Lehet innen vagy onnan nézni. Jelen piaci körülmények között, szerintem ez egy kifejezetten jó jelentés volt. Én sokkal rosszabbra számítottam. Ráadásul az osztalék is szép összeg lesz idén.
Törölt felhasználó2023. 05. 26. 14:57
A mögöttes érdekkörök miatt vsz. Nem akarják, hogy a forró pénz egy olyan papírba vándoroljon, amit 90%-ban csak hosszútávon gondolkodó befektetők vásárolnak. Sokszor alig van forgalom, nem lehet napizni vele, a spekik is kerülik. Sokkal jobban néz ki az, hogy vegyél otp-t paraszt mert az mindjárt megint 17k lesz vagy molt mert rekordosztalékot fizet.
Hasíthatnánk jobban is, ha a portfolio kicsit pozitívabb hangvételű cikket írna. Mi lehet itt az érdek? Árat emelt a Zwack, visszaestek az eladások. Ez a cikk címe. Miért nem a következő: Drasztikusan megemelt jövedéki adó mellett is közel 8 %-al növekedett a Zwack adózott eredménye. 1700 Ft-os osztalék várható júliusban.
Arra figyelj, hogy július vége lesz. 2022.-ben közgyűlés után 28 napra fizettek. Ha tartják magukat a régi rendhez (márpedig itt szinte minden a megszokott forgatókönyv szerint megy) akkor július 26-27.
Közgyűlési meghívó utolsó sorai: "Az igazgatóság a 2022. április 1-től 2023. március 31-ig tartó üzleti évre összesen 3 459 500 000 Ft (hárommilliárd-négyszázötvenkilencmillió-ötszázezer forint), azaz részvényenként 1 700 Ft (egyezerhétszáz forint) osztalék (a névértékre vetítve 170%) megállapítását és kifizetését javasolja" Irány 20 000 +
Zwack részvény