Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
NVO ADR Ma kb levágta ogyanott ogyanazt a gyertyát amit korábban. (Aug 6- nov 7) Kész a "dupla alj" ? Na innem hogyan tovább? De van itt fej váll is? :) Mit mond erre a Ta mágia? https://invst.ly/1d68pu
Csatlakozom! (pl egy apró példával: Pumát 22 vettem 25 ön dobni kellett volna. Tudjuk utólag kár... csak példa hogy igen... ez nem a hosszúzások nagy időszaka) De miért is? Sokan riogatnak a bedvékkel (amúgy én is riogattam ...khöm írtam h félő hogy jő). Több topikban is feldobtam a témát hogyan kéne vajon viharos időkben pozícionálni magunkat??? Mit érdemes tartani, eszközök szektorok egyei részvények? Pl UNH? NOVO, ELI? A medvékkel többek szerint nem azonos a most leeresztő AI lufi (úgy vélem most ez már megy...a medvék még nem bizti h brummognak..tán még a barlangból figyelnek...de hogy ki is jönnek??? Van aki tutira veszi és nagyon durvára számít... a portfolio hó végi portfolio ajánlóiban csak egy elemzőre emlékszem aki medvét kiáltott... múlt héten!!! A többiek nem annyira van épp bizakodóak voltak látják még a bikafutást. :)
Nehéz téma ez a tartás, mert közben nagyon sok esetben nem tudjuk kihasználni a 2. - 3. hullámot. Lásd AMD. Vettem 110-en 3 részletben kiszálltam 160 környékén mert volt 1 hónap lecsorgás után 260 lett.
WEN is jelentett: Bevétel és profit az elemzői várakozások felett, de év/év alapon csökkent. Bezárnak pát éttermet és az USA-n kívüli világra koncentrálnak. Felrakétázott a 100MA-ig és visszaesett az 50esre.
BMNR-t figyelőre raktam fel, 2025. 11.03-as 8-K alapján innen kezd érdekelni: "BitMine Immersion (BMNR) Announces ETH Holdings Reaching 3.4 Million Tokens
and Total Crypto and Cash Holdings of $13.7 Billion"....
Még nem azt mondom hogy 300 nál venni fogok, hanem a szokásos: 300 felett még nem veszek. :) De remélem majd egyszer együtt suhanunk az UNH ban. :) (Vagy ilyet még csak ne is gondoljak mert ha beleveszek akkor zuhanunk)! :D
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).