OSZLOPOS

Regisztráció: 2020-03-18 09:33:03

Hozzászólások száma: 2 573

Utolsó hozzászólás: 2021-10-22 16:53


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja péntek, 16:53
Az elemzők óvatossága teljesen érthető.Nem is olyan régen még 0$ volt az olaj, a MOL meg küzdött, 1500 Ft volt.Akkor sem tették le a célárat 1000 Ft-ra. Most, hogy nagyon jól néz ki a kép, most sem rohannak utána. ERSTE-nek van egy 2500 alatti célára, szerintem az ciki. De a 3000 teljesen korrekt úgy, hogy olyan időszak áll előttünk, fél év, amit a vírus a klíma miatt szeret. Ahogy haladunk előre és látszik, mennyire maradandó a jelenlegi olajár, üzemanyag fogyasztás és Covid helyzet fokozódik-e, illetve a vállalati eredmények is jönnek , alakul majd a kép is.A választások közelsége szintén óvatosságra ad okot. Szóval nem az elemzőcégek ajánlásaiból kell kiindulni. Én 10 perc alatt eladom a MOL-om, ha kell, az az elemző meg 10 év múlva is ott akar dolgozni, a vagányság ebben a szakmában nem kifizetődő.
MOLly tulajok topikja péntek, 11:26
Steve52, nagyon rossz TV-t nézel...tanultak?? ne viccelj már. Egyszerüen mákjuk van nekik is meg nekünk is, hogy a kilőtt az infláció az űrbe, és a fundok minden megvesznek, köztük az olajat is. Mivel mindenki nyomtatja a pénzt, az nem alternatíva, folyamatosan bővül. Az olaj és a gáz az OPEC miatt korlátosan bővül, ezért irtózatos pénzeket tolnak bele az alapok. Nincs akkora valós fogyasztás, amilyen ár most van. Bitcoin ezért akkora favorit, mert pontosan tudható mennyi van belőle, és mennyi lesz. Most minden ami ritka, és belátható időn belül nem tud belőle több lenni, az érték.
Mákjuk volt, ettől még pont szarnak ránk, ne legyen illuziód. Sőt, ez tovább bátorítja őket, hol volt itt a büntetés az árulásért? sehol. Egyre bátrabbak, szabályok felett állók, ez pont a Hernádi féle szálloda botrányokban pont látszik is.
Az állam a legrosszab tulajdonos, így a reptér állami megszerzése nem üzleti, hanem önös politikai indíttatású.Ez nem is kérdés. És ebbe belerángatnak minket is.
NEW OPUS GLOBAL péntek, 11:10
arra mindig esünk, ne várd! Itt 2-3 meglepően jó jelentés segíthetne, azaz legalább 1 év. Csakhát választások lesznek, a haverokat tömni kell a kampányban, felesleges reklámok mennek a haveri médiákban már most, durvábban, mint eddig. Ha meg bukják a választást, egy ideig tök mindegy, mennyi munkája van, rajta lesz a kereszt. Vagy egy felvásárlás/kivezetés segítene. Amin amúgy egy vesztes választás sokat lökne. Lehet, akkor járnánk jól, ha Viktor bukna. 
MOLly tulajok topikja péntek, 11:04
Ha ebből repcsitér lesz, akkor oda nagyon nagyon sok pénz kell. Szerintem nem lesz rendkívüli oszti, viszont az biztos, hogy ami lesz, azt már tavasszal kifizetik. "B", hogy tényleg lesz nagy oszti, hitelből, de az meg elég rondán nézne ki. Vagy valamit eladnak addig. 
Bármi is lesz, jót kell jelenteni, mert valamennyi hitel még a remek nyereségesség mellé is kell, hogy mondjuk 25%-os tulaj legyen Ferihegyben. Minél nagyobbnak kell most látszani.
"C"...ennek logikai következménye: nem lesz semmilyen lezárás, ha ezrével hullanak a népek, akkor sem.
MOLly tulajok topikja péntek, 10:56
a stratégia az, hogy ami állami segítséggel nyúlható óriás bizniszhez Mészáros még kicsi (OPUS "csak" akkora, mint a MOL 1 éves nyerője"), azt a MOL-lal vásároltatja meg Viktor. A diverzifikálásba minden belefér .
MOLly tulajok topikja csütörtök, 17:20
ez megint nem valós vásárlás, vagy legalábbis lebeszélt. OTP és MTEL is hatalmas mennyiséggel zárt.
De attól még tök jó!
Szerencsére az olaj is délnek fordult, kicsit még mehetne le, hogy mindenki lenyugodjon és a MOL is pénzénél legyen. Nem jó, ha minden nap a címlapon van a magas üzemanyagár, mert a politikusoknak semmi sem drága, előbb utóbb valakinek eszébe jut, hogy lehetne beavatkozni , politikai útra terelni a dolgot.76-80 $ között a WTI bőven jó lenne- tudom, hogy Brent a lényeg, de certi is erre van-. A MOL nem olajtermelő, neki az érdeke a legnagyobb mennyiség eladása a legnagyobb profittal. Ehhez nem a legmagasabb nyersolaj ár a jó.
Richter topik csütörtök, 16:06
szerintem a Richter. Leginkább kockázatmentes. MNB el***ta, megint, mint minden évben, képtelenek erős kezűnek lenni, ezért van kultúr országokban, hogy az nemzeti bank elnöke független, vagy legalábbis érti, mit csinál.
Most az zajlik, hogy Viktor odaszólhatott, hogy elég legyen a kamatemeléssel, az egész ország hitelen ül, választások előtt nem elfogadható, hogy mindenkinek 20-30%-kal nő a törlesztője. Csakhogy így a forintot hagyják bedölni, infláció meg megy az egekbe. Mindegyis, Richternek ez fekszik.
MOL megszívhatja, egyrészt a forint gyengülés további áremeléshez vezethet, Viktor lehet, hogy oda is parancsol, hiszen haverja Hernádi, hogy elég legyen már, nyeljen be a MOL egy kis  buktát, vagy hatósági ár lesz. Másrészről egy ár után az emberek tényleg leteszik a kocsit.MOL így is-úgy is bukik.Egy menti meg, ha az olajár délnek veszi az irányt. Ferihegyben tanácstalan vagyok, elvileg nem passzol az alaptevékenységbe, és nem is diverzifikáció, ha a Covidra gondolunk, akkor mindkettő tevékenység buktába megy, ha lezárás van. Ugyanakkor egyes alapok már annyira erkölcsösek, hogy nem vesznek pusztitó tevékenységes részvényeket. Ha a MOL-nak sikerül kitáncolni az olajtársaság-földmérgező- kategóriából, akkor még jól is járhat.
OTP-nél a moratóriumosok a nagy kérdés, illetve választások után beindul a durva kamatemelés, akkor jöhet a fekete leves.
Jeéenleg a MOL tűnik alulárazottnak, de nagyon homályos a jövő, OTP már nem olcsó, és ott is van pár viharfelleg, a Richter vitorlájába meg pont most kap bele a szél.
Richter topik csütörtök, 14:11
Mi lesz előbb?
Richter 10e
MOL 3e
OTP 21e.
Tippek?
AutoWallis Nyrt+topic csütörtök, 14:10
nem rájuk gondoltam, rossz kifejezést használtam. Kiemelt ügyfél, vagy bármi más. Ahova most 100M a belépő általában, bankja válogatja.
AutoWallis Nyrt+topic csütörtök, 12:55
szerintem hétfőtől kezdik majd. Nyilván az is jó lenne, ha a piacon 122 felett lenne az ár már akkor.
AutoWallis Nyrt+topic csütörtök, 12:48
szerintem az OTP-nél többezek privát banki ügyfél van. A saleseken múlik, mennyire tudnak mozgósítani. Régen sorba kellett állni, most ez sincs, akinek van számlája, kattint aztán kész.Szerintem inkább 500-1000 között van a szám. Lesz pár bálna, de a java 10-20K körül lesz szerintem.
AutoWallis Nyrt+topic csütörtök, 12:21
számlát megnyitottam, jöhet a jegyzés!
Kérdeztem az ügyintézőt, hogy van-e érdeklődés. Azt mondta, áh, eddig semmi....majd hozzá tette, hogy de ő a kollégáival jegyez majd.
A lakossági része simán ugorható, meglátjuk, izgalmas lesz.
Richter topik csütörtök, 09:42
eddig forgalomban 255 db? kemény.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 09:19
Ha az olaj csorog, az inkább jó, mint rossz.Sajnos ha egy elkezdi, jöhet a többi is. Persze kérdésm, hogy lesz e kompenzálás vagy bármi, de ez fájhat, és ötletet adhat más  populista kormányoknak is.
https://24.hu/fn/gazdasag/2021/10/19/benzin-benzinar-horvatorszag-befagyaszt-korlatoz-uzemanyag-uzemanyagar-gazolaj/
MOLly tulajok topikja csütörtök, 08:58
hát, gyűlnek a viharfelhők. Litvánia zár alatt, Romániában romlik a helyzet, de a legrosszabb a horvát hatósági benzin ár 30 napra. Ez erősen érintheti a MOL-t és tényleg fontos lenne, hogy a nyers olaj végre megálljon, korrigáljon.
meglátjuk, ez ma mire lesz elég.
AutoWallis Nyrt+topic szerda, 17:41
Voltam ma számlát nyitni az OTP-nél. Elküldtek, hogy nem tudok, értékpapír számlát nyitni, mert rossz a rendszer....Így nem lesz könnyű jegyezni.
Holnap újra megpróbáljuk.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 17:38
Ebben shortos? Ugye viccelsz? Max olyan, aki létező pakkot adott 270 körül és olcsóbban szeretné visszavenni. Olyan, aki kölcsönkért, hogy tolhasson rajta egyet, tuti nincs. Túl veszélyes. És a jó hírekbe sem vesznek bele, azaz, nincs remegő - shortos- kéz.
MOLly tulajok topikja szerda, 17:31
Bázist épít a nagy emelkedés után.Várjuk, hogy a mozgóátlagok is csatlakozzanak. Okt 26-tól jelentenek a nagyobb amcsi olajos cégek.Aztán ünnep, és ömlenek nálunk is a adatok.Én nem látok semmi problémát, a csordogálást meg kell venni, jelen infók alapján.
AutoWallis Nyrt+topic szerda, 11:30
Persze, így van. De a tőzsde ilyen. Aki ettől fél, ne AW-t ne vegyen, hanem semmit. MÁP+ vagy valami infláció követő való neki.
Opus real. szerda, 11:18
Mákunk van, mert a Lengyelek most jobban porondon vannak.
Sajnos az EU nem tudja "csak" Orbánt elmarasztalni, ha szivatja, minket szivat. Ha nem fizeti ki a pénzeket, Orbán a közös kasszából fizeti a haverokat.Sajnos egy csónakban vagyunk vele, már ami az EU dolgait illeti.

friss hírek További hírek