Szerintem is az egyes részvénytranzakciók egyenlege után kell adózni - bár én ezt nem tekintem feltétlenül jövedelemnek.
Ha valaki megveszi, és nem menedzseli a részvényeit, csupán benne ül, annak nem kell adóznia addig, míg ki nem száll a potiból nyereséggel, míg aki menedzseli, az minden egyes lezásrt tranzakció (vétel eladás) eredményének egyenlegét köteles leadózni.
Szerintem ez így nincs jól, de ez nem mai (május 20-i) téma... :)
Ha valaki megveszi, és nem menedzseli a részvényeit, csupán benne ül, annak nem kell adóznia addig, míg ki nem száll a potiból nyereséggel, míg aki menedzseli, az minden egyes lezásrt tranzakció (vétel eladás) eredményének egyenlegét köteles leadózni.
Szerintem ez így nincs jól, de ez nem mai (május 20-i) téma... :)
SZJA bevallás
Egy kis segítségre lenne szükségem az adóbevalással kapcsolatban. 2007 májusában megszûnt a tanulói jogviszonyom (sajnos ki kell hagynom 1 évet), munkahely híján 2007 dec 12 én rendeztem tb jogviszonyomat és azóta csekken fizetem minen hónapban a minimálbér xy% százaléka után.
A kérdésem az lenne hogy a decemberre befizetett összeget fel kell e tüntetni a bevallásban, és ha igen akkor hol? Találtam Egészségügyi hozzájárulásos részt, de nem igazán sikerül eligazodnom rajta... Elõre is köszönök minden segítséget!
Tisztelettel: