kösz AKS, de nem kell segítened, mint írtam elfér nálam akármennyi 25 ezerig,egyébként egy gombnyomással 244,5 -ön váltanám netbankárral a fémet is a papírt is...
Törölt felhasználó2005. 07. 16. 07:15
én csak a vételekről írtam annyit adunk, aztán kész 240-220...én dehogy váltom be az otp-nél, nem is váltjuk be soha, kimegyünk ausztriába, aztán elköltjük, ami megmarad, azzal meg lakásvételre készülök, beszámíttatom az eladónál jó áron...250.... ha meg nem az sem baj, hiszen jó , ha van
Én 241,5-et fizetek az euróért, a fémért csak 230-at. Kozel, ha nem akarsz árfolyamkockázatot minek vettél fel CHF hitelt???? Nem értem ezt az egészet. Vagy árf kock+alacsony kamat (CHF) vagy nincs árf kock+magas kamat (HUF). Nem lehet ezt sehogy kikerülni értsd meg
Hali! Ha van bármikor euród, amit eladnál 241-ért (amiért az OTP veszi), lszi szólj. Adok mellé sört/bort/pezsgőt ajándékba 100 EUR felett. Előre is köszi. . (sztem ne add el 241-ért az OTP-nek. nem érdemlei azt meg...) . kézcdókom a vevőidnek, akik euróban fizetnek... . ja, és a fémet is megveszem 241-en (amit 220-on váltasz)! . OK? :)
Tekintve, hogy a hazai bankok 7-8% körül mérik a CHF hitelek kamatlábát, valamint azt, hogy a 2,5m Ft értéket akarsz teljesen fedezni, nos jobbnak látszik, ha saját forint forrásaidat használod fel. Boccs, az elején 2,5m CHF-re nézte árat.
Nincs ingyen ebéd! A kérdés árfolyambiztosításra és nem annak költségére vonatkozott. A viszonylag hatalmas EURHUF és főként CHFHUF bid-ask sread sokkal jobban apasztja a kamatkülönbözeti értéken mutatkozó nyereségedet.
matgab, igen, tudom, a fedezés csak kutyáknál öröm :) Örülök neki, hogy az utóbbi időben jól lehetett járni a CHF és EUR alapú hitelekkel, de ez a jövőre nézve nem biztosíték, sőt... Szóval én csak azt szeretném elkerülni, hogy a Ft komolyabb (nem pár %) összeomlásakor ne járjak nagyon rosszul
topkasiker + az én üzleteimben a valuta , mint euro 240-en van jegyezve..., nem hivatalos árfolyamon, csak a kedves vevő kérésére fogadjuk el...a fémet 220-on....a múlt héten vettem 170 eurót így...tudod az emberek nem futkoznak és nem akarnak sorba állni, nekem meg jó... az otp 241 -et ad érte.... egyébként nincs már deviza bűncselekmény...
Másik kérdés az, hogy ilyen "kis" volumenű hitel fedezését milyen költségekkel tudod megoldani, mert azért a fedezés általában nem azt jelenti, hogy jól jársz, csak azt, hogy biztosan tudod előre, hogy mennyit fogsz fizetni...A tudásnak pedig ára van... Már csak azért is, mert a piac több, mint egy éve azt várja, hogy a forint gyengüljön és ezért magas árfolyamon lehet csak fedezni+ a kamat tartalom...Mi se fedezzük és így jártunk az utóbbi 3 évben jól...
kozel sehogy sem tudod lefedezni magad, ugyanis a fedezés költsége pont annyi mint a kamatelőny. Nincs ingyenebéd. Ráadásul a méret olyan kicsi hogy a tőkepiacok semmiképpen sem jöhetnek szóba. Vagy az alacsony kamat+árfolyamkockáz atot választod, vagy a magas kamat+no árfolyamkockázatot. soros, 240-en aki neked eurot ad az eléggé jó barátod lehet, ui. ott 2003 eleje óta nem volt a forint...
Ezt nehezeb lefedezni, mert kicsi a tőketörlesztés. Két lehetőséget ajánlok. Az első: 90nap körüli EURCHF és EURHUF opciókkal folyamatosan görgetve fedezed magad. A kötési ár itt függ a kockázatvállaló képességedtől,talán a legszerencsésebb (legegyszerűbb) a te hitelfolyósítási áradat használni végig (amíg lehet) A második (néha jóval drágább) a CHFHUF opciókkal Londonban vagy magyar kontribútorokkal játszani ugyanezt. Kisebb hitel és nem ismert piaci szereplő esetén ezt a két járható utat ajánlom.
Köszi, ez sem rossz, csak nincs ilyen ismerősöm, főleg nem olyan, aki vételi árfolyamon adna el nekem svájci frankot... Én valami olyanra gondoltam, hogy érdemes-e pld. állampapír fedezet mellett határidőre frankot venni, vagy vmi hasonló
Törölt felhasználó2005. 07. 12. 08:42
ha van még ft megtakarításod , akkor azt váltsd át svájci frankra..., szerezz valutaváltó ismerőst és attól vételi árfolyamon vásárolj... én az euróval ezt teszem, veszek 240 ft vételin...
segítség - CHF hitel árfolyamkockázata
Kösz