Pénteken folytatódik az áremelkedés a nagykereskedelmi árakban - írja a holtankoljak. A benzin bruttó 6 forinttal, a gázolaj bruttó 15 forinttal fog többe kerülni holnaptól.
Ma, március 5-én is folytatódnak a pánikvásárlások az Egyesült Királyság több pontján. . A friss jelentések alapján a következő a helyzet ma:
Üres kutak és korlátozások: Számos helyen, például Bristolban, Staffordshire-ben és Sussexben is megjelentek a „No Fuel” (Nincs üzemanyag) táblák, miután több kúton kifogyott az ólommentes benzin vagy a gázolaj.
Hatalmas sorok: A reggeli órákban ismét hosszú, esetenként 90-100 autóból álló sorokat jelentettek többek között Londonban, Liverpoolban és Manchesterben.
Elszálló árak: A pánikot fűti, hogy egyes helyeken a gázolaj ára hirtelen nagyot ugrott; van olyan kút (Asda, Bothwell), ahol már 169.9 pennyt (kb. 800-850 Ft) kérnek egy literért.
Benzin most 570 ft. 2019 novembernen olaj 70$, usd 305ft, benzin 400 ft. Most dollár 322 körül , olaj 65 $, benzin mégis 580. Ha ez a kettő az alapja, milyen egyéb összetevők drágultak közel 200 Ftot?
A 2000-es paprika is rájuk rohadhatna LIDL... Vicc, szombaton egy parkoló helyet nem találtam, hihetetlen káosz volt a parkolóban alig bírtam kijönni is, ilyet még nem láttam karácsonykor se... Pörög a GDP...
https://tesco.sk/letak-strany/hypermarkety/tesco-letak-2024-02-14/6/ https://www.lidl.sk/l/sk/letak/online-letak-platny-od-19-02-2024/view/flyer/page/1 Mosonmagyaróvárról meg az osztrákokhoz járnak. Az egyik ismerősöm szerint a minőség sokkal jobb, például a mosóporoknál. A márka és kinézet ugyan az, de fele annyi is elég az osztrákból, illetve a kimoshatatlan foltok is eltűnnek és tényleg fehér lesz a fehér és nem szürkés. Nekem például a Voltaren gél soha nem enyhítette fájdalmamat és arra is azt mondták, szerezzek be az osztrákoktól, egy kenés után elmúlik. Rokonom onnan hordja a szemcseppet, az orvosa ajánlotta, mivel nem szűnt a szemgyulladása. Azóta nincs gondja, pedig nálunk is a drága, márkásat vette.
A hétvégén a Győrtől 20 kilométerre lévő Nagymegyeren a fele autó magyarországi volt a kauflandnál. Még szerencse, hogy szinte színtiszta magyarajkú város. :-)
Benzin 1.45/euró most a horvátoknál.... Gázolaj 1.48/euró/liter Február 27.-ig ezekkel az árakkal lehet számolni náluk... (gázolaj egy bő százassal olcsóbb...)
500Ft benzin, 1000Ft cukor, 2000Ft párizsi.