Én is bízok a cég üzleti kutúrájában, és a hosszútávú, a tulajdonosok érdekeit szem elött tartó értékteremtésében. Én csak négy éve száltam be, de eddig nem csalódtam a cégben. A Riservát megittam...
A Zwack (más magyar tőzsdei cégekkel ellentételesen) mindig normális osztalék fizető cég volt. Az utolsó békeévben 2018-19-es üzleti év, 2,6 Mrd-os eredményből 1300 Ft osztalékot fizetett. Előtte 2,2 Mrd-ból 1050 Ft. Az elmúlt 15 évben 12-18 000 Ft-os részvényár mellett összesen majdnem 17 000 Ft osztalék kifizetés történ részvényenként. Amikor az eredménytartalékhoz is hozzányúltak 2014-ben, akkor 2500 Ft volt az osztalék. Jelenleg, három negyedév alapján 3,5 Mrd-os eredménynél tartunk. Mindezek mellett talán csak több lesz, mint (Donqatto társunk) 700 Ft-ja !!! Ez egy magyar családi vállalkozás. Nem német multi. (vagy mutyi?) Hajrá Riserva. Eks !
A 8 oldal táblázatában az eredménytartalék soron 6,99 Mrd Ft szerepel, ami március 31-ig remélhetőleg emelkedni fog. Kérdés, hogy ebből mennyit tartalékolnak ebben az inflációs közegben és mekkora hányadát adják a részvényeseknek. A 700-at alacsonynak érzem.
A 700 HUF az előző üzleti évre vonatkozott, nem a jelenlegi 2021Ápr - 2022 Márc periódusra. A jelenlegi évre 1000 HUF is lehetne az osztalék. Szerintem a részvényenkénti adózott eredmény meghaladja az 1750 HUF-t (3,5 Mrd HUF/év). Ebből bőven fizethető lenne 1000 HUF oszti. Egy Riservával köszönve meg a szép teljesítményt! Egészségünkre!
Megérkezett a harmadik negyedéves jelentés is. Talán még szebb, mint a féléves. Veri a jövedéki adó emelés előtti, utolsó csúcs negyedév eredményét is. Már csak megfelelő publicitás kellene. Megérdemel egy pohárka Unicum Riserva-t. Kedves "Fórum Társak". Mindenkinek egészségére !!!
Még csak a harmadik negyedéves jelentés jön. Az éves majd nyáron, és talán az osztalék is. Feltehetően a harmadik negyedév is jó lesz. Ha a második félév is úgy sikerülne, mint az első, akár a 7% sem elképzelhetetlen.
Zwack Unicum Nyrt.