Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 09. 12. 14:49

Uzsora ellen 30%-os THM plafon!  

Köszönöm Viktor, h a korábban itt a fórumon írt javaslatomat berakjátok törvénynek! :DDDD

Ügyesek vagytok csak így tovább!! Ha kell mondok még nektek ötleteket! :DD

u.i.: igaz én arról beszéltem, h a mindenkori jegybanki alapkamathoz kell állítani annak x-szeresére, nem pedig egy rögzített fix thm-et, DE így is jó!!!

VÉÉÉÉGGGREEEEE!!!!

AZ ELSŐ ÉRTELMES LÉPÉSE A FIDESZNEK!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
enigma 2011. 09. 16. 22:34
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
Jó estét! :-)

Igen, az új kártyáért mindig be kell menni. (A CIB az simán postázza.)
Köszönöm még egyszer, ha Neked pozitív a tapasztalatod ezzel a csomaggal, utána járok a dolognak.

Jó éjt.
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 21:45
Előzmény: #66  enigma
Jó Reggelt ! :-)

Úgy emlékszem, hogy a sima folyószámlámmal semmit nem kellett csinálnom, csak az akkori "multipont" bankkártyámat cserélték le Visa-ra. Ingyen. Az OTP oldalán megtalálod az összes számlacsomag kondicióit, én is ott leltem rá 3 éve. 1x be kellett mennem a szerződéseket aláírni (neten is lehet igényelni), aztán még egyszer átvenni az új kártyámat.
Szóval ezért is csodálkoztam azon, hogy az Amex-et csak úgy kipostázták, mert nekem mindig jön a levél, hogy legyek kedves befáradni az új kártyámért a számlavezető fiókba. Akár hitel- akár fapados bankkártya.

enigma 2011. 09. 16. 20:17
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
Jó reggelt! :D

Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Egyébként már hallottam róla, csak nem tudom, hogy ha erre akarok váltani, akkor a sima lakossági folyószámla változik át ezzé, vagy az összes eddig meglévő havi átutalást, csoportos beszedési megbízást is újítani kell? Azt nem szeretném, mert abból mindig kavarodás van.
Na, itt jön be a lustaság,:) hisz a helyi fiókban biztos meg tudnák mondani.
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:52
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
nem tudom, de az biztos hogy áldozat Ő is mint a feláldozott kislány
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:43
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Mi történt azóta Tánczos Gáborral ?
Az volt a terve, hogy külföldre megy... remélem, sikerült neki.
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:18
amúgy láttam egy nagyon érdekes előadást a tiszaeszlári perről és a Tánczos ügyről
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:14
Szia Amszterdam!

hát kóborlok és néha becsapódok a virtuális valóságba:)
majd kigondolok valamit a kártyára meg a serfőzdékre:)
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:06
Előzmény: #60  enigma
Jó reggelt ! :-)

Igen, az értékpapír számla egy más tészta.
Azt is a Lótépénél kezdtem, de bárhogy is csűröm-csavarom, ki kell mondjam: az OTP-ebroki jutaléka pofátlanul magas.
Ezt az egy számlámat vittem el tőlük máshová...

Egyébként próbálnak lépést tartani a világgal ! :-) Pl. létezik már évek óta egy ún. net-számlacsomag, ahol vonnak havonta egyszeri számlavezetési díjat és passz (cca 500 Ft).
Ingyenesek az utalások, havonta 2 kp-felvétel, és kártyadíj sincs.
Ha esetleg még nem hallottál róla, érdemes utánanézned.
enigma 2011. 09. 15. 22:24
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
Szia! :)

Tudom, hogy nem kötözködésből írtad a hozzászólást. Számomra is hihetetlen volt ez az eljárás.
Jól megnéztelek magamnak. :D
Azt az affért ellen-ellennel olvastam, élőben. Ne foglalkozz vele. :)
Én is OTP-s vagyok alapvetően, a tőzsde miatt van máshol is pár számlám. Ha nem is mondom, hogy elégedett vagyok az OTP-vel, mert eléggé irritáló a sok apró levonás minden féle címen, azért csak nem váltottam. Megszokás, lustaság, nevezhetjük bárhogy. És valóban segítőkészek, ha valami gond van.

