A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Sokan figyelik én már Ipo óta, de csak mero erdeklodesbol, én setben vagyok hála égnek. Azért sokáig nem csinhatjak ezt a reszvenyesekkel, lassan az üres est többet ér. Itt meg több mint 8000 ember, stratégiailig sem jelentéktelen... Lehet egyszer én is belekivankozom 😊
Szóval megérkezett a jelentés, portfolio még nem tette be, hát még nincs itt a fordulat a cégnél. Amúgy jó cég. Én is figyelem, nem tudom a piac ezt a rossz jelentést beárazhatta már ebben az árban? Ha beárazta,akkor sávozás jöhet továbbra is 1420-1500 ft között pár hónapig, a következő jelentésig. Kérdés a piac hogy fogja fogadni?
nagyon korrekt jelentés ahogy megszokhattuk a cégtől, de nem számítottam ekkora veszteségre, sőt nyereségre számítottam mindegy ez így nem vevős. azért figyelem de ez így rossz nagyon nem lepődnék meg az újabb negatív csúcsokon.
ez tényleg az lett : "Erős alapokon állunk, de a költségcsökkentő intézkedések nem lesznek elégségesek a társaság újbóli növekedési pályára
állításához." van még munka itt rendesen , jól kiszállt az öreg waberer
Vezérigazgatói vélemény
Robert Ziegler, a WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. vezérigazgatója elmondta: “Az első negyedévben a nettó eredmény és
az EBIT tekintetében veszteséget mutattunk ki, ami tükrözi, hogy a 2018-ban az fuvarozási és logisztikai piacon tapasztalt
ellenszél még nem ült el. Ez nem okozott meglepetést, és a Brexit tovább fokozza a piaci előrejelzés nehézségét. Ugyanakkor a
társaság az év első felében a változások kezelésére irányuló jelentős átalakulásba fogott.
Rövid távú kezdeményezéseink a tervek szerint haladnak: kezdenek érzékelhetővé válni a közvetlen és közvetett kiadásokon
tervezett megtakarítások, a járműállomány csökkentése és az okos árképzés eredményeként kapacitásaink nyereségessé
válnak.
Erős alapokon állunk, de a költségcsökkentő intézkedések nem lesznek elégségesek a társaság újbóli növekedési pályára
állításához. Mostanra befejeztük a vállalat középtávú átalakításának tervezését, és az átalakítás megvalósítása folyamatosan
zajlik: olyan lépéseket tettünk, amelyek az ügyfelet jobban a középpontba állítják és lehetővé teszik, hogy rugalmasabban
reagáljunk igényeikre. A meglévő ügyfelek körében folytatott tevékenységünk aktív fejlesztésével foglalkozó új csapatot hoztunk
létre, és kibővítjük az új ügyfelek megszerzésére irányuló kapacitásainkat. A járművezetők és egyéb kulcsfontosságú funkciókat
ellátó kollégák ösztönző rendszereit úgy alakítottuk át, hogy javítsuk szolgáltatásaink minőségét. A flottáért és és a
szállítmányozásért felelős szervezeti egységeinket összevontuk, hogy gyorsabban reagálhassunk a piaci változásokra. Emellett
dolgozunk azon, hogy a tervezési folyamatot intelligensebbé tegyük. Végül, de nem utolsó sorban fejlesztjük informatikai
rendszerünket, és humánerőforrás politikánkat is finomhangoljuk.
E változtatások lényegesek, és nem máról holnapra hoznak majd eredményeket, azonban bízunk abban, hogy a javulás első
jelei már az év második felében érzékelhetővé válnak.”
Fő üzenetek, 2019 első negyedév
2019 első negyedévében az árbevétel két százalékkal 182 millió euróra emelkedett magasabb árszint és alacsonyabb
volumen mellett
A rendszeres EBITDA éves összehasonlításban 24 százalékkal 15 millió euróra csökkent, mivel az üzemanyagárak és
tranzitdíjak, valamint a belföldi bérek – rövidtávú intézkedésekkel részben ellentételezett – folyamatos emelkedése
továbbra is nyomás alatt tartotta a marginokat
A rendszeres EBIT az alacsonyabb EBITDA mellett -2,7 millió euróra esett vissza, miközben a rendszeres nettó
eredmény -4,4 millió eurót ért el
Az IFRS 16 szerinti beszámolásra történt átállás és az alacsonyabb EBITDA eredményeképpen a nettó tőkeáttétel a
rendszeres EBITDA 4,9-szeresére nőtt
A Csoport pénzügyi helyzete továbbra is stabil és a flottacsökkentési programnak a mérlegre gyakorolt teljes
hatásának eredményeként a nettó adósság csökkenése várható az év hátralévő részében
2019 első negyedévében beérkezett a Link megállapodás1 2,5 millió eurós összege, ez az üzemi költségek között
egyszeri tételként szerepel
A terveknek megfelelően az első negyedévben bevezetett, a közvetlen és közvetett kiadásokat érintő, valamint a
járműállomány csökkentésére (-241 kamion az előző negyedévhez képest) irányuló átalakítási intézkedések teljes
eredménye az év második felében jelentkezik
2019. január 1. napjától fogva az IFRS 16 standardot alkalmazza a Társaság, így a jobb összehasonlíthatóság érdekében
a csoport és a szegmensek bázisidőszakra vonatkozó eredménykimutatása átdolgozásra kerültek az IFRS 16 szerint2
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link