Fox61

Regisztráció: 2021-08-05 11:18:37

Hozzászólások száma: 79

Utolsó hozzászólás: 2021-10-15 07:13


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 10. 15. 07:13
A Triman Holding megy. 
A határozat képességhez az a kérdés, hogy a zártkörű emelés előtti részvényesek szavazati arányát, vagy a zártkörű emelés utáni arányát vesszük-e figyelembe. Szerintünk a zártkörűben az "A" törzsrészvények kibocsátására volt csak joga az Igazgatóságnak.  Kérdés, hogy ez miért zártkörben történt. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 29. 12:54
Ez így van. A Triman Holding Kft. nem eladott, hanem visszakapott 2.2 m db "elcsent" részvényt és még van 1,3 + 0,88  m "elcsent" részvény, aminek vissza kell jönnie.  Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.  
Szegény Levélke így is úgy is kiderül minden. 
A zárt körű kibocsátást 30 napon belül meg lehet támadni.  Ez azt jelenti, hogy a 10.15-i  Közgyűlés megtartása előtt 10.13-ig van lehetőség azt megtámadni.  Érdekes lesz, hogy a Közgyűlésen kik szavazhatnak majd és milyen szavazati mennyiséggel.  
 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 28. 22:13
Avarban fekvő Levélke!
Nagyon cuki vagy, ahogy nyomod a dezinformációt.  Szerinted csak 10 m db részvénye van a nagy befektetőnek? Csak nehogy pofára ess. Jön majd a közzététel a papírok darabszámáról a héten.
Ha valaki nagyobb tételt tesz fel, az a nagy befektető?  Más is lehet. Érdemes ezen elgondolkozni.  
10.15-ig ez egy sakk játszma.  Bosszúból senki nem éget el papírokat. Ez a részvény meg kokó felszívásra sem alkalmas, mivel demat.  Fűteni sem lehet vele.  (vadásztunk és nem gyúladt be a  kályha. Kb 2 dl pálinkát öntöztem rá, mire begyúladt. A többiek majdnem megvertek a jó 10 éves birs pálinka ellocsolásáért. Na az a károkozás. )
Szerinted minden rosszért a nagy befektető a hibás. Legyen a Te hited szerint.  Jelenleg a nagy befektető dönti el, hogy lesz-e tőkeemelés.  
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 26. 19:17
IVANKA Factory: 
 SET közzététel 2019. 07.10. 
A professzionális átszervezés lebonyolítása érdekében a SET GROUP Nyrt. felkérte szakértő partnerként a Controll Holding Tanácsadó Zrt.-t, hogy elősegítse a SET GROUP Nyrt. által delegált menedzsment hatékony operatív tevékenységét.  
A SET GROUP Nyrt. igazgatósági tagokat delegál az IVANKA Factory Zrt. vezetésébe, akik – megbízási díj ellenében – a cég operatív működtetését irányítva és felügyelve kötelesek a menedzsment feladatok ellátására.
Felszámolás kezdő időpontja: 2020.05.07. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 26. 16:01
A SET a Somero Entreprises tőzsdei rövidítése. Fortmyers Florida. Lézer vezérelt gépeket gyárt. Semmi köze a SET-hez. Ahogy Orbók úr írta egy egyszerűen  megjegyezhető cégnevet akart. 
APS: Anno megvette a rossz MKB-s követeléseket 2017-ben.  Ahhoz pénzügyi vállalkozásnak kellett lennie. Már már csak függő ügynök pénzügyi szolgáltatás közvetítésére. MNB engedélyes tevékenység végzésére nem jogosult. Nem pénzügyi vállalkozás.  Minek venne egy tevékenység idegen céget, főleg egy SET-et.
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 25. 16:18
Nem akarom védeni a cikkben szereplőket, de vannak tények: 
Az IVANKA-t egy kockázati tőke befektető vette meg.  A kockázati tőke befektetéseknél 60-80% a bedőlés. Meg kell nézni a hazai állami kockázati tőke befektetési alapokat, vagy a Jeremie-ben kihelyezett kockázati tőkét.  Ennek az iparágnak ez a jellemzője - egy része a startupoknak bukik, de a megmaradó sok pénzt hoz.
