Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 12. 22. 12:24

Utassy és Wolf OTP-t adott el  

Ugrás a cikkhez
Bennfentes személyek OTP részvény tranzakcióiról tájékoztatta a nyilvánosságot a domináns hitelintézet.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=62829
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
prfecó 2005. 12. 22. 20:27
Megtanulom ezt a módszert.
Bevezetem BT-imet a tőzsdére, eladom részvényeit, előtte persze Rt-t csinálok belőlük kamu alaptőke emelés, szuper megrendelések, dinamikus emelkedési lehetőség , csak az a baj abban a szegmensben 85 % -os a részesedésem , nem tudom 150 % -ra emelni a piaci szegmenset. Pedig az Állami Nyomda féle játék gyönyörű volt. Még Gyufi se tudta volna jobban. Azt tudjátok, hogy Drasskó cége 99 % piaci részesedést szerzett állami megrendelésekkel.
Törölt felhasználó 2005. 12. 22. 15:39
Előzmény: #7  Tbarna
ssangyong terepjárót vett ildikének :))))))
Tbarna 2005. 12. 22. 15:38
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Az egésznek inkább adózási jelentősége van. Egyébként Fecó!
Wolfnak több mint 800edb részvénye van. Semmi furcsát nem találok a 32.000db-an így karácsony táján adómentesen. Biztos ajándékokra kell. :)
Törölt felhasználó 2005. 12. 22. 15:23
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
talán néha olvasni is kéne, nem csak kopipésztelni :)
senki se fikázta az otpt. én pl. megjegyeztem, hogy fura, hogy nem egyik zsebből a másikba csúsztatnak lehíváskor, vagy ha mégis ez az ábra, akkor bizony alaposan elárazta XY Géza a dolgot... :)
szóval szó se volt "akkor ők is tuggyák, hogy azótépé egy rakás sz...r" stb. meg "köcccsög otp támasztja a saját részvényének ráfolyamát, hát hogy merészel ilyet egy piacgazdaságban? felségsértés! skandallum!" stb.
de azért érdekel, mik a meglátásaid :)
sztem a felvilágosítói munka is igen dícséretes, még ha kissé el is kapkodják :)
:)
Törölt felhasználó 2005. 12. 22. 15:13
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Bazzeg nem hiszem el, hogy ez az OTP sajátrészvényvásárlás, meg a bennfentes managereladás történet mindig előjön, mindig téma.
Bemásolom amit a konkurencián írtam:
"Nincs itt semmiféle összeesküvés. Tök egyszerű. Az OTP megveszi, XY Géza lehívja, aztán eladja. Az árat nem befolyásolja, annyi történik, hogy a cég nyereségének egy része, így a többi részvényes pénze managerzsebekbe vándorol, akiknek ez egy fizukiegészítés. Mivel ez folyamatos, a cég folyamatosan vesz, viszont hogy pénz legyen belőle, az XY Géza manager meg folyamatosan elad. Az árat ezért hosszútávon nem befolyásolja! A bank pedig nyilván árfolyamkarbantartás miatt nem eufóriában vásárol, hanem persze, hogy az eséseket veszi meg. Hamár mindig vennie kell, megnézik, mikor vesznek. Ez tök rendjén van így. Nem értem, mit nem értetek.

Az egyetlen kérdés, hogy mennire elfogadható, etikus, korrekt, stb. maga az opciós juttatás. Mármint nem az elvvel van a bajom, mert az jó, kell, működik máshol is. Hanem annak mértéke a kérdés, magyarul, hogy nem kapnak-e túl nagy kedvezményt, túl sok pappert, túl olcsón a topmanagerek? Csak ez a kérdés, más nem."
Törölt felhasználó 2005. 12. 22. 15:07
Előzmény: #3  prfecó
sztem ma is vettek min. 100k-t
prfecó 2005. 12. 22. 12:59
32.000 db azért az szép mennyiség , miközben az Otp felvásáérolja saját részvényeit a piacon.
Törölt felhasználó 2005. 12. 22. 12:43
Előzmény: #1  portfolio
azótépé meg 6918-on vett (átl.) miért nem tőlük veszi? ígyis-úgyis az otp értékpapír rt.-n keresztül zajlik... azt meg alig hiszem, hogy épp a saját managertől veszik olcsón, másoktól drágábban... nem vallana azótépére - de a 37% dúúúúrva...

Topik gazda

AKS
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek