Különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntette miatt tett feljelentést Torgyán József ismeretlen tettesek ellen a Fővárosi Főügyészségen. Ezt maga a volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján.
Az MTI-nek is eljuttatott feljelentésben Torgyán József hivatkozik a csalás törvényi feltételeire. Mint írja, a választási kampányban tett ígéretek a választópolgárok tudatos megtévesztésének minősülnek, márpedig "más tévedésbe ejtése a hatályos büntetőjog csalási tényállásának egyik eleme".
A csalás másik tényállási elemével, a jogtalan haszonszerzéssel kapcsolatban azt írta: az mindenképp megállapítható, mert "a kormányzati pozícióba kerülés számos olyan előnyt biztosít, melyek messze meghaladják azt a mércét, mely e célzat megállapíthatóságához szükséges". Torgyán József szerint sértetti oldalon bekövetkezett kárnál vizsgálandó, hogy a hatalomra kerülők az ígért jóléti intézkedések helyett róttak-e olyan terheket a lakosságra, melyek a nép vonatkozásában kárként, a csalók tekintetében pedig haszonként jelentkeznek, vagy terveznek-e ilyet tenni. Torgyán pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: az általa ismeretlennek nevezett elkövetők a kormány soraiban keresendők és a feljelentésében is szerepelnek nevek.
Az MTI-nek eljuttatott feljelentésben Kóka János, Veres János, Hiller István és Gyurcsány Ferenc neve is szerepel.
Kitért arra is, hogy ez a bűncselekmény 5-től 10 évig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Torgyán József beszélt arról is, hogy szívesen venné, ha mások is csatlakoznának a feljelentéséhez.
Jó reggelt Buxi! :-))
Én mondtam, hogy az mdf felejtős.
Egyébként meg, hogy jobboldali lenne az mdf, mmmmmmmmmmmuhahahahahaha ezen nevetnem kell, már ne is haragudj.
Örülök, hogy már korán reggel megnevettttteccc.
:-)))))))))
Nem is vártam más magyarázatot tőled. Az előzményeket megismerve. Nos, hogy mennyire sikeres, ezen egyszerűen mosolyognom kell. Ibolyátok nem fog bejutni a parlamentbe a következő választásokon. Annyira sikeresen szétverte az mdf-et, annak szavazói bázisát. A legkitartóbb emberei is elhúztak mellőle. És meglátod, már Herényi úr sem húzza tovább vele sokáig. Én szóltam Buxi.
Aszongya, hogy szép asszonyt kemény szerszámmal, ügyvédet perrel megijeszteni nem lehet...
Mmmmmmmmuhahahahaha
Törölt felhasználó2006. 09. 16. 10:55
engedtesék meg nekem hogy közbe szoljak.........
a koronát én raktak orbán fejére és csak én is vehetem le onann.............
de hogy ha már e kérdés szoba került a kormány kérem hazudik.............és eme állapotot ismerve itt jegyezném meg hogy nekem ebben igenis nem .....kis szerpem van.
nos én kész vagyok bármikor visszahozatni magamat a politikába............én kérem miota az eszemet tudom mindig is politizáltam......nézze meg kérem hogy nélkülem hova került az ftc............
és ez igy megy még vagy 8 orán keresztül..........aztán távozik torgyán doktorur!
Remélem, hogy Torgyán doki fellépése a színre nem a ballib szánalmas próbálkozása megint, mert tudod, Ibolykával is kudarcot vallottatok. Dokival kapcsolatban is hallani egy-két ilyen infot. Amit én nehezen tudok elképzelni, de hát megfelelő mélységgel fogom szemlélni a dolgokat. Mert doki is igazhitű, igaz nem otp részvénytulajdonosi szempontból, hanem zöld a vére neki is.
:-))))
Törölt felhasználó2006. 09. 16. 08:51
az a gond ezzel, hogy a nemzetbiztonsági hivatal, az elhárító tisztjeivel és egyéb eszköszeivel, nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva elsimítja az ügyet....
Torgyán doktor megérkezett
Na majd ad nektek Torgyán doktor!
link