Befektetek egy kezdő, vagy érett fázisban lévő startup-ba, fintechbe vagy működő cégbe. Remélem, hogy az elgondolás jó lesz és nagy cég lesz belőle, amiben a befektetéseimet eladom majd sok sok pénzért. A sok sok pénz a kérdés. Hány cégem lesz sikeres és hány nem.  Nem lehet megjövendölni.  (lásd dot-com lufi, fintech, startup) A sikeres cégeken keresett pénzeknek kell fedezni a bukások veszteségét.
Beszállok egy startupba. Jól néz ki, jók a számai. Egyszer csak kezdenek kihullani a szekrényből a hullák. Ezeket viszont nem áraztam.  Ha sok a hulla, az egész céget le tudja nullázni. Ki a hibás: nem a kockázati alap, mert ezeket a hullákat a startup elhallgatta. Legjobb példa a Traubi story.  Jó, keresett termék, majd egy másik cég is elkezdte gyártani, bár nem az övé volt a licence.  Addig ment a háború, hogy a project meghalt. 
Nem ismerjük az egész storyt. Az újságíró csak azt emelte ki ami neki fontos volt, hogy a cikkét felkapják.  Egy startup bukását akkor lehet megítélni, ha ismerünk minden részletet.  Anélkül ne vonjuk le konzekvenciákat. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 25. 16:03

Nem jól ételmezed a helyzetet. Követeléskezelés, vásárlás: 
Jelenleg vannak a SET-el szemben követelések. Mindegy hogy kik követelnek.  Egy eszköz  - forrás konverzióval ezt elvégezhető.  Részvényt adok azért a pénzért, amivel a SET nekem tartozik.  SET-nél innentől a követelés lenullázódik nominál (Ft) egységben. Részvény lesz belőle.  Nem lesz a SET-el szembeni Ft követelés.  Nem papíron tűnik el a SET-el szembeni követelés, hanem a valóságban is. Részvény lesz belőle. Banki work-outban gyakori.  Elengedem a hiteledet, adod érte a céged üzletrészét.  Kiszedem a cégből a vagyont, abból térülök, majd a cég megszüntetésre kerül. 
Követelés kezelő cég bevitele a Tőzsdére:
Ez egy igen jó gondolat, de sajnos értelmetlen.   Kezeltünk havi szinten 75 000 db lakossági követelést és kaptunk hozzá havi 25 000 db-ot. Tervezhető, fixen éves 350 m Ft árbevételt és 150 m Ft eredményt tud hozni. Kell az indításhoz cc 50 m Ft IT, stb.  (Ami itt az igazi érték, az know-how, call-center kialakítása, banki kapcsolatok, dolgozók, vezetők. )Ez nem pénz ebben az iparágban. Minek vonnék be részvényeseket. Azért, hogy a nyereségem X %-át nekik adjam? 
Jelenleg megbízási szerződés alapján a problémás követelésből behajtott összeg után 10% a jutalék. 
Követelés  vásárlás: Kérdés, hogy a fedezetlen követelést 3-10% között mennyiért tudom megvenni. Milyen a megvett, kezelt portfólió, mikor járt le, stb.
Veszek 3 mrd értékű követelést. Ehhez 300 m Ft kell. Ez sem összeg, amiért Tőzsdére kéne mennem. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 24. 11:40
Kedves szakadékba zuhant Levélke!
Te már azt sem tudod, hogy ki vagy és miről beszélsz.  
Két Triman van. Az egyik az Építő, a másik a Holding. Az Építőben nincs részvény, az a Holdingban van.  Az Építő csinál vasúti építést, abban szerzett 90%-ot a SET. Az elmúlt 2 évben nyereségesen dolgozott.  Leesés közben beütötted valahova a fejed, hogy ezt sem látod? Szólj majd ha látsz. Nézd meg az online beszámoló portálon.  
 A részvényeket a Holding adogatja el, ahhoz semmi köze sincs az Építőnek.  
Jó hír: jönnek vissza az "elcsent" részvények a Holdingba millió számra. Egyeseket megszállt a Szentlélek és a 10 Parancsolatot olvassák szorgalmasan.  Nem kéne olyanokat írnod, amiket nem tudsz. 
Mi is nagyon várjuk a Közzétételt és azt, hogy a SET-nek megküldött információ kérés és napirendi pont + határozat javaslatainkból mi jelenik meg. Ha nem jelenik meg, majd megjelenik a médiákban.  
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 24. 11:40
Kedves szakadékba zuhant Levélke!
Te már azt sem tudod, hogy ki vagy és miről beszélsz.  
Két Triman van. Az egyik az Építő, a másik a Holding. Az Építőben nincs részvény, az a Holdingban van.  Az Építő csinál vasúti építést, abban szerzett 90%-ot a SET. Az elmúlt 2 évben nyereségesen dolgozott.  Leesés közben beütötted valahova a fejed, hogy ezt sem látod? Szólj majd ha látsz. Nézd meg az online beszámoló portálon.  
 A részvényeket a Holding adogatja el, ahhoz semmi köze sincs az Építőnek.  
Jó hír: jönnek vissza az "elcsent" részvények a Holdingba millió számra. Egyeseket megszállt a Szentlélek és a 10 Parancsolatot olvassák szorgalmasan.  Nem kéne olyanokat írnod, amiket nem tudsz. 
Mi is nagyon várjuk a Közzétételt és azt, hogy a SET-nek megküldött információ kérés és napirendi pont + határozat javaslatainkból mi jelenik meg. Ha nem jelenik meg, majd megjelenik a médiákban.  
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 24. 10:10
Nagyon egyszerű a képlet: kell a pénz a gazdálkodáshoz és azt most részvényből lehet előteremteni.  
pl.125 000 db részvény sajnos csak 6 millió Ft.  100 millió Ft likvid forgótőkéhez 2 millió db-ot kell eladni. Dolgozni akar a cég és nem papírokon ülni és várni, hogy mikor megy fel/le az árfolyam. Ha vár és magasabb áron likvidál részvényeket, megint csak az lesz a vád, hogy megint veri le az árfolyamot.  Ezek a részvények egy Nyrt estében nem befektetett eszközök, hanem készlet - értékpapírok, amik eladási célzattal vannak kezelve, mivel osztalék sajnos nem várható. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 24. 08:25
Fáról lezuhant Levélke!
A Triman Holding, ahogy a többi részvényes is akkor lenne boldog, ha a SET sikertörténet lenne, hiszen akkor sokat érne a részvény és gyorsan lehetne pénzt csinálni belőle. A lejárató cikkek minden részvényes érdekével ellentétesek. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 22. 21:27
Nagyon szeretnénk már látni, hogy pl.a J.G. Sunflower milyen pénzt mozgatott, honnan van Orbóknak ennyi pénze, hangzatos leány tőkeemelés, majd nem működnek, stb.   Erre meg is van a jogi lehetőség. 
Nem zavar senkit, hogy Orbók a cégei "követeléseiből "részvényt csinál, vagy csinál. Ki kell állni a közönség elé és azt kell mondani, hogy ennyi pénzem van benne és ezért én részvényt akarok. 
Az már nem tiszta dolog, hogy zártkörű kibocsátásnál Ő és a rokonok döntenek, hogy ki jegyezhet speciális jogokat adó részvényeket és ahogy lentebb sokan írták, elveszi a kis és nagy részvényesek részvényesi jogait.  Minek legyek benne olyan Nyrt-ben, ahol semmi jogom sincs, csak a pénzemet használják. 
Ideai 33031 hozzászólása igen jó, de nem a részvény a hibás, hanem a vezetés. A nagy tulajdonos beküldi a rendkívüli közgyűlés összehívásnak a kérelmét, benne a kérdéseket, ami a legkisebb befektetőt is izgatja, benne a vezetésre vonatkozó javaslatait igen jó nevekkel és a SET ezeket nem veszi fel napirendi pontokba.
A jogi területünk szerint meg kell majd jelentetni a SET vezetésnek  megküldött kérdéseket, javaslatokat, hogy a részvényesek tudjanak majd dönteni, bár a vétójogos részvény bevezetésével értelmetlen minden javaslat részvétel, felszólalás, mert az IAxons Zrt. úgyis mindent leszavazhat, ha meg baj van, meg se fog jelenni. Na ez a színház.  
Egyszer álljon már ki a vezetés és mesélje el, hogy mi folyik, hova lettek a pénzek és leányok tevékenysége. Mi van a Triman Építőipari Kft-vel, Máto-Stáb-al, Tápgyártó Kft-vel amelyekben  van még tevékenység a leányok között.  Mit csinálnak az el nem adott leányok.  Miért nem tesz a SET közzé jelentés a részvényeseket érdeklő kérdésekről? 
Ezek után csodálkozik valaki, hogy a részvényes el akarja adni normális áron a részvényeit, amikor meg kell pénz, jelentősebb mennyiségeket dob piacra. 7 millió Ft körüli összeg nem egy tétel a Tőzsdén. Nem beteszi, kiveszi, hanem pénzzé teszi a részvényt.  Egy vállalkozásba nem részvény kell, hanem cash. Azzal lehet működtetni. 
Olyan örült nincs, aki bosszúból leveri a részvény árfolyamát és így elégeti a pénzét.  Ami itt történik az sajnos nem színház, hanem valóság. 
Kedves földre zuhant Levélke: fenyegetni lehet, de azt alá is kell támasztani.  Az egyik legnagyobb részvénytulajdonos Csányi úr is piac befolyásolást csinált, amikor nagyon nagy tételben eladott részvényt, hogy a bevételt a Bonafarmba fektesse? A válasz: NEM. Az a befolyásolás, bennfentes kereskedelem, ami miatt Orbók urat megbüntették.  
Te nem vagy normális. Szerinted mindenki hibás, csak a SET vezetés nem. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 22. 16:03
Nem tűntem el. Sok sok okos találgat, pedig csak eszköz vásárlásokhoz kell a pénz.   A nem dolgozó pénz a legrosszabb, mivel az veszteséget csinál. Ennél csak az eső részvény árfolyam a rosszabb. 
Én is örülnék 100 Ft feletti árfolyamnak, de ez most még csak álom. 
Szegény fáról leesett Levélkének meg csak diktálnak és Ő írja. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 22. 10:08
Fáról leesett Levélke!
Nem sírok és nem hisztizek.  Én józanul gondolkozok. 
Ha megveszik a Triman Építőipari Kft-t annak nagyon fogunk örülni, hiszen azzal nőni fog a SET részvény árfolyama, értéke.  Reméljük az Equilor által megállapított értéken adják el.  Ha olcsóbban, akkor támadható. 
Ha "kicsinálják" a szavaiddal élve, lelkük rajta. 90%-os tulajdonos a SET, érvényes a konszernjog. A SET majd kifizeti a kárt.  Lásd NAV bírósági példák a tulajdonosok, vezetők felelősségéről. 
Ezt azért nem kellett volna mondanod, hogy kicsinálják. Nagyon nem szép ilyet mondani. Fel hergeled a részvényeseket, hiszen a Triman Építőipari Kft. volt a királyi ékszer. Ha nektek ennyit ér az nagy baj!
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 22. 09:58
Megint egy újabb csoda: A SET cégkivonatában az van, hogy a részvények átruházását az Alapító okirat nem korlátozza. Igy lett bejelentve a Cégbírósághoz a tőke emelés.  Ezzel szemben az Nyrt- által kiadott tájékoztatás ezeket tartalmazza: Emelés: 
A sorozat? nem korlátozott 
B sorozat: szabályozott piacra be nem vezetett részvény 
C sorozat:  szabályozott piacra be nem vezetett részvény - vétójog
D sorozat: szabályozott piacra be nem vezetett részvény
A 2021.09. 08-i Tájékoztatás szerint ezen személyek juttatták el a részvény jegyzési nyilatkozatukat:
Bedegi Pál Péter 
Dr. Bathó Ferenc János 
Dr. Bognár László
Keller Tibor
Rajnai János Elemér
Ennek ellenére az alábbiak jegyeztek a 2021. 09. 15-i tájékoztatása szerint: 
Rajnai János Elemér - egyezik
Bedegi Pál Péter - egyezik
dr. Bognár László - egyezik
dr. Bathó Ferenc János - egyezik
Keller Tibor - egyezik
Apelso Trust Zrt. - nem adott be jegyzési kérelmet  - új
IAxons Zrt. - nem adott be jegyzési kérelmet, vétó jogot kapott. 
Mi is van akkor? Ki döntött ezekben és miért? 
Kiértesítették a részvényeseket, jegyezni nem tudtak, majd jöttek újak, akik jegyeztek zártkörben.
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 22. 09:40
Nem veszik ki, sőt folyamatosan lesznek ilyen, vagy nagyobb tételek, de lehet hogy OTC piacon lesznek eladva a részvények egyben.  Lehet, hogy lesz egy olyan nagy vevő aki a teljes pakkot megveszi, neve igen nagy meglepetés lesz és csak a Közgyűlés után lesz megnevezve. Nem kizárt majd egy belső érdek ellentét vagy ütközés az eladás után. Senki sem tudja, hogy mit hoz a holnap, de az biztos, hogy érdekes lesz. 
A Triman Holding és Vagyonkezelő Kft. a jogszabályi kötelezettsége alapján a részvény eladásokat bejelenti a SET Group Nyrt-nek és kéri a nyilvánossá tételét.   
A részvény eladások oka: a Kft. más beruházások finanszírozására csoportosítja át a bevételeket és nem kíván egy vélelmezhetően egy csoport érdekeit kiszolgáló Nyrt-ben részvényesnek lenni. Ez üzletpolitikai döntés.  
Nincs ebben semmi csoda, vagy háttér szándék. Részvényt azért vesz az ember, hogy eladja eredménnyel, vagy veszteséggel, illetve, ha pénzre van szüksége, akkor eladjon annyit amennyi pénz kell a likviditásához. Ez Nyrt, ahol az illető részvényes cég részvényei készlet - értékpapírba vannak helyezve, nem befektetett eszközök és bármikor eladhatóak.  
Az Nyrt érdekesen értelmezi azt, hogy az Igazgatóság zártkörben kibocsáthat részvényeket. Szerintünk és nagyon sok részvényes szerint arra szólt a felhatalmazás, hogy törzsrészvényt bocsásson ki az Nyrt, ne olyat amivel elvégezhető az ellenséges felvásárlás saját maguk - adott csoport javára. 
Az S&E Solution Kft. követelés értékelési jelentését kell elolvasni figyelmesen. Benne van, hogy Orbók Ádám, a JG. Sunflower Kft. és a Massa Bonorum Kft-é a követelés amit engedményeztek a részvény jegyzőkre. Ez alapján megint ferdítés van, hiszen nem a jegyzőknek volt követelése, hanem Orbókéknak, akik ezt másra ruházzák át. 
Egy olyan Nyrt-ben, amely a részvényesek pénzét jelenti, akik rábízták ezen pénzüket az Nyrt-re, felesleges nagy részvényesnek lenni ilyen feltételekkel.  Ellenben minden törvényes eszközt be kell vetnie, hogy visszaszerezze a beapportáláskori értéket a részvényes. 
Itt az IAxons Zrt. uralkodik. Minden attól függ, hogy Ő mit akar, mihez járul hozzá. Nem a mostani eltorzított részvény struktúra kialakítása volt a cél. Ilyen esetben üzletpolitikai és stratégia döntéseket kell a részvényesnek hozni és eldönteni, hogy marad-e egy ilyen Nyrt-ben, vagy pénzzé teszi a részvényeket. 
Az ok amiért el kell adnia a részvényeket a Közgyűlési Meghívóban van leírva, ami miatt meg lett hozva a döntés: 
A Közgyűlés - az Alapszabályban foglalt rendelkezések értelmében - mindkét napirendi ponthoz kapcsolódó határozati javaslatról kizárólag akkor szavazhat, ha a „C” sorozatú vétójogot megtestesítő elsőbbségi részvény tulajdonosa (IAxons Zrt.) a közgyűlésen képviselteti magát, továbbá ezen határozatok kizárólag akkor tekinthetők érvényesen meghozottnak, ha ahhoz ezen részvénytulajdonos igenlő szavazatát adta. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 20. 09:24
Köszönöm, hogy szóltál!  
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 19. 21:17
Lehet, hogy így járna mindenki jól.  A kötelező ajánlat is jobb mint a mostani nihil. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 19. 21:15
Kedves Levélke! 
Leestél a fáról? 
A 40 -50 Ft-os ár a törvény szerinti számításból jött ki.  Az 1 részvényre jutó saját tőke, vagy a 3 havi súlyozott ár a közül a nagyobb a kötelező vételi ajánlati ár.  
Jelenleg ezzel a struktúrával a szavazati arányban 38,2% a zártkörűeké. El kell olvasnod és értelmezned az S&E Solution Kft. értékelését.  Az eredeti követelés Orbók Ádám, JG. Sunflower és a Massa Bonorum Kft.-é.  Ezt engedményezték a most zártkörben jegyzőkre.  
Nincs itt hisztizés, fenyegetés. Mi csak történéseket és árakat, trendeket elemzünk. 
Mi a jó abban, ha jön az IAxons Zrt. és minden személyi döntésben, könyvvizsgáló kijelölésben vétó joga van.  Gyakorlatilag Ő lesz a vezetés. 
Egy utolsó javaslat: - nem a fórumról veszünk papírt és hozunk döntéseket.
 A jelenlegi vezetés ügyes. Kb 1 óra volt, a zártkörű kibocsátás számszaki és jogi elemzése.  
A Triman Holding Kft. a saját érdekei alapján hozza meg a döntéseit, ahogy a többi részvényes is. 
FOX61 most kivonul hozzászólásokkal a topicról, mert ami publikus volt, az mind ki lett elemezve.  Olvasni viszont fogom. 
Jó lenne, ha a részvény árfolyamot befolyásoló bennfentes infók felkerülnének a SET közzétételekbe.  Akkor lehetne jól kereskedni reális áron.  
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 09. 18. 12:31
Ez fórum és nincs sok közöd hozzá, hogy ki vagyok. 
Együttesen eljáró személyek: a SET vezetés kiválogatott x embert, céget, akinek tartozik, de vannak olyanok, akiket nem kért fel részvény jegyzésre. 
Vannak olyanok, akik a Trimannak tartoznak és mégis jegyeznek majd részvényt.  Előbb nem a tartozást kellene kifizetni? 
Írod a majdani kivásárlási árat.  Te már ezt is tudod?  
Triman Építő értéke: A Féléves SET beszámoló tartalmazza majd a fő adatokat.  Abból lehet megállapítani, hogy melyik cég mit ér. Bankárként tudom, hogy a legutóbbi üzletrész lefoglalás negatív minősítésbe sodorta a Triman Építő Kft-t.  Mik történtek még?  Ezek alapján mit ér a Kft?   Az árat a kereslet - kínálat határozza meg. 
Opus:  a 2017.11.02.-ön volt a csúcson. Ezt megtartotta a választás után máj 17-ig, majd 164 Ft-ig zuhant. 
Nem lenne jó, ha a SET is 80%-ot zuhanna.  

friss hírek További hírek