Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
-Jó napot! Private Banking friss:-DAX, napi: Az index három hete tört ki felfelé a
korrekciós fázisból és már majdnem elérte a 21 875-
ös szintet.
Az emelkedés nagyon túlhúzott lett, a momentum
és a trendszerűség is igen magas, így ezek a szintek
már nem a legideálisabbak a long pozíciók
szempontjából.
Korrekció jöhet, esés esetén a vékony zöld emelkedő
trendvonal lehetne a rövid távú célpont.
Később ennek a törése további erős eladási jelzést
hozhat.
Ellenállások: 21 875; 22 500.
Támaszok: 20 000; 19 375; 18 750; 18 125; 17 500.
Csak attól félek, hogy Trumpo azt csinálja, amit szokott régen, egy negatív hírre rákontráz egy pozitívval és felugrunk 22000 könyékére....persze a korábbi logikából kiindulva az is lényegtelen, ha leszünk 2025ben 19000 környékén....
amúgy ha azt vesszük, hogy most jön több hónap ború, akkor itt 21500 körül (+/-300) ez bomba jó short beszálló..... A nagyon régi emelkedő csatorna teteje körül vagyunk, annak az alja 16000 körül, vagy rövidebb távú emelkedő csatorna, abból kiugrott a napokban fel, annak az alja 18500 körül, a mozgók 19000 körül a korábbi nagy ellenállással (ami utána támasz lett)..... Ergó minden adott egy min. 19000 környékére.....
amúgy meg nézzük a mai napot, 8 körül a finanzen.neten, ahol nézem a daxot és ahol minden nap 8kor indul az árfolyam 21200 körül voltunk, 9kor, a nyitáskor 21300 körül, most meg 21400 körül... Adódik a kérdés, miért is jöttünk fel ilyen sokat, mert értem persze, hogy 21700 körül zárt péntek és 500 pont esés (kb. 2,5%) nem kevés, na de azóta bármi hír volt? Semmi. És lassan az esés felét ledolgozta.....
Szerencsére én is megtartottam a DAX short certit péntekről, bízva, hogy a hóvégi zárás után ma kicsit esik. 21670 körül vagyok vele nullában. ktamask, hova tennéd a stoppot ebben az esetben? Ekkora gapnél ötletem sincs melyik támaszt/ellenállást kéne nézni.
Én meg 9 után zárom a certit,aztán mozi.. Lehet felhúzzák egy kicsit,de túl nagy a rés szerintem,hogy záródjon...Úgyhogy a kezdeti felhúzás után további esést várok,bár nem biztos hogy meg is játszom...
Tamás.. Ha stopoltam volna,benne se tudtam volna maradni.. Amikor megvettem nyitás előtt,még felrántották vagy 100 pontot.. -100 ba voltam jó sokáig,amikor lefordult,akkor meg ott volt egy csomó vonal,ami visszadobhatta volna,és megörültem,hogy -100 pontos elcseszett pozim pluszba került,hogy az első megállónál,félve a visszapattanástól,azonnal zártam kézzel.. Ráadásul tudtam,hogy ott van még a certi is,az bőven elég tovább rizikózni...Amikor Te is benne vagy élesben,ne mond már,hogy olyan egyszerű full tőkével a -100 ból +50 be került pozidat managgelni tovább...Abban a pillanatban döntést kell hozni,és kész.. Nasi meg úgy tud ugrálni,hogy egy pillanat mulva megint minuszba kerülsz..Szóval azt már csak utólag.tudjuk meg,hogy hagyni kellett volna...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?