Jól látod a dolgot, Trump beszédei, csak nagy bemondásokat tartalmazott… meg az ígéretek netovábbját. Akármennyire is mondja, hogy lezárja az Ukrán háborút, annál azért bonyolultabb az a konfliktus… egyik fél sem tűnik tárgyalóképesnek. Ukrajna tuti nem szeretne területet veszteni, oroszok meg nem adják fel, amíg területet az övék nem lesz. Trump egyszerűen nem küld fegyvereket az ukránok elvéreznek… EU meg nagyon nem szeretne szomszédos lenni Oroszországgal… Trump gazdasági külpolitikája is egy egyszerű gyereklelkű bemondás… annál bonyolultabbak a külgazdasági viszonyok, mint ahogy ő azt levezette. Könnyű mondani a védővámokat… csak a kérdés, hogy USA-nak milyen a gyártókapacitása a válasz: harmat gyenge… ő kb egy egy 60as évekbeli álmot üldöz… amikor 6 gyereke volt egy amcsinak és dolgozott a Detroitban az autógyárban és abból eltartotta a családját bőségben és a felesége otthon ült… (csak már nincs Ditroit) Ha bevezeti a vámokat, olyan inflációt fog okozni, hogy ők is néznek, majd nagyot… iPhone és sok termék, szinte minden Kínában készül, persze, majd a gyártók lenyelik a dolgokat… könnyen felléphet akár egy hiánygazdaság … főleg ha teljes körű embargókat vezet be. Kína kezében nagyon sok dollár van, ha ők bosszút akarnak állni tudnak is… Szóval nem olyan egyszerű dolgokba akar belenyúlni… A jobb verzió, csak a szája fog járni, rosszabb, ha cselekszik is.
Jó reggelt! USA futures: S&P +0,16% Dow J. +0,24% NASDAQ +0,2% Kezdenek picit konszolidálódni. Ázsia: Nikkei225 -0,33% Hsi +0,93% Forintunk picit erősödött, tegnap minden fronton kapta a pofonokat. USD/JPY -0,33% Tegnap a Daxot agyon csapták… Mai napon komoly árfolyam konszolidáció lehet a Béten. Szerencsére mi a kispapírokban vagyunk többnyire, amelyek nagyon jól szerepeltek. A Club ajánlása a papírok tartása, vétele:)
Szerintem lassan az amcsik megnyugodnak és felszáll majd a rózsaszín köd. Trump nagyon sok mindent megígért, de azt nem részletezte, hogy hogyan fogja beváltani. Nagyon sok olyan is volt, ahol az ígéretei egymással szembe mennek. Az embereknek jólétet és alacsony inflációt. Ez üti egymást, mert a jólét emeli a fogyasztást, ezzel az inflációt is. Persze ha nem fog bevezetni ársapkát, Viktorunk tanácsára. :-) Rendezni akarja az adósságot? -de melyiket. Mert amit meghirdetett, az nagyon emelni fogja az államadósságot.
Ma átnéztem USA-t… jönnek majd le rést tölteni pár papperral. Ezek a kirobbanó hurrá híres dolgokra általában komoly korrekció is jön. USA-ban amúgy is hagyománya van a túlhúzásnak. Otp-ét néztem az is réssel tört ki. Dax a szép nyitó után ment a levesbe… örülök a Zalando Se kiment… Allianz Se tartja magát.
Áá már itthon vagyok, kevertem 1et a nagy örömre, minden papirom ment.Vásárolni ma csak cc 600e-ert vettem kis enefit.Jöt egy ismerősöm hogy nézzem meg a horgászbotját mi a baja..hm....nem tudom honnan vette hogy én értek hozzá..mind1..ittam vele pár fröccsöt.
Idézet az Erstétől: ...De tágabban vizsgálva a teljes magyar és lengyel részvénypiac
is profitálhat, melyek értékeltségében jelentős diszkont látható a
szomszédban dúló orosz háború miatt. A kampány során Trump többször
hangoztatta, hogy megválasztása után gyorsan véget vetne az orosz-ukrán
háborúnak. Ennek megvalósítása erősen kétséges, de jelentős pozitív
hatása lenne. Kvázi fekete-hattyú eseménynek számítana.
Cignél is frissítenem kellett a rajzot, mert nagyon úgy tűnik hogy új emelkedő csatornát kezdett el felvenni. Viszont RSI alapján kezd ő is túlvett lenni. https://invst.ly/174p2g
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA