Csak az a baj, hogy csináltak egy bábkormányt makkmarcival az usákok. Eladta ukrajnát vagy száz évre előre. Ember lassan nem lesz aki dolgozzon, de nem is lényeges!
Biztos lesz egy pillanatnyi hatása a gazdaságra, illetőleg a tőzsdére. Viszont rövid időn belül lesz is megoldás a problémára. Ugye itt nem csak mi hanem szlovákia illetőleg csehország sem kap olajat. Namármost nekem az a meglátásom, hogy a nyugati ipart/ autóipart ami kezd kicsit mocorogni azt jelenleg szinte a keleteurópai országok szolgálják ki alkatrészekkel (ugye Mo. Ipara szinte erre épül). Ha nem oldódik meg az olaj ellátás az elkezdi felnyomni az árakat, esetlegesen fennakadásokat fog eredményezni, ami megint ki fog hatni az árak emelkedésére azaz az inflációra. Viszont, ha a keleti régióban elkezd emelkedni az infláció akkor magával fogja húzni az Eu inflációját, amit pedig nem szeretnének. Nekem ez a meglátásom, hogy lesz rá megoldás rövid időn belül. Mondjuk most egy kis tőkét viszek át én is ingatlanba, találtam egy jó kis befektetést. Geri egyetértek veled, én itthon várok egy kis mozgást holnapra a gyógyszer, olaj és bankpapírokban.
El is zárta az Ukrajna egy picit a tranzitot… de nem sokáig szerencsére, mert így nem ketyeg a pénz az ukránoknak sem. Lehet nem számít nekik, hogy akkora már a államháztartási deficitjük… nem oszt szoroz. Szerencsére van üzemanyag tartaléka Magyarországnak, addig remélhetőleg megoldódik , amíg kitart. O.V. egy elmebeteg… mi lesz a következő? Kimet is meglátogatja és baráti ország lesz? Közös beruházás… XD Én rajta semmin nem lepődök meg annyira abszurd… de látod ez kell a magyar népnek. USA-nak meg egy Trump…
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA