Persze,mert nem nézett a tükörbe :) hisz az élet maga Isten,így az ember létezése a bizonyíték,Isten létezésére :)Ezért mondtam,hogy ezt csak úgy tudná a tudomány cáfolni ha a "kőbe" életet lehelne a tudomány által,de erre nem képes.
Viszont a Földön hasonló körülmények között találtunk életet: meleg vizes kürtők, Mariana árok....stb..... A folyékony víz feltételezhető létezése spekulációkat indított el arról, hogy az Europa óceánjaiban létezhet-e élet.
A Földön ugyanis olyan életformákat is felfedeztek, melyek szélsőséges
körülmények között, napfény hiányában léteznek, a tengerfenék meleg vizű
forrásaiban vagy az antarktiszi Vosztok-tóban.[13][14] Bizonyítékok erre az elméletre még nincsenek, így ezt a későbbi űrszondáknak kell tisztázniuk. A tervek szerint egy önálló kriobot
a felszíni leszállás után átolvasztaná magát a jégkérgen, és a hold
óceánjába egy kisméretű robot-tengeralattjárót engedne. Mielőtt azonban
ez a küldetés megvalósulhat, a következő évtizedben szükséges lenne
elindítani a Jupiter Europa Orbiter(JEO) nevű szondát a Europa Jupiter System Mission
keretein belül, mely az Europa körül pályára állva a holdat részletesen
tanulmányozná és adataival elősegítené a későbbi küldetések
leszállóhelyeinek kiválasztását.
A későbbi leszállóegység számára a felszín elemzése és
háromdimenziós modelljének építése már megkezdődött, az előzetes
vizsgálatok alapján a legígéretesebb leszállóhelyek a jégpáncél
egymástól távolodó lemezei közötti, vízjéggel kitöltött, több kilométer
széles, viszonylag sík repedések.[15] A Galileo szonda holdmegközelítései során gyenge mágneses mezőt mértek, mely erőssége ¼-e a Ganymedesének. A mező változik, miközben a hold a Jupiter összetett magnetoszféráján
keresztülhalad. A Galileo adatai arra utalnak, hogy a hold felszíne
alatt egy elektromos vezető folyadék található, például egy sósvízi
óceán. Színképelemzési
vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a vöröses vonalak és a felszíni
struktúrák sókban, például a magnéziumoxidban gazdagok. Mivel a
kimutatott sók rendszerint színtelenek, így a vöröses színezetet más
elemek, például a vas illetve a kén is okozhatják. A mágneses mező másik felét a Jupiter hatalmas tömegvonzása okozza, úgy mint a Ganymedesnél.
Szerintem nem igazán érted,ezt az Isten teremtette a látható világot a láthatatlanból elvet.A teremtett világban lehet és szerintem van is számtalan élet és lét forma,különböző fejlettségi szinten,mi emberek,Isten teremtett világának csak egy parányi szeletét ismerjük,a Bibliai teremtés történet az embernek szól a saját primitív szintjén és nem a teljes teremtett világról.
Miért gondolod azt,hogy a mostani Isten tagadó emberi tudomány,a későbbiekben ne jutna el arra a fejlettségi szintre,hogy kijelentse,hogy létezik Isten és azt definiálni is tudná körvonalakban.
Ne aggódj.....fog ez hamarosan frissülni. :) ..........ahol van esélye az életnek -----és 3,5 milliárd évvel ezelőtt volt a Marson ----akkor azt meg is tette. Minden külső beavatkozás nélkül.
Kellene?........Lehet, hogy lesz ilyen szint.......de egyelőre az Urey féle kisérlet bízonyítja, hogy a szerves vegyületek létrehozása nem varázslat.........Mindezeket megtaláltuk az Univerzum különböző területein is, ahol csillag, és bolygóképződés folyik. Az alapok léteznek mindenhol. https://hu.wikipedia.org/wiki/Miller%E2%80%93Urey-k%C3%ADs%C3%A9rlet
igen, ezt az abszurd humorelemeket nagy számban felvonultató whackypédia szócikket korábban még én linkeltem be ide...:)... örülök, (bár egyáltalán nem lep meg), hogy ennyire megszólítva érezted magad általa...
Ha létre lehet hozni életet az élettelenből a tudomány által, akkor eddig miért nem tette meg ezt a "mindenható"emberi tudomány ???Talán ha kifejtenéd tudományosan .
Előbb utóbb feladják, mert a Naprendszer tele van vizes holdakkal, kisbolygókkal. Következő lépés az Európa lesz, ahol a mélyben még meleg vizes kürtők is létezhetnek, a jég rianások mellé kidobott barnás elszíneződésű anyag szerves eredetre utal. Az fog kiderülni hamarosan, hogy az élet nem rendkívüli esemény. Nem kell hozzá teremtő, csak kémia, és fizika.........+ a hőtan második főtörvénye.
nem egyezik minden a földi helyzettel. kinőhetnél már laposföldhívők szintjéről. ti itt lassan egy új kategóriát teremtetek a laposföldhívők mellett, földimarsprojekthívő lesz a nevetek.
Tudomány és Csillagászat