Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 09. 21. 15:03

Interactive Brokers   

Sziasztok,

Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)

köszi,

eF
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
8uk52 2025. 06. 19. 14:51
Előzmény: #3310  vgyhun
Minden cég fizet ilyet a KELER-nél tartott papírok után, csak nem szerepel mindenhol külön, mint letétkezelési díj. Az éves 0,03% még egész baráti, Concorde pl 0,04-0,1% évente, ráadásul az összes eszköz után szedi
_kt_ 2025. 06. 19. 11:30
Előzmény: #3318  qw12qw
Két éve azért nyitottam IBKR számlát, mert kiszámoltam hogy ha átviszem a KBC-s (mostmár KH-s) számláimat, az évi pár százezer forint megtakarítást jelentene. De elég sokba került eddig az IBKR olcsósága, így a mostani letétkezelői díj bevezetésével azt a keveset amit náluk tartottam is vissza fogom vinni a KH-hoz: már sem számlavezetésben sem forgalmi díjakban nem olcsóbb, cserébe folyamatosan az ügyfélszolgálattal kell heteken át veszekedni teljesen normálisnak gondolt dolgokkal kapcsolatban is. KH/KBC esetén kizárólag rendkívüli dolgokkal kapcsolatban kellett ügyfélszolgálathoz fordulnom (mert a normális dolgok normálisan történnek), és mindig gyorsan és hatékonyan intézkedtek.
qw12qw 2025. 06. 19. 10:53
Én már kértem is ajánlatot máshol, meglátjuk, mi lesz? Lightyear-t azért nem szeretném.
_kt_ 2025. 06. 19. 10:16
Előzmény: #3316  andree
Ezek közül egyiket sem tartok IBKR számlán, de volt olyan részvény ami májusban fizetett osztalékot, az július végére várható hogy megérkezik a számlámra (másik szolgáltatónál aznap megérkezett). Elég visszásnak találom hogy a letétkezelő díját áthárítják rám, de a nekem járó készpénzt a letétkezelőnél parkoltatják hónapokon keresztül.
andree 2025. 06. 19. 09:58
Üdv, másnak esetleg megérkezett már az Opus, Richter, Mol osztalék az IBKR számlájára?
spartacus85 2025. 06. 18. 19:34
Előzmény: #3314  Padre47
Tárgytalan, elnéztem az Erste díjait. Évesnek gondoltam a havit. Így viszont már egyáltalán nem megérős.
Padre47 2025. 06. 18. 19:06
Előzmény: #3313  spartacus85
Szokott lenni minden brókernél de én a KH értékpapírtól ugrottam el 1 hónapja ide IBKR-hez és instrumentumonként a KH 10-12 ezer forintot számolt volna fel. IBKR esetén is instrumentumonként van a díjszabás valahol láttam róla pár sort nem jegyeztem meg pontosan kb hasonló árszint rémlik. 
Nálam ez nem volt opció kezdő kis számla volt 33 napot se bírtam a KH-val.
spartacus85 2025. 06. 18. 18:51
Előzmény: #3312  qw12qw
Szintén kaptam. Jól értem, hogy ez egyfajta állományi díj? Van lehetőség eladás és visszavásárlás nélkül átvinni máshova? Pl. erste? 
qw12qw 2025. 06. 18. 17:56
Előzmény: #3311  vgyhun
Én is kaptam, viszem is el a magyar papírjaimat. Ha sokáig szopatnak még ezekkel az állománydíjakkal mindenhol, a végén nyitok egy saját KELER számlát és majd ott tárolom.
Tököm bele, hogy előbb-utóbb mindegyik jónak tűnő brókercéggel megszívom :(
vgyhun 2025. 06. 18. 17:19
Egy második körben persze meg fogom kérdezni az ügyfélszolgálatot is.
vgyhun 2025. 06. 18. 17:15
Kedves Fórumtársak!
Tárgy: Védelmi pénz?
A mai napon kaptam egy e-mailt a postafiókomba, amelyben az IB arról értesít, hogy július 1-étől egy 0,03% arányú védelmi pénzt fog beszedni havonta a nála tartott teljes pénzeszközök értékéhez viszonyítva.
Ez a dolog nekem nagyon maffia ízű/típusú jelenségnek tűnik, és ráadásul kínai/arab??? betűs formátumban is íródott, így felettébb gyanúsnak vélem.
Ezért kérdezem, kapott-e valaki más is hasonló tartalmú levelet és ha igen mennyire tartja ezt jogszerű, tisztességes eljárásnak?
Bemásolom ide a levél teljes szövegét.
-----------------------------------------------------------------------------------------
עדכון תנאי המשמורת של נכסי לקוח

לקוח/ה נכבד/ה,
אנו כותבים ליידע אותך על עדכון בתנאי משמורת הנכסים שלך המוחזקים בישראל ועל שינוי מנהלי קל שייכנס לתוקף מאוחר יותר השנה.
רקע על משמורת נכסים: כחלק מהמחויבות שלנו למשמורת בטוחה של השקעות הלקוח, אנו עובדים עם שותפי משמורת אמינים בשווקים שונים כולל ישראל. אנו משלמים דמי אחזקה לספק משמורת מקומי אמין ע"מ לוודא שההשקעות שלך מאובטחות כראוי ושהמשמורת עומדת בכללי הרגולטור.
הגישה ההיסטורית שלנו: עד עתה ספגנו את עלויות המשמורת כחלק מהשירות שלנו ללקוחות ובחרנו לא להעביר הלאה את עלויות המשמורת. זו הייתה דרכנו להעניק ערך מוסף ללקוחותינו תוך שמירה על אבטחה ועל שלמות הסדרי המשמורת המקומיים.
השינויים שייכנסו לתוקף החל מתאריך 1 ביולי, 2025: לאחר ניתוח זהיר ומקיף, החלטנו להעביר את עמלת דמי המשמורת הישראלים ללקוח החל מתאריך 1 ביולי, 2025. עמלה צנועה זו של 0.8% לשנה משקפת את העלות שלנו בפועל על משמורת מקצועית ובטוחה עבור השקעותיך בשוק הישראלי.
המשמעות של השינוי עבורך: עמלה מינימלית זו תופיע בשקיפות מלאה בדוחות החשבון החודשיים תחת תיוג ברור שיקל עליך לזהות אותה בין שאר הפעולות בחשבון. העמלה תחושב על בסיס שווי הנכסים שלך המוחזקים בישראל ותיגבה על בסיס יחסי.
המחויבות המתמשכת שלנו: חשוב לנו להבהיר שהשינוי לא משפיע על איכות שירותי המשמורת או על ביטחון הנכסים שלך. אנו ממשיכים במחויבות המלאה שלנו לאספקת פתרונות מסחר מיטביים בשקיפות מלאה ובעלויות נמוכות תוך שימור הסטנדרטים הבלתי מתפשרים שלנו להגנת הנכסים שלך.
אנו מודים לך מראש על ההבנה בנוגע לשינוי הנ"ל ועל האמון שלך בנו למשמורת ההשקעות שלך. אנו מעריכים את השותפות שלנו אתך ומצפים להמשיך לשרת את צורכי ההשקעה שלך במצוינות לא מתפשרת.
בברכה
Dear Client,
We're writing to share an important update regarding the custody of your assets held in Hungary and a small administrative change that will take effect later this year.
Background on Your Asset Custody: As part of our commitment to securely housing your investments, we work with trusted custodial partners in various markets, including Hungary. For assets held in the Hungarian market, we incur safekeeping fees charged by our local custodian to ensure your investments are properly secured and maintained according to regulatory standards.
Our Historical Approach: Until now, we have absorbed these safekeeping costs as part of our service to you, choosing not to pass these fees through to our clients. This has been our way of providing additional value while maintaining the security and integrity of your asset custody arrangements.
Upcoming Change Effective July 1, 2025: After careful consideration, we will begin passing through the Hungarian safekeeping fee starting July 1, 2025. This modest fee of 0.03% annually reflects the actual cost we incur for the professional custody services that protect your Hungarian market investments.
What This Means for You: This minimal fee will appear transparently on your monthly statements, clearly labeled so you can easily identify it among your account activities. The fee will be calculated based on the value of your assets held in Hungary and charged proportionally.
Our Continued Commitment: We want to assure you that this change in no way affects the quality of custody services or the security of your assets. We remain committed to providing you with transparent, cost-effective trading solutions while maintaining the highest standards of asset protection.
Thank you for your understanding regarding this adjustment, and for the trust you place in us to safeguard your investments. We truly value our relationship with you and look forward to continuing to serve your investment needs with excellence.
Regards,
Interactive Brokers

Freeshark 2025. 06. 13. 09:34
Az osztalék még mindig nem érkezett meg, június 3 óta már 10 nap eltelt, elég gáz h nem a Kelert használják erre a célra!
Freeshark 2025. 06. 13. 05:38
Az alapvető probléma az h 2024 közepéig a BÉT-en szekciótag volt az IB, ezt követően az IBCE beolvadt az IBIE-be és a BÉT szekciótagsága megszűnt, már más brókercégen keresztül érik el a BÉT-et, az értékpapírok letétkezelőnél vannak a Keler helyett.
Freeshark 2025. 06. 12. 11:48
Van vmi fejlemény az ügyben? Vegyétek fel a kapcsolatot az IB-vel!
qw12qw 2025. 06. 12. 10:18
Előzmény: #3304  Freeshark
Azt nem tudom, az Erste mikor írta jóvá, de az IB a kifizetés napjához (május 20) képest 11 napot késett.
Freeshark 2025. 06. 12. 10:01
Előzmény: #3303  csova
Múlt héten felhívtam őket, hívjátok fel ti is ezen az ingyenes számon:
06 80 088 400
Freeshark 2025. 06. 12. 09:46
Előzmény: #3302  qw12qw
A balancen belül a dividend receivable sornál található a később érkező osztalék. 
Szóval a Telekom osztalékot 11 nappal később utalták mint az erste?
csova 2025. 06. 12. 09:43
Előzmény: #3301  Freeshark
Én is OTP-t várom. 
qw12qw 2025. 06. 12. 09:20
Előzmény: #3301  Freeshark
Az MTELEKOM osztalék 11 nap után került jóváírásra. Valami nem jó a magyar osztalékokkal, mióta a IE-hez kerültünk. :(
Freeshark 2025. 06. 12. 08:10
Az OTP osztaléka nem érkezett még meg, mi ennek az oka? 
Vmi letétkezelőre hivatkoznak, nálatok mi a helyzet a magyar részvények osztaléka kapcsán?

Topik gazda

felix6
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek