Erőteljes növekedéssel kezdte a mai napot az econet.hu a BÉT-en, az IT cég árfolyama ugyanis 8.3%-os növekedést mutat, igaz forgalma egyelőre nem kiugró, mindössze 3 millió Ft-os.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=37212
... én is úgy vélem ,hogy az utóbbi időben itt vadászat folyik a még remegő kezekben lévő nagyobb csomagokra ...
Törölt felhasználó2004. 09. 30. 20:34
Idézet 2004. szeptember 22-i hozzászólásomból: „E CONET ÁRFOLYAM NEMSOKÁRA INDUL FÖL – ÚJRA . Van akit nem érdekel és van aki azt hiszi azért írom, mert van és ilyen bénán akarom az árat segíteni ? Hát annyi igaz hogy van egy pár, utóbbi időben begyűjtöttem, de eladni MÉG nem akarom, mert BIZTOSAN TUDOM, HOGY NAGYFIÚK HAMAROSAN FELHÚZZÁK AZ ÁRFOLYAMOT. A nagy eladó pakkja nemsokára elfogy. . . Kezdetnek októberben 120 HUF fölé… . Majd meglátjátok, ez el van döntve…. . Célom a beírásommal, hogy lássátok majd, hogy nem kamuztam. . EMLÉKEZZ ETEK MAJD A MAI NAPRA, 2004. SZEPTEMBER 22-RE, MA SZÓLTAM” . . . Idéze t vége. . MA, 2004. SZEPTEMBER 30-ÁN ÍGY FOLYT. KÖV.: . Nem vagyok kamukirály, nem vagyok műmájer, nem vagyok internet szakértő és fogalmam sincs, hogy ECO üzletei ténylegesen mennyi cash-t fognak termelni. . De pl. maradjunk annyiban, hogy "állítólag azt csiripelték a madarak", hogy 2004. szeptember 22. előtt Rókusfalvi Pál (igen a régi TV-s, de ma már kőgazdag üzletember) nagyobb tétel Econet.hu részvényt vett. MIVEL RÓKUSFALVI NOBILIS KRISTÓF EGYIK LEGJOBB BARÁTJA, így gondolom nem azt mondta neki NK, hogy „Figyeljé má Pali, vegyé 108-on és eladod 115-ön." . Mármint TUTI, hogy nem 115-ös célárfolyamot mondott….!!!!!!!!!!! !!!!!!! . Rókusfalvi nem hülye gyerek… . Egyébként Nobilis Mester olyan külföldi befektető haverjaival jár vitorlázni, hogy haveri alapon olyan pénzt raknak ECO-ba, hogy kb. 3 nap alatt 200 HUF-ra vihetik az árfolyamot... . Tehá t senki ne higgye azt, hogy most tömik bele az ECO-t a looserekbe, hanem most szórják ki őket…… . Én meg csak követem az ÚJ TŐKÉS MAGYARORSZÁG NYERŐ embereit…. Ilyen egyszerű ember vagyok... .
Törölt felhasználó2004. 09. 23. 02:35
ECONET ÁRFOLYAM NEMSOKÁRA INDUL FÖL – ÚJRA . Azt hiszitek azért írom, mert van és ilyen bénán akarom az árat segíteni ? Hát annyi igaz hogy van egy pár, utóbbi időben begyűjtöttem, de eladni MÉG nem akarom, mert BIZTOSAN TUDOM, HOGY NAGYFIÚK HAMAROSAN FELHÚZZÁK AZ ÁRFOLYAMOT. A nagy eladó pakkja nemsokára elfogy. . Kezdetnek októberben 120 HUF fölé… . Majd meglátjátok, ez el van döntve…. . Célom a beírásommal, hogy lássátok majd, hogy nem kamuztam. . EMLÉKEZZ ETEK MAJD A TEGNAPI NAPRA, TEGNAP SZÓLTAM.....