Ésszel használva a hitelkártya jól jöhet. Engem az bosszantott fel, hogy nem is kértem, és küldték. Amúgy én elég maradi vagyok, csak azt költöm el, ami a kezemben van. Egy kivétel volt, mikor úgy kaptam meg egy lakást, hogy fel kellett újítanom. Ezt be kellett vállalnom, mert így is a forgalmi értéke alatt volt jócskán, (az átkos vége felé a céges lakások utolsó egyik darabja volt) na meg az anyóstól jobb távol lenni. :D
Törölt felhasználó 2011. 09. 15. 21:57
Előzmény: #58  enigma
Szia ! :-)

Hidd el, én sem kötözködni akarok...

Nekem 10 éve van AMEX-em. Ezért vagyok ennyire képben.
És - igaz, ez most lehetetlen kérés - jól nézz meg magadnak ! :-) Elégedett vagyok az OTP-vel és a hitelkártyámmal.
Mondjuk nagyon félve írom le, mert tegnap "kedves" ellen-ellenvélemény fórumtársunk virtuálisan leordította a hajat a fejemről, hogy mit fényezem magam és egyébként is fogjam be stb.stb.... szóval még egy fillér mínuszba nem kerültem a hitelkártyámmal ezen idő alatt. Mindig határidőre visszafizetem az arról felhasznált összeget. Pontosan azért, mert tudom, hogy eszméletlen magas THM-mel működnek ezek a kártyák. De nem csak náluk, minden bank összes hitelkártyája horrorisztikus kamattal ketyegteti az időben vissza nem fizetett hiteled !!!!

Nekem összességében pozitív tapasztalataim vannak az OTP-vel. Ritkán volt velük gondom, de ha volt, akkor hajbókolva úgy elnézést kértek, kártalanítottak stb., hogy magam is meglepődtem.

A férjem ingázik egyik külföldi banktól a másikig, mert mindenhol van egy olyan apró kis gond, ami éppen kiveri a biztosítékot ! Szóval.... el kell olvasni sajnos az apróbetűs részt is. Bankos szerződéseken, papírokon különösen ! :-)
enigma 2011. 09. 15. 21:40
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Szia Amsterdam!

Hidd el, én épp úgy elképzelhetetlennek tartottam ilyesmit, mint Te. Nem mostanában volt az eset, talán pár éve. Akkor a feleségem bement a fiókba valamit intézni. Nem tudom már, mit, hisz neten keresztül oldok meg már mindent, amit lehet. Lehetséges, hogy őt akkor rábeszélték volna valamire? Amihez az én aláírásom nem is kellett? A számla a nevemen van, ő nem meghatalmazott.
Nem értettem a dolgot, de mivel csak pár hónapon át pár száz ft-ot vontak le, amit abba is hagytak, mivel nem aktiváltam a kártyát, így nem is foglalkoztam utána vele. (Egyébként van ahol telefonon vagy neten keresztül kell aktiválni a kártyát használat előtt, csak pár bankkal van tapasztalatom. Nem hitelkártya ügyben. :) )
Amúgy eszembe jutott, hogy ebből mekkora cirkuszt lehetne csinálni. De nem vagyok az a fajta.

Szerintem Te is tudod, hogy eléggé figyelik ez egyenlegedet a pénzintézetek. Ahogy nagyobb (nem kell nagy összegre gondolni) lekötetlen pénzt látnak ott, már bombáznak is a befektetési ajánlatokkal. Ez normális??

Ja, nem tartalak a nagy magyar bank védelmezőjének, a kérdésed teljesen jogos volt.

Ha kihagytam valamit, kérdezz.
Törölt felhasználó 2011. 09. 15. 21:38
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
Szia Villám ! :-) Éppen erre kóborolsz ? :-)

Na most.. segíts lécci a házi sörfőzdéket összekapcsolni az American Express hitelkártyával... :-))))
Törölt felhasználó 2011. 09. 15. 21:26
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
a házi kis sörfőzdék meg gyümölcs feldolgozók pl. gyümölcslé meg ilyesmi abból is kéne vagy 100 ezer, sörfőzdéből meg legalább 10 ezer
Törölt felhasználó 2011. 09. 15. 21:12
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Jaj, majd elfelejtettem: mielőtt a fórumok nagy kötekedői megkérdeznék: nem, nem az OTP-nél dolgozom. Sőt, semmiféle érdekeltségem nincs ott.
Törölt felhasználó 2011. 09. 15. 21:10
Előzmény: #53  enigma
Szia Enigma... elnézést, de egy kicsit álmélkodom azon, amit írsz. Nem az OTP védelmére akarok kelni, csak az sem jó, ha nem a tényeket írjuk le.

Mind a Blue, mind a Gold AMEX hitelkártyát igényelni szükséges, személyesen a bankfiókban.
Hidd el: ezeket a hitelkártyákat nem küldözgetik fűnek-fának, mint szóróanyagot.
Mind Blue, mind Gold alternatívát az igénylést követő elbírálás után kaphatsz. Bizony itt is megkérdezik a havi nettódat - benne van az üzletszabályzatban, hogy a Blue min. netto 80ezer, a Gold min. netto 200ezer forintos rendszeres, folyószámlára érkező jövedelem esetén igényelhető illetve adható.
A Gold-nak évente cca 16ezer Ft a kártyadíja, de ezt csak 1x egy évben vonják, és általában az első évben elengedik. Gondolom, ha tőled csak úgy levontak volna 16ezret a nagy semmire, azét azt Te sem hagytad volna annyiban....

Továbbá: minden hitel- és bankkártyát aktiválni kell, hogy "életre" keljen.
Ha ezt nem teszed meg, csak egy plexidarab. Az aktiváláshoz a legtöbb esetben nem kell mást tenned, mint használnod - legalább egyszer. Ha csak bevágod a fiókba, akkor nincs aktiválás -ergo semmitféle költséget nem vonnak/vonhatnak le.

enigma 2011. 09. 15. 20:45
Előzmény: #25  exmnbs1
Hozzám még üzletkötő se jött. Simán kipostázták az arany American Express hitelkártyát. Anélkül, hogy bármit kértem, vagy aláírtam volna. Pár hónapig még a kártyadíjat is levonták! Mivel valamit vissza kellett volna küldenem, aláírva, amit persze nem tettem meg, így elhalt a dolog.
A bank neve mi lehet? Segítek: A legnagyobb "magyar" bank. :)
Törölt felhasználó 2011. 09. 15. 18:15
Előzmény: #51  szivacs
KEdden bementem az Otiba ,hogy A hitelemet végleg kitisztázzam és hogy erre 12 havi egyenlő részleti fizetést(hitelt ) kapjak. Mit gondoltok mennyi kamatot mondtak? Na???
46% (!!!) Mondom a csoportvezetőnek, hogy elnézést, de Önök más világban élnek? Tegnap beszélt a nagyvezír, hogy 30% felett uzsorakamatot nem engedik. Erre ő csak mosolygott és mondta, hogy akkor kérjek Orbántól, mert az OTiban ennyi a thm! Mire én megmondtam neki, hogy nem a hitelesek miatt van ez a hitelválság, hanem a bankok abszurd uzsorakamatai miatt visszafizethetetlenek már a hitelek!
szivacs
szivacs 2011. 09. 15. 17:25
"Kölcsön

Szolgáljon ez a vicc tanulságul és figyelmeztetésül azoknak, akik bedőlnek a reklámokban vidáman pénzt átvevő emberekkel illusztrált beetetéseknek, és akik nem is gondolnak bele, hogy ez mivel is jár valójában.

Történt egyszer, hogy Gazsinak teljesen elfogyott a pénze. Mindenét el kellett, hogy adja, már csak egy színes tévéje maradt. Jön a tél, a rajkóknak meg csak enni kell adni valahogy. Gondolja, megkérdezi a feleségét, hogy vajon mitévők legyenek.
-Té ásszony, há` mostán mit léhétné csiná`ni?
-Ménnyí él á Kohnhuz, aszt kirjí tűle 100 ezeret.
-Dé há uccsé ádná!
-Csák próbá`d még!
Gazsi felkerekedik, és elmegy a Kohnhoz. Bekopog az ajtaján. Kinyílik az ajtó, és ott áll Kohn.
-Jó éstít álássán csókolom á kezsit. Áz á hélyzét, hogy élfogyot á pízünk, már mindent éládtunk, csák égy szines tívínk márádt. Kíne 100ézér forint hogy á rájkóknák énni tudjunk ádni á tílen.
Gazsi legnagyobb meglepetésére a Kohn azonnal megy oda a széfhez, és már hozza is a pénzt.
De mielőtt átadná, mondja Gazsinak.
-De aztán tudod-e, hogy 200 ezret kell majd megadnod?
Gazsinak nincs mit tennie, nagyon kell a pénz, elfogadja az ajánlatot.
De Kohn folytatja:
-Gazsi, ennyi nem elég. Azt mondtad, hogy van egy színes tévéd. Hozd el biztosíték gyanánt.
Gazsinak nincs választása, hazamegy és elhozza a tévét. De miután letette a tévét Kohn folytatja:
-Nézd, Gazsi, amíg te elvoltál, kicsit gondolkoztam: te alkalmi munkákból élsz. Honnét tudnál előteremteni 200 ezer forintot? Ezt őszintén szólva elég nehezen tudom elképzelni. De tudod mit? Itt a TV biztosítéknak, a 200 ezer felét most itt hagyod, a többi 100 ezret meg majd csak meg tudod keresni valahogy és később megadod. Na, menj Isten hírével!"
szivacs
szivacs 2011. 09. 14. 10:10
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
Biztos az OFF miatt minuszoltak...
Pedig az önellátás is az uzsora ellen hat :-)

