Új vagyok itt a portolio.hu-n. Egyik jó ismerősömtől hallottam valamiféle tőzsdei tanfolyamról.
Úgy értesültem, hogy 5 modulból kell tőzsdei szakvizsgát tenni, persze annak, akit érdekel.
Ezzel kapcsolatban szeretném az itt fórumozó - biztosra veszem, többnyire profi - tőzsdések segítségét kérni. Nagyon megköszönném, ha tudnátok nekem segíteni, mert nagyon érdekel a tőzsde világa, és előbb-utóbb szeretném is letenni a szóban forgó tőzsdei vizsgát.
A következő kérdéseim lennének Hozzátok:
1. Pontosan hány modulból áll a vizsga? Fent jól írtam, jól értesültem, hogy 5 modulról van szó?
2. Hány hónap a tanfolyam időtartama?
3. Közép- vagy felsőfokú végzettséget ad?
4. Hogy működik a vizsga? Milyenek a követelmények? Nagy a szigor?
5. Egyáltalán érdemes-e elmenni a tanfolyamra? Vagy elég csak saját magunk, autodidakta módon otthon felkészülni? (hozzáteszem nem kezdő vagyok, így az alapfokú, de inkább már a középfokú közgazdasági, stb. ismeretekkel nincs gondom)
6. A vizsgán való részvételnek kötelező előfeltétele a tanfolyamon való aktív részvétel?
7. Milyen jegyzetekből kell felkészülni a vizsgára? A kötelező szakirodalomhoz honnan lehet hozzájutni?
8. A vizsgadíjak mennyibe kerülnek (modulonként)?
9. Egyéb költségek, díjak?
10. Hogy néz ki maga a vizsga? Szóbeli vagy írásbeli?
11. Tudtok-e ajánlani 1-2 szuper honlapot, ahol lehet bővebben tájékozódni?
12. Netán van olyan Közületek, aki részt vett/részt vesz egy ilyen tanfolyamon/vizsgán és vannak hasznos jegyzetei?
13. Végülis konkrétan milyen végzettséget ad ez a tanfolyam? Hol lehet/tudok elhelyezkedni vele, ha sikeres a vizsgám? Brókerként el lehet helyezkedni ezzel a tanfolyamos végzettséggel? Vagy más konkrét munkahelyen, munkakörben?
Igen, viszont az értékpapír-ügyintézőiről kap hivatalos papírt, hogy elvégezte.
Ellenben, ha a tőzsdei szakvizsgán belül csinálja meg a jogot, viszont másfél éven belül nem szerzi meg cakkummpakk mind a 4 modult, akkor az egész elévül, és a sikeres jogi modul sem lesz számára más, mint egy kellemes emlék.
Akkor helyszíni terepfelmérésre ajánlom a műegyetem előadótermeit, hiszen a vizsgák ott zajlanak...;)
a jogi vizsga elsőre jó 5let, hiszen azt csak be kell seggelni...:)
(a közgé a húzósabb, tele van aktualitással, és a tananyag sincs rendesen update-elve)
Oh, I'm sorry!
Nyilván félreérthető voltam. Tudom,hogy el lehet menni tanfolyam nélkül is vizsgázni. Alább írta vki, h szerinte tanf nélkül nem sikerülhet a vizsga, erre reagáltam a költőinek szánt kérdéssel.
Célom a tszv. Önmagam és tudásszerzés miatt. A csak jogszabályos modul elsőre pedig terepfelmérésre használnám (ill. abból már elég jól állok:-)). Szerintem sokat számít a jó felkészülés mellett, ha tudod, mire számíthatsz.
Hello!
Sztem elmehetsz csak vizsgázni is, és ha sikerül ugyanolyan papírod lesz róla, mintha jártál volna tanfolyamra... és igen, modulonként is elvégezheted, ahogy tetszik...ráadásul az Értékpapír-Ügyintézői Jogi Vizsga gyakorlatilag a legfontosabb akkor, ha vmilyen brókercégnél szeretnél dolgozni (akár recin vagy pl. back/mid office)...
Törölt felhasználó2011. 05. 09. 09:04
Előzmény:
törölt hozzászólás
Hello mindenki!
Valóban él még ez a beírásom és a benne leírt kérdések. Várom a reakciókat rá.
Megkérdezhetném, hogy má' mé' ne lehetne tenfolyam nélkül megcsinálni a tszv-t???
Én is készülök egyébként folyamatosan a tszv-re. Bár koncepcióm most annyiban változott, hogy elmegyek először önmagában az értékpapírjogos modulra, oszt majd meglátom.
Törölt felhasználó2011. 05. 08. 22:42
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2011. 05. 08. 22:23
Előzmény:
törölt hozzászólás
Semmi sem kötelező...:)
Törölt felhasználó2011. 05. 08. 21:30
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2011. 05. 08. 20:58
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2011. 05. 08. 20:57
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2011. 05. 08. 15:23
Előzmény:
törölt hozzászólás
Amiket leírtam, azok az ajánlott irodalmak.
Autodidakta módon nem fogsz átmenni, ez szinte teljesen biztos.
Tőzsdei szakvizsga
Új vagyok itt a portolio.hu-n. Egyik jó ismerősömtől hallottam valamiféle tőzsdei tanfolyamról.
Úgy értesültem, hogy 5 modulból kell tőzsdei szakvizsgát tenni, persze annak, akit érdekel.
Ezzel kapcsolatban szeretném az itt fórumozó - biztosra veszem, többnyire profi - tőzsdések segítségét kérni. Nagyon megköszönném, ha tudnátok nekem segíteni, mert nagyon érdekel a tőzsde világa, és előbb-utóbb szeretném is letenni a szóban forgó tőzsdei vizsgát.
A következő kérdéseim lennének Hozzátok:
1. Pontosan hány modulból áll a vizsga? Fent jól írtam, jól értesültem, hogy 5 modulról van szó?
2. Hány hónap a tanfolyam időtartama?
3. Közép- vagy felsőfokú végzettséget ad?
4. Hogy működik a vizsga? Milyenek a követelmények? Nagy a szigor?
5. Egyáltalán érdemes-e elmenni a tanfolyamra? Vagy elég csak saját magunk, autodidakta módon otthon felkészülni? (hozzáteszem nem kezdő vagyok, így az alapfokú, de inkább már a középfokú közgazdasági, stb. ismeretekkel nincs gondom)
6. A vizsgán való részvételnek kötelező előfeltétele a tanfolyamon való aktív részvétel?
7. Milyen jegyzetekből kell felkészülni a vizsgára? A kötelező szakirodalomhoz honnan lehet hozzájutni?
8. A vizsgadíjak mennyibe kerülnek (modulonként)?
9. Egyéb költségek, díjak?
10. Hogy néz ki maga a vizsga? Szóbeli vagy írásbeli?
11. Tudtok-e ajánlani 1-2 szuper honlapot, ahol lehet bővebben tájékozódni?
12. Netán van olyan Közületek, aki részt vett/részt vesz egy ilyen tanfolyamon/vizsgán és vannak hasznos jegyzetei?
13. Végülis konkrétan milyen végzettséget ad ez a tanfolyam? Hol lehet/tudok elhelyezkedni vele, ha sikeres a vizsgám? Brókerként el lehet helyezkedni ezzel a tanfolyamos végzettséggel? Vagy más konkrét munkahelyen, munkakörben?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket.
Örülök, hogy itt lehetek! :-)
Majd még jelentkezem.
Üdvözlök Mindenkit!