Kedves Marques! Olvasgattam az eddigi hozzászólásaidat a részvényhez, és tetszik, hogy racionálisan gondolkozol (természetesen mélyebbre látva mit a többiek). Amostani nagyobb eladónak netán lehet valami köze az Externetes akvizícióhoz? Netán nem pont ők adják el a pakkot, mert lejárt a megegyezés szerinti értékesítési tilalom? (a nagy eladódnak nem tudod, hogy kb. hány részvénye lehetett?) Szerintem egy héten belül én is visszamászom ecoba, de addig is szeretném olvasgatni esténként a tájékoztatóidat. :))) Ha van valami változás a nagy eladó körül... ;>
ECONET ÁRFOLYAM NEMSOKÁRA INDUL FÖL – ÚJRA . Azt hiszitek azért írom, mert van és ilyen bénán akarom az árat segíteni ? Hát annyi igaz hogy van egy pár, utóbbi időben begyűjtöttem, de eladni MÉG nem akarom, mert BIZTOSAN TUDOM, HOGY NAGYFIÚK HAMAROSAN FELHÚZZÁK AZ ÁRFOLYAMOT. A nagy eladó pakkja nemsokára elfogy. . Kezdetnek októberben 120 HUF fölé… . Majd meglátjátok, ez el van döntve…. . Célom a beírásommal, hogy lássátok majd, hogy nem kamuztam. . EMLÉKEZZ ETEK MAJD A MAI NAPRA, 2004. SZEPTEMBER 22-RE, MA SZÓLTAM.....
Törölt felhasználó2004. 09. 22. 20:55
A negatív hír = a nagy eladó, már majd az összes papírját eladta... Azt hittem lejjebb megy
Törölt felhasználó2004. 09. 07. 19:41
ECO-T IS NEGATÍVAN ÉRINTŐ HÍRNEK KELLENNE HAMAROSAN NYILVÁNOSSÁGRA KERÜLNIE......... majd meglássátok..... . aki azt hiszi, hogy kamuzok, annak azt tudom mondani, hogy ha kamuznék, akkor más néven írnék be (amit soha nem tettem meg, minden fórumon ezen a néven írok) és kiderülne idővel, hogy valótlant állítottam . a célom az ilyen beírásokkal, csupán az, hogy meglássátok IGAZAT írok, és idővel egyre többen adjanak a véleményemre.... . u . i. Korányi G-nek meg gratulálok
Kedves Wedge, Általában teljes mértékben osztom a véleményed kb. az első mondatáig, de.. Nem tudom mennyi tapasztalatod van az informatikával, vagy a fundamentális elemzéssel, de attól tartok jelen esetben inkább technikailag elemzés oldaláról foglalsz állást. Az eco mögött nincs túl sok pénzzé tehető érték, a várható árbevételeik elég kétségesek. Én beszéltem emberekkel (értsd: volt eco alkalmazottak, pontosabban informatikusok) akik igen sokáig kitartottak a cég mellett, de végül szép sorban otthagyták az elmúlt 1-2 évben. Mostanra vélhetően nagyobb a cégben a marketing szakértelem és a lobbi erő, mint az informatikai potenciál. Próbáld ezt is belekalkulálni a kockázatelemzésedbe, és ne felejtsd el, hogy néhány nap alatt valós forgalom nélkül is le lehet lökni egy papir árfolyamát közel 0-ra, esélyt nem adva a kiszállásra. Bár annyi azért az érvelésed mellett szól, hogy elég sok speki nem foglalkoik ilyen mélységben a háttérrel. (Erről viszont egy kedves barátom kedvenc mondása jut csak eszembe: "Hülyéből sosincs hiány".) Sok sikert kívánok az econak és a tulajdonsainak egyaránt!
Marques, az a baj, hogy te éves időintervallumokban gondolkodsz, de szerintem esze ágában sincs senkinek addig tartogatni egy speki részvényt. amúgy meg szerintem fognak tudni mit kiszedni a cégből, mert azért jól fog az működni.
Törölt felhasználó2004. 09. 06. 18:57
Akkora pofára esés lesz Eco-val kapcsolatban ......... . ... mert cégben érdekelt emberek szivárogtatnak ki árfolyambefolyásoló híreket.... . .... majd meglátjátok, aki benne van az legyen észnél ezerrel, hogy mikor kell kiszállni... . .... mert játszani sőt sokat nyerni lehet vele, de ha valaki A CÉG JÖVENDŐ NYERESÉGTERMELÉSE MIATT VESZI, szerintem NE TEGYE !
Törölt felhasználó2004. 09. 06. 15:36
...mára a forgalom is igen szépen alakul...
Törölt felhasználó2004. 08. 04. 16:55
... lám mit tesz egy sikeresen lezárt Freesoft jegyzés ,újra képben az Eco ...
Igen! Olcsó, tehát kezdje el mindenki vásárolni, hogy felmenjen az ára és el tudjam adni. :)
Törölt felhasználó2004. 06. 24. 17:43
... nem szabad hanyagolni az econetet,100 alatt olcsó ...
Törölt felhasználó2004. 06. 23. 20:08
1. Szerintem a Posta-ügylet se 100 %-ra tuti, mert az utóbbi napok híradásaiban azt mondják állandóan, hogy mekkora hiányok vannak a postánál. Biztos sok pénzük és kapacitásuk lesz az átállásra az internetes rendszerre... Mi lesz ha pl. kormánybiztost rendelnek ki, hogy átvizsgálja a postánál folyó dolgokat, és befagyasztják a fejlesztéseket????? 2. Szerintem azért van ez az esés, mert egy-két nagybefektető, aki bezsákolt, vagy olyan jegyző akit kihagytak a számviteles buliból, rájött, hogy átcseszték és szórja ki a papírjait, azután hogy kiderült – nem kis részben a Portfolio.hu-nak hála - hogy nem csak az Externet veszteséges, hanem a Sziget.hu is. És ez nem felel meg annak, amit Eco vezetés mondott, hogy nyereséges cégeket vesznek a Posta-bizniszen túl befolyó tőkeemelésből. Ki az az agytröszt aki olyanokra bízza a saját pénzét, akik – finoman szólva – nem mondanak igazat? Tehát nagyerőkkel legyünk hálásak a Portfolio.hu-nak hogy mindenkit beavattak az igazságba Externettel és Sziget.hu-val kapcsolatban.
Törölt felhasználó2004. 06. 23. 16:11
... a tisztulási folyamat lejátszódott, a megtisztítás pedig zajlik , de 100 alatt a részvény már olcsónak számít ...
EXTERNETES helyzettel ezt lehet kezdeni a hatályos magyar számviteli szabályok alapján: 1. Externet vásárlással apportálnak egy céget az Eco-ba. Így minden befektetőnek elmondhatják, hogy frankók vagyunk. 2 Az IS JÓ NEKIK HA VESZTESÉGES AZ EXTERNET, mert kapnak érte egy csomó pénzt, 300 milát. Harmadik személy adna érte ennyi pénzt a 2002-es mérleg alapján? A 300 milát szét lehet osztani maguk közt. 3. Ja és ez a csúcs: Ha veszteséges, akkor a veszteséggel csökkenteni lehet az Econet adózás előtti eredményét. 4. Aki nem volt benne ebben a buliban, de a tőkeemelésben részt vett, ANNAK TULAJDONKÉPPEN ELADTÁK AZ EXTERNETET. ÉRDEKES LENNE HA ERRE CSAK ÉN JÖTTEM VOLNA RÁ EBBEN AZ ORSZÁGBAN.
