szerinted folytatódik vagy lefordult 3.000 irányba?
Még annyit tennék hozzá, hogy ahhoz, hogy likvidáljanak certiseket, nincs feltétlenül szükség mindegyik kiütésére. Mivel bizonyos szinteken már nagyon közeli a kiütési ár, könnyen előfordulhat, hogy maguktól likvidálják a kisbüfik azokat a certiket, amiket még nem ütöttek ki, tőkevédelem jelszóval. (mint pl. az én példámban)
Azt is lehet mondani, hogy a lefelé kaszkád egy manipuláció a tőkeáttétesek kiszórására. De azt is lehet mondani, hogy a tőkeáttétesek csinálják a lefelé kaszkádot. Elvégre ha veszek $1000-ért Tesla részvényt és lemegy 10%-ot, van a számlámon még $900 értékű asset, és elgondolkozom, mit csináljak, tartsam vagy ne. Ha CFD számlán veszek 30x-os tőkeáttéttel Teslát, egy nagyobb leszórásban nem jön ki a matek és a szolgáltató lezárja. Ha a tőkeáttétes számlám megy negatívba, ugyanez tud történni, a nagy Apple meg Tesla esésekkor a korábbi években a kriptó is kapott, mert sokan tartanak egyszerre ilyen long ETF-et, ETP-t, és nem jön ki a matek. Az opciók hatása még nagyobb, mert ott gamma semleges akar maradni a market maker, és az újonnan felvett opciós pozíciókat fedezi részvény vásárlással-eladással. Valójában az lenne a cél, hogy mások likvidációját megvegyük. Ha a nagy klasszikus részvények mélypontjaihoz visszamész a charton, ott is olyan gap down-ok meg olyan leszakadások vannak, mintha valami meme coin lenne.
Van egy jó kis 10 éves fordított fejváll az olajban. https://ibb.co/x0bBsfc Szerintem felfele fog indulni. Gondolkozom valami 50$ alatti certibe be kéne ülni hosszúra, annyira nyilvánvaló hogy esik meg short 45$ lesz, 40$ lesz szövegek... Meglepi jöhet itt egy óriási felkörrel 70-80$-ig. Valami háborús faszság miatt például Iránnal, vagy ilyesmi, amire senki se gondol most. Lezárják a szorost pl.
Nem vagyunk olyan és akkora gazemberek mint hegde fund brokerek talán azért nem jövök rá a lényegre? De te Pali is ha jől figyeltem augusztusba az utolso certibe beszáltál 2.800 taján aztán szépen felment kb 30%nyerőre aztán szerintem nem realizáltál és olyan hirtelen egy két nap alatt 3.400leütötték a gázt azgusztus végén kb hogy az utolsóngázcertit hajszálpontosan kiütötték 2.950táján és utána brutál elkezdett emelkedni ha jól láttam az eseményeket de amikor ilyen esetek történnek amibe beleléptem akkor az ilyen engem megvisel te talán Pali jobban kezeled ezeket a dolgokat..
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.