Például sokan megúszhatnák az uzsorát, ha megtermelnék háztájiban az élelmiszer szükségletük jelentős részét. Ehhez persze nem lebecsülni kellene a magyar paraszt évezredes tudását, hanem megbecsülni és megtanulni tőle!
szivacs
szivacs 2011. 09. 14. 09:52
Előzmény: #47  watson
Igaz, de egy adott idő után kiszárad és ha megjön a meleg, már nem tartható. A kiszáradás előtt kell lefagyasztani.
Törölt felhasználó 2011. 09. 14. 08:50
Előzmény: #46  szivacs
Hogy ezért ki és miért mínuszolt le Téged, az rejtély számomra.

Erősen gondolkodom én is, hogy meg kellene oldani ilyen módon a táplálkozást. Egyik kollegám anno rendszeresen bejárt munkaügyben egyik húsüzemünkbe. Azóta nem hajlandó megenni semmilyen üzleti húsárut. Mindent falusi nénikéktől, bácsikáktól vesz, akikről tudja, hogy vágnak és házilag készül minden.

Mondok mást is (bár ezt már leírtam egy másik fórumban is): rendszeresen böngészem a tudatosvasarlo.hu oldalt.
Szoktak feltenni termék-teszteket is.
A yoghurt/kefír teszten szinte utolsóként végzett, gyalázatos pontszámmal egy agyonreklámozott cég igen drága terméke. Megsúgom: Danone.
Nem mondom, a csomagolás szép. :-)))
watson
watson 2011. 09. 14. 01:09
Előzmény: #46  szivacs
nem jó lefagyasztani, mert nem lesz olyan íze mintha csak a spájzban lógatnád ;)
szivacs
szivacs 2011. 09. 13. 23:51
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Nem bántunk kismalacot. :-)
Húst veszünk a piacon meg zsírszalonnát, belet is lehet venni a töltéshez.
A fűszerezés a lényeg - mindenkinek saját ízlése szerint, mi fokhagymásan, kevés köménnyel, apróra darálva szeretjük. Még pesten is vannak bérfüstölők, akikkel meg lehet füstöltetni. Alufóliába tekerve le is lehet fagyasztani nyárra, nekünk még most is van a téliből.
watson
watson 2011. 09. 13. 19:22
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Üdv a fapapucsos kisasszonynak ;)

Szintén ez a Providentes életérzés villant be nekem is ezzel a hírrel kapcsolatban.

Szerintem szerencsés ha kormányzati szinten elfogadhatatlanná válik az ilyen fajta uzsorázás.

Egy haverom viszont igen érdekesen érvelt anno a Provident mellett. Azt állította, ha a Provident miatt kisebb összegekkel felkerülnek csoportok a BÁR listára, akkor azzal megóvjuk a bankrendszert, és értelmes célokra elérhetőbbé válnak a hitelek ;)

Törölt felhasználó 2011. 09. 13. 18:19
Előzmény: #40  szivacs
:-) Teccik.
Csak szegény malac nyakának elnyiszálását nem tudnám végignézni.
Vagy a kolbásznak valót más úton-módon szerzitek be ?
Törölt felhasználó 2011. 09. 13. 14:44
Előzmény: #38  myrath
házi joghurt receptjét linkelhetnéd
Törölt felhasználó 2011. 09. 13. 14:42
Előzmény: #40  szivacs
ezt nagyon jó olvasni tőletek csak így tovább!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2011. 09. 13. 14:38
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
"... de igény lenne rá..."

Topik gazda

_____
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek