Tilray. Canadai cannabis termesztő, forgalmazó vállalat.
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/
Van egy oldal ahol ticker alapján meg lehet nézni a short állományt vagy a változást, pontosan nem emlékszem. Később linkelem ha gép közelben leszek, vagy ha valaki meg nem előz.
Mégegyszer és utoljára leírom! (aztán ezt én nem erőltetem tovább) Óriási tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy az stratégia, hogy részvényeket cserélgetsz vagy nem cserélgetsz. A stratégia nem ez. Csak emellett mindig elmentek!
Én is furának tartom h ilyen infók kikerültek. Mert ezek árfolyam befolyásolására alkalmas adatok szvsz.. Csak azt tudom elképzelni, h a támogatásokért cserébe maximális transzparenciát és részletes beszámolási kötelezettséget kért a projektért felelős kormányzati szerv. Ezeket az adatokat meg vagy közzé tették, vagy vhogy kiszivárgott.. Az is biztos, h a demokratáknak van félni valójuk, mert hiába vezeti a közvélemény kutatásokat Biden, Trump ha felmutat (kisajátít) egy sikeres vakcinát az olyan, mintha háborút nyert volna és akkor a jóisten sem menti meg az usát egy újabb Trump ciklustól ;-)
“ k. De az tuti nem jó, hogy 5 naponta más stratégiát próbálok. Ki kell seggelni a nyerőt. És nem 5 naponta új részvényt keresni. :D” Nagyon így van ! De nagyon nehéz nem elcsábulni és ekkora kínálat esetén borzasztóan könnyű túl pörögni , és önmagában a méregdrága bróker díjak miatt ezért éves nyerő nagy részét eldarálni... persze eszrevetlenul... erdemes ev vegen osszes netto nyerot osszes broker koltseggel osszehasonlitani!
Huh nem tudom, de nagyon elhamarkodtam ezt a shortot. Még jó hogy fedezve volt , de így is csúnya lett pár óra alatt is. Valami atalakitast ki kell rá találnom, foleg ha gyj lesz!! Köszi az infót! mikor lesz ?piac nyitás előtt vagy után?
Én is nap elején 15.4 és 15,9-nél vettem. 17-es stoppot felhúztam 17.9-re, úgy gondoltam a mai nap a 18-as szint a plafon lesz, sajnos tévedtem. Menni kellett füvet vágni.. :) De így is jó volt. Köszi Ray a tippet!!
SRNE végülis a 15,31 vételi ár mellett 18,90-en lett lezárva. Végülis az részvényenként 3,59 USD haszon lett :) (és most dühönghetnék, hogy még megy tovább, de ez az amiről beszéltem. A cél megvan, a többi nem érdekes)
"Sima 26-28 holnap majd keresd vissza ezt a posztot és ellenőrizd. Így
meg főleg, hogy a robinhoodosok is már 50.000-en benne vannak. Úgy
fogják tépni holnap a papírt, hogy 150.000.en lesznek. Hétfőre pedig ez
lesz a nagyon nagy pre market mover és 30 fölött ki lehet szállni.
Nagyon könnyű pénznek néz ki. " Ellenőriztem. :)
A CNN keményen “ellendrukkerkedik”. Azt nem értem, hogy az MRNA hogyan adhatott ki információt. Külön leközölték, hogy nem adnak ki a 3. fázis végéig. Az FDA pedig felhívta a fejlesztők és a média figyelmét - a Novavax-eset után -, hogy kerülje mindenki a hatósági megjelentetés előtti közléseket. Szerintem az, hogy hányan kapták meg eddig az első oltást ilyen adat... 🤔 A donációban igazad lehet. Szerintem is két szereplősre csökkent a mezőny, azokat pedig bárhogyan, de át akarják tolni a célvonalon. Viszont maga a cikk inkább a lejáratásról szól, meg a “remegéstől”, hogy mi lesz, ha mégis meglesz. Roppant izgalmas hónapok jönnek vakcina-ügyben.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája)
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/