Törölt felhasználó2004. 06. 17. 13:29
Nem mindegy melyik fog lezajlani: a tisztulási folyamat a 120-as gát átszakítása után robbanásszerűen lezajlik, de a 100-as gát felett meg kell állnia , a megtisztításhoz 100 alá kell benyomni
Na, úgy látom, tisztulni fog az econet piaca:) nem baj.Nyilván nehezen várható el egy papírtól, hogy mitán duplázott, azt folytassa.Azt gondolom, bukóban itt nagyon kevesen vannak, úgyhogy aki ki akar szállni, megteheti, és hálás lehetett, hogy ennyi pénzt keresett. Minden tőzsdei befektetés kockázatos. Összemosódnak a cégek.De látjátok, ki lehet deríteni, tehát nem is szupertitkos matyizás. Az econet így döntött, ezekben hisz....a részvényeket el lehet adni, akinek nem tetszik, itt szerintem annyira nincs megszivatva senki...Igen, akinek pénze van, természetesen keresni akar...de ez tipikus magyar szokás, hogy sírunk, hogy a nagyfiúk manipulálnak.Tessék kimenni az USA-ba és megnézni, ott milyen pánzgyárak vannak, egy koholt hír és egy húzás után a benfentesek hogy megöntik a piacot. Volt olyan eset, hogy hetente(!) jutalmazta magát a vezetés opcióval, ötödáron, és nyomták a piac torkán lefelé. Itt ellenbe szerintem csúnyán lóvátéve senki nem volt. amúgy meg, nyilván nem az externetesek nyomták meg a piacot a 200e részvénnyel...nekik még ugyanis nincs is.és ilyenkor úgy szokás megegyezni, hogy jóideig nem is adhatnak el(MOL-Slovnaft részvényfizetés)Lesz nek nagy kiszállások! egyszer realizálni is kell...
Kedves Marques! Mindent értek, illetve érteni vélek. Egyet nem. Mindehhez mi szükség volt felnyomni a részvény árát 120-146 közé? Miért nem lehetett ezt az 50 milliós szinten megtenni. Ezenkívül miért kellett közel 1 milliárdos tőkeemelést végrehajtani ahhoz, hogy egy értéktelen céget potom 330 millióért megvegyenek. Avagy lehet az akvizícióval a 330-nál többet is nyerni? Aztán lehet-e tudni valamit a sziget.hu áráról és értékéről? Ott mi a várható helyzet? Mindezt laikusként kérdezem, magam nem értek a gazdasághoz (sajnos)
Törölt felhasználó2004. 06. 16. 19:59
A TÉNYEK (MINDEN ALÁTÁMASZTVA IRATANYAGGAL!!!): 1. ) Ma egy kicsit utána néztem az Externet akvizíciónak: Extern etben 2003. szeptember 23-án 50,003 %-os többségi irányítást szerzett a Budai Házak Kft. (Megjelent a Cégközlöny 2003/51. számában). Ügyvezető: Hegyes Zoltán Korábban Kvant Rt.-é volt az irányítás. Budai Házak Kft.: ügyvezetője: Hegyes Gábor, Hegyes Zoltán. A társaság irányítását biztosító befolyásolás mértéke Hegyes Zoltánnak: 52%. Korábban, 2003. szeptember 29-ig Kvant Rt. tag volt a Budai Házakban. Kvant Rt: 2003 12. 10-ig Hegyes Gábor és Hegyes Zoltán a cégjegyzésre jogosultak. Cégközlöny 2004/3. számában megjelent: Dr. Balázs Csaba 2003. december 10-én megszerezte a KVANT Rt. 100 %-a mértékű szavazatot. Ja és mint tudjuk: Budai Házak Kft. részt vett az Econet tőkeemelésben. Balázs Csaba pedig az Econet vezetője. 2.) Az Econet azzal indokolta (írásos nyoma van) a Posta-ügylet igényeinél nagyobb tőkeemelést, hogy az elektronikus számlázás nyereségessé válásáig is jól működő internetes cégeket akar venni, hogy nyereséges legyen az Econet. Az Externet 2002. évi gazdálkodási adatait és az 1. pontban leírtakat figyelembe véve lehet hogy nem azért esett az Externet Kft-re a választás, mert Magyarországon ez a legjobb internetes cég. 3.) Tudjátok a magyar számviteli előírások olyanok (lásd számviteli törvény), hogy teljesen legálisan, teljesen törvényesen a társasági adó alapját csökkenteni lehet ha ügyesen csinálják azt a fránya akvizíciót, vagy apportot. Ilyenkor pedig tök mindegy – ha ügyesen csinálják – hogy veszteséges-e az akvizíciós célpont. Na de ez már egy másik történet...
Száguld az econet.hu
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=37212