Ez egy nemzetközi stratégia, valaki itt írta hogy a Set kint van valami külföldi tőzsdén? Vagy az elődje? Ezért értékes ez a cég! Ez benne az érték gyémánt nem a Triman
A kibocsátott kötvények korai törlesztésének kiváltó oka a frissített stratégiai terv és a 2020 -as COVID -világjárvány pénzügyi piacokra gyakorolt hatásai voltak. „A kölcsönből befolyó összeget a kötvényfinanszírozás fennmaradó összegére és az APS Group jövőbeli üzletfejlesztésére fordítjuk” - mondja Martin Machon vezérigazgató.
Szerintem rossz helyre fókuszáltál azzal kapcsolatban, amit írtam, mivel én csupán azt szerettem volna kifejteni, hogy a most megköttetett deal a törzsrészvényesek lényegében kisemmizése a jövőt illetően, pl. az osztalékelsőbbségi rv-ek miatt. Az nyilvánvaló, hogy a SET-ben nincs 1,5 milliárd vagyon, legalábbis egyelőre, amiből kiveszik majd a keletkeztetett rv-ek ellenértékét. Az is nyilvánvaló, hogy a vétójogot biztosító rv a jövőben keletkező eredmény elosztásának megfelelő csatornákba tereléséhez (l. megint csak az oszatélelsőbbségi rv-eket) szükséges. Vagyis a törzsrészvényesek egyetlen hasznát az árfolyam jelentősebb emelkedése adhatja, amiben viszont a most rv-t keletkeztetők legalábbis semleges álláspontot képviselnek, hisz vagy a cég vagyonát, vagy a jövőbeni eredményét célozták meg a befektetésük megtérüléseként. Persze a cég vagyona növelhető lehet, ami egyben az eredmény pozitív változását is magával hozza, de ahhoz értelmes munkát kell végezni; na ez az ami pillanatnyilag hiányzik innen. . Ami a követeléskezelés tőzsdére vitelét illeti, ha itt mégis megtörténne, a vétó és a szavazatelsőbbségi rv-ek miatt vsz nem igazán fog kelleni senkivel osztiozni a hasznon, hisz a jelenlegi konstrukcióban megoldható, hogy csak az osztalékelőbbségi papírok tulajdonosai kapjanak osztalékot a befektetésük megtérülésére.
Konzekvcenciát én is csak magamnajk vontam le, célom az volt a link betételével, hogy itt is olvasható legyen az OXO véleménye. Aki akar, tovább ás a témában.
Ez szvsz lényegtelen pont. A vétózó rv-nyel minden felül lehet írni tőzsdei jelenlét nélkül is. Az osztalékelsőbbségi rv előnyt élvez az esetlegesen megjelenő eredmény kifizetésekor. A szavazatelsőbbségi rv (ami egyben átalakítható is, arra nem emlékszem mivé, de feltételezem, hogy osztalékelsőbbségi rv-nyé) tőzsdei jelenléte szintén lényegtelen, azzal tőzsdén kívülről is lehet "vezetni" a céget. Szóval én látom annak előnyét, hogy az új papírok nem lesznek tőzsdei forgalomban. A lock-up letelte után OTC-n úgyis adhatók/vehetők - ráadásul még azt sem fogjuk tudni, hogy milyen áron cserélnek így gazdát.
Kifizette? Most viccelsz, ugye? . Zártkörű részvénykibocsátással "rendezte" az adósság jelentős részét, melynek eredményeként lett vétózó részvény, osztalékelsőbbségi rv és szavazatelsőbbségi rv összesen kb. 40M db nagyságrendben. A törzsrészvények, ilyenek vannak nekünk, kárára - szerintem